Prijava
   

Glumiti pakmena

Kada teraš kola po razdelnoj liniji na putu, i 'jedeš' crtice.

'' Juče nas Ćomi vozio pijan kući. Dečko trokira i glumi pakmena, jede one crtice ništa drugo ne jebe ni dva posto. Onda blene u retrovizor i smeje se ko debil, kaže vidi sad i kenjam crtice. ''

   

Ne bih znao

Iritantni, snobovski, valjda akademski fensi rodjak od "ne znam". Dodavanje još jednog glagola u ušima onih koji ovo koriste verovatno ostavlja utisak finoće i intelektualne superiornosti, dok kod normalnih izaziva želju za nanošenjem povreda ovim prvima.

- E brate, kako se zvaše ona fanfulja iz "Gejmotrona" što ju je Džofri načičkao strelama?
- Ne bih znao.
- A kurac moj u svojoj nozdrvi da li bi hteo?

   

Majstor u krevetu

Vozač GSP-a koji je legao da spava.

   

Detlić

Najsujevernije biće na svetu.

Ceo život provede čukajući u drvo.

   

Tranzistor

Gerijatrijski sleng za bilo kakvu varijantu radio-prijemnika: radio-kasetofon, radio sa satom, noćno svetlo-jonizator-radio itd.

- Sinko, ajde uključi taj tranzistor da čujemo gde je danas putovao naš lepi.
- Bako, ovo je stoni margarin.

Festival2018

   

Na Soniju ili na kompu?

Pitanje koje danasnja omladina postavi kada ih neko pozove na fudbal.

   

Vincest

Kad za veče pomešaš crno i belo vino.

- Ostavila me devojka, planiram večeras da se zgovnam. Osoblje! Dete, davaj Ždrepčevu i Stopi.
- Stobi, gospodine, makedonsko stono sa...
- Koga uopšte boli kurac.

   

Parkira u svom dvorištu

Ne vara ženu. Jebe to što ima, druge ga ne zanimaju.

- Gledao si malopre onu crvenokosu! Videla sam!
- Draga, nema šta da brineš dok parkiram u svom dvorištu. Samo želim da znaš to. I skrati travnjak malo, stalno mi zakačinje auspuh.

   

Napraviti kajganu

Šutnuti nekoga u jaja.

-Ona mala nije normalna, kad me zveknula kolenom u jajca, kajganu je napravila...

   

Bekstejdž

Pozamašna guzica.

- Ala ima bekstejdž, fan pit joj i ne treba.

   

Budilnik muva

Stvorenje iz pakla koje nas u letnjim jutrima budi slećući na čelo, obraze, noge, neretko i usta, i koje zuji kao štuka bombarder. Snooze opcije ovde nema, samo radikalno rešenje u vidu tepalice (tepaljke, muvospiča). Naravno, posle ovoga, sna nema.

7 ujutru.....zzzzzzzz....čelo. (Dobro, mozda ode, majku joj)....7 i 5....zzzzzzz...obraz ( Pa vrata od wc-a su otvorena idi u obećanu zemlju, droljo).....7 i 10....usta. GOTOVA SI!

   

Vaterpolo

Mahanje konobaru ne bi li ovaj obratio pažnju na tebe.

- U redu je Mandiću, vidim da si se otkrio, strpi se malo, stižem!
----------------------------------------------------------
- Ma ludnica od posla, odjednom uleteo ceo vaterpolo savez, razmahali se k'o Srbi na Olimpijskim 2016-e.

   

Osoba koju ne treba mnogo predstavljati

Uvod u detaljno predstavljanje osobe.

- Dobro veče poštovani gledaoci. Našeg večerašnjeg gosta ne treba puno predstavljati, jer je našoj javnosti vrlo poznat. Reći ću samo da je rođen u Vrnjačkoj Banji, da se od malena bavio sportom, i još od srednje škole igrao profesionalno košarku. Počeo je u Kraljevu, da bi kasnije došao u Beograd, gde je uporedo sa studijama igrao za Crvenu Zvezdu. Poznate su njegove igre i u dresu reprezentacije one velike Jugoslavije za koju je zabeležio pregršt dobrih partija, ali je najpoznatiji detalj iz njegove bogate karijere kontroverza sa letnjih Olimpijskih Igara u Minhenu 1972. godine, kada je nakon poraza jugoslovenskog tima od Portorika utvrđeno da su Portorikanci koristili doping sredstva. Naš večerašnji gost je tada odbio da nastavi takmičenje što ga je koštalo nastavka reprezentativne karijere i gotovo medijskog linča u tadašnjoj državi. Karijeru je nakratko nastavio u Nemačkoj, a potom i u Staroj Pazovi, da bi zbog zdravstvenih problema ostavio profesionalni sport. On ne voli da ga predstavljamo kao bivšeg sportistu, jer se, možda čak i više iskazao na intelektualnom planu. Magistrirao je pravne nauke i doktorirao prava. Držao je predavanja širom sveta, a objavio je i gomilu knjiga, od kojih bismo izdvojili "Pobuna Robota", "Olimpijska podvala", "Sport-kapitalizam-destrukcija", "Novi svet je moguć" i druge. Veliki je protivnik modernog olimpizma, kao i profesionalnog sporta, za koji tvrdi da iscrpljuje čoveka i šteti njegovom zdravlju. Poznat je kao zagovornik komunizma, mada i njegov otvoreni kritičar. Iako sjajne akademske karijere, ovaj čovek nikada nije imao priliku da dobije posao u svojoj zemlji. Čest je i rado viđen gost u televizijskim i radio emisijama. Neka od njegovih gostovanja dostupna su ljudima na internetu, a neka čak i prevođena na engleski i druge strane jezike. ...

... i danas živi u naselju Braće Jerković sam sa svojim psom Becom, istražuje, piše i okopava baštu. Da ne dužim dalje, reći ću samo LJubodrag Duci Simonović. Dobro veče.
- Dobro veče.
- Evo pošto smo probili termin, recite nešto za kraj.

   

Žarko Laušević

Glumi - ubija.

   

Dvoglavi lenjivac

Nacionalni grb Republike Crne Gore.

   

Napredna realnost

Napredna realnost je izuzetno složena tehnika slična virtuelnoj realnosti, kojom se postiže efekat da se stvarno okruženje subjekta, koje je često sumorno i ponižavajuće i kao takvo bi moglo da dovede do nezadovoljstva i bunta, zameni prijatnim i umirujućim. Virtuelna realsnost koristi savremena tehnička pomagala, da bi se izmenila i iskrivila stvarnost, dok napredna realnost koristi izvore informisanja (TV, radio i novine). Cilj je eliminisati racionalno razmišljanje subjekta i prevariti njegova čula i prazni stomak, uljuljkati ga i po mogućstvu do svake mere pasivizirati. Virtuelna realnost se primenjuje na jednom subjektu, dok je je napredna realnost uspešno primenjena u praksi nad višemilionskim uzorkom. Virtuelna realnost se konzumira obično do sat vremena, dok postoje primeri subjekata koji zauvek ostaju u naprednoj realnosti. Potpuni efekat tako dugotrajne izloženosti naprednoj realnosti još uvek nije dovoljno ispitan.

Srbija

   

Neodliven mozak

Mozak čoveka u Srbiji koji se odškolovao, osposobio da radi i stvara, zaposlio u struci, pošteno zarađuje... Ostao je u Srbiji i primenjuje svoje znanje, a nije otišao "preko".

- Brate, Pera počeo da radi u bolnici.
- Onaj Pera što je završio medicinu? Što govori 4 svetska jezika, živa enciklopedija.
- Taj.
- To je prvi neodliveni mozak u našem kraju.

   

Tovar mržnje

Ostavljeno govno ispred nečijih vrata.

   

Učitavati sadržaj

Stavljati nekome reči u usta.

- Mislim da su troškovi života previsoki i da ovo ne ide u pravom sme...

- Koliko te plaćaju da mrziš našeg precednika Vučića tako jako?

- Ne učitavaj mi sadržaj, botino - udavio se tim sendvičem dabogda!

   

Nulta krvna grupa

Kaže se za lika koji može svima da pomogne ali njemu ne može niko. Uvek je tu kada ti nešto treba. Bilo šta. Ako ti fali lova, on je tu da ti pozajmi, ne moraš da žuriš sa vraćanjem, može i posle prvog u mesecu. Da ti da savet, da te sasluša, da te ispoštuje - tu je, nema problema. Nemoj nikad da se ustručavaš da ga pitaš, jer sigurno će moći da ti pomogne.

Ali iako on svima velikodušno čini usluge, njemu je nemoguće pomoći. Ne zato što on nema problema, dakako da ih ima, ali njegove probleme ne može rešiti običan smrtnik. Možda bi ih i on sam rešio, ako može drugima, zašto ne bi sam sebi pomogao. Ali njega muče neke apstraktne stvari, koje drugima nisu jasne. Ili jednostavno ne može jedino sebi naći rešenje, da bi mogao drugima - kao neki vid dara a opet i prokletstva.

-Matori, je l' znaš ti možda Gavrila?
-Gavru Spasitelja?! Kako ne bih znao, Gavra mi je spasio kera od sigurne smrti veštačkim disanjem kad ga je spucao auto dok je jurio mačku. A i nije to jedini put da mi je pomogao...
-Ma i meni je Gavrilo učinio, našao mi čovek posao u struci. Evo do danas radim kao vulkanizer kod Majstor Sime.
-Šta s njim?
-Ma ništa, Majstor Sima se propio, sad sav posao pao na mene...
-Ma bre mislim sa Gavrom, što si me pitao da li ga znam?
-A to! Veliki belaj snašao našeg Gavrila...
-Pa šta se desilo?
-Ono najgore, moj Nemanja...
-Ma nije moguće!
-Jeste, jeste... Nejebica.
-Pa koliko dugo to već?
-Ima...ima jedno tri meseca.
-Pa šta ćemo sad, Ćirilo? Nije Gavra bilo ko, ne može on sa svakom?
-Znam, šta meni pričaš... I baš mu se vidi da ga drma nejebica. Mislim vidim ja njega kako govori klincima šta da igraju ispred kladionice i sve to, ali vidi se da je smoren.
-E pa vala ja ću da mu se odužim!
-Kako? E ali pazi, ne voli on takve kao ti, nisi njegov tip, suviše si...muško...
-Ma ne to, Ćirilo! Znam ja jednu malu, leči nejebicu dušu isceljuje!
-Da, ali Gavrilo je nulta krvna grupa, teško da će to ići, ne možemo mi njemu da pomognemo...
-Ma, brate, veruj mi i ova je, nema kome ne može da da!