Prijava
   

Gleda u opanak

Neće da se digne.

- Ajmo ponovo dušo.
- Znaš kako, ja mogu dva puta, al posle toga samo gleda u opanak.

   

Pravilo automobilskih vrata

Što sitnija žena, jače ih zalupi.

- Jbt, otpade mi farba sa kontra vrata...

   

Proslava rođendana u firmi

Fejsbuk uživo.
Međuljudski odnosi zagađeni do beskonačnosti, ali svi glume dobrodušnost i plasiraju priču kako su im životi super, te su srećni da su, eto, godinu dana stariji, a na sve to ili su supersonične domaćice ili oženjeni istim takvima - ispijačicama krvi.

   

Hemija

Grana sporta koja se bavi izučavanjem supstanci koje povoljno ili nepovoljno utiču na jednog sportistu, odnosno njegovo telo, um, muskulaturu i još ponešto. Istorija hemije potiče još iz drevnih vremena, bućkanja raznih trava i koje čega... Svoj antički vrhunac nauka dostiže u vreme vladavine Gaja Julija Cezara, u rimskoj provinciji Galiji, gde je travar po imenu Panoramiks pravio napitke koji su davali nadljudsku snagu. No, zbog nazadovanja u civilizaciji tokom srednjeg veka ne postoje pouzdane informacije o korišćenju hemije tokom ovog perioda. Tek kasnije sredinom XIX veka, bradati bodibilder Dimitrij Ivanovič Mendeljejev uspeva da stvori Periodni sistem suplemenata koji objedinjuje sve do tada poznate suplemente u jednu tablicu. Suplementi u ovom sistemu su poređani po grupama i periodama, obojeni u razne boje, takođe odvojeni su oni nedozvoljeni od legalnih. Ova prekretnica u istoriji suplementacije uslovila je nagli razvoj ove nauke i ogroman porast broja sportskih rekreativaca.

Velika zainteresovanost mlade populacije za ovu nauku dovela je do ogromnog buma u industriji hemije. Mogli ste uz malo truda i novca sebi priuštiti prelepo vajanu figuru viđenu samo na antičkim figurama iz Grčke i Rima, koja bi vam dala dovoljno samopouzdanje za kurčenje i nasilništvo koje ste do tada mogli samo da trpite od starijih. Ali više ne.

Međutim uvek postoje pametnjakovići koji svemu nađu manu. Pojavljuje se sve više skeptičara koji veruju da ove stvari mogu da oštete jetru više nego domaća šljiva. Zbog toga se neki suplementi stavljaju na listu trgovine na crno.

Postoji više vrsta suplemenata. Postoje oni koji osim na biceps deluju i na ostale organe kao što su mozak, srce, bubrezi, jetra, kurac...itd. Naime, hemijski suplementi sadrže supstancu hladne prirode koja deluje na polni ud i testise tako što se pod uticajem hladnoće bespovratno skupljaju.

Hemija je danas veoma popularna. Uvedena je u osnovne škole kao obavezan predmet a izučava se i u srednjim i višim školama. Najbolji program nastave poseduju SAD. Njihov program nastave se inače zasniva u prilivu stranih mozgova, jer su njihovi domaći otupeli odavno. Pa i ne čudi što su SAD u proteklih par godina jedna od najjačih sportskih sila. Jedan od njihovih najboljih sportista ikada, biciklista Lens Armstrong zna zašto. Mada i pored toliko crnaca i tolikog dopinga ne mogu da dostignu primat u atletici; Jusa Bolt zna zašto.

I tako... Propali likovi iz kraja koji vise na šipkama misleći da će izgledati ko Švarcika, vredno rade, al ne vredi, jer nisu spoznali nauku po imenu hemija, da li je to zbog toga jer su imali lošeg nastavnika hemije, ili nisu hteli da uče, možda nemaju para za članarinu u teretani i skupe steroide, al jedno je sigurno ovi momci će jebat'.

   

Cupara

Upoznah se sa likom 2011. ili 2010. godine i mogu Vam reć' da mi se tada učinjelo da je baš baš ono. A kako tad WOW nijesam ni znao da igram pa mi čo'ek objasni masu toga učinio mi se toliko dobar momak, a čega dobar, strašan momak za ne vjerovat'.

I tako, počinjemo Doticu malo ovo, malo ono, i garili smo tu WOW jer u Dotu je bio nub prevelikih razmjera, družili smo se baš baš ono skorosvaki dan. Igrali i tako.

Onda me upoznao tu sa njegovim drugom sigurno najboljim Dovijem. Počesmo sa njim onda WOW da igramo sigurno svaki dan, znači svaki dan, odlično nam bilo svaki dan, kad god mi nešto trebalo, neki torrent, tu je bio Cupara, kad god mi je bio potreban neki crtani, tu je bio Cupara da bez pogovora pomogne. U WOW nije bio nešto ali se trudio, u Dotu je bio ništa i nije se trudio ali nije to bitno sad za priču.

No, kako to obično biva, dođe mu fakultet nekakav i ode čo'ek, ka' da je u zemlju propa', ode, tu smo se nešto isprekidano čuli i svi vi mislite dobar momak, strašan momak, i ja sam to mislio ali jednu noć riješili Dovi, drug mu, i ja, drug mu, da krenemo mu put kuće i ono šćeli da ga iznenadimo, odemo mu od pozorišta onamo u centar do kuće mu, pješke, a on živi u Tološe mrtve, i dođemo mu do kuće, četiri sata hoda, i ovaj Dovi, drug mu, ga zove na telefon da izađe, a ovaj veli da je sad legao i mi nalijevo krug i kući i eto kakav je čo'ek, eto kolika je to ubazda od čo'eka.

   

Parfemuša

Rakija kojoj je industrija podarila sve te prejake, veštačke mirise.
Rakija lepog pakovanja, predrkanog mistično-egzotičnog imena, isprskana voćnim parfemima i ništa više.
Rakija koja u suštini i nije rakija jer alkohola tu i nema.
Rakija iz kafića.

1: Štaš piti?
2: Ajde ti i ja po rakiju i kafu. Može a?
1: Nemoj ovde rakiju care. Ovi ti samo parfemuše imaju. Prskaju ih ko komarce mater im njiovu...

   

Ja bar priznajem

Objašnjenje (koje niko nije tražio) prethodno izgovorene, češće lupljene, izjave (koju niko nije tražio).
Uglavnom se izgovara kada dotična osoba shvati da kod pljuvanja uvis gravitacija uvek nekako proradi.

Teče razgovor o seksu, ko je koga, tračevi i sl...
A: ...Ma to je kesa, ja sam u subotu bila sa trojicom odjednom!!!
Ostali: Podizanje obrva i muk.
A: Pa dobro, ja bar priznajem, a ne ostale što se prave fine...
Ostali: ...

   

Skrečovanje

Poigravanje sa klitorisom pokretima ruke koji neodoljivo podsećaju na pokrete di-džeja dok skrečuje po mikseti.

- Svaka čast drugar, odlično si odradio ovu žurku, imao si par baš finih prelaza.
- Ne seri Džoni, šta ti znaš, čim sam ja krenuo da puštam ti si priveo onu malu u vc, nisam te video do kraja žurke.
- Jebii ga tebra, palo skrečovanje, neko di-džej na bitu, neko di-džej na klitu!

   

Vračarka

Ne mešati sa vračarom. Tipična stanovnica pomenutog beogradskog naselja, ali se primerci mogu naći u svim većim gradovima. Osoba koja glumi fenseraj i uvek je “u koraku sa vremenom”. Umislila da živi u Kaliforniji. Naručuje kafe koje u životu nisi čuo, a kamoli znao da u njih idu neke pumpice ukusa. Hrani se čudnim i skupim sranjima, verovatno na silu. Ima kuče koje je više igračka na navijanje nego pas. Kuče naziva bebom, a bebu smesom ćelija. Ako ima dete, naziva ga čudnim i progresivnim imenom. Podržava LGBT, Žene u crnom i slično.

- “Lave Grigorije, da li želiš da ti roditelj br.2 namaže bezglutenski vege namaz za doručak?”
___________
- Pazite se manijaka! U parku je danas neka spodoba polila moju Leontinu Teu vodom. Ne znam što je režala i skočila na njega, nije joj dan bio nešto. Kako su ljudi tako nepromišljeni? Septembar je, može da se prehladi. Psi su mnogo bolji od ljudi…

   

Goluždravo piče

Polugola devojka/kurvica koja šparta gradom na minus pet.

- Ooopaaaaa!
- Šta, šta?! Gde, gde?!
- Goluždravo piče na 2 sata. Prosto traži da je ogrneš.

   

Neš' je tetovirati

Podsticaj jaranu koji se suviše premišlja oko prilaženja djevojci koju ne smatra suviše atraktivnom, a sa druge strane je toliko zagorio da bi ga gurnuo i u Milića Vukašinovića. Modernija verzija od "neće ti na slavu doći".

- Pa de više, navali, ostarismo!
- Joooj, ne znam, gle nos kakav joj je k'o u tukana!
- Pa šta, neš' je tetovirati na grudi ili nedobog prstenovati. Moraš opaliti nešto, pop'o si nam se svima na glavu sa Piki blajndersima i Vičerom!

   

Sakrivati sunce prstom

Pokušati da skreneš fokus sa glavnog događaja na manji i nebitan.

Mama viđu brijezu kako je olistala, lijepa ka Lovćen

- Pani sine jel ti to kozu jebeš kukavče?

   

Od birača nema boljeg primača

Rečenica koja prosto zvoni u ušima na izborni dan. Dan kada birač bira jebača.

   

Metak maši, al' promaja jok

Mudra narodna dosetka verovatno nastala kao produkt svih ratnih dešavanja na našem voljenom Balkanu. Uglavnom je koriste stariji ljudi.

A: Sinko, aj zatvori taj prozor, ljubi te baba...
B: Što bre baba, umreću koliko je vruće...
A: Zatvaraj! Metak maši al' promaja jok...

   

Tvornica

Muška svlačionica.

   

Novi stari

Očuh.

   

Domaći zadatak

Zgodan manevar nastavnika koji je zatajio sa znanjem. Prebacivanje loptice na publiku - đake, kao kad pevač kod visokih nota na koncertu vikne "ajmo sad vi" i zapali pljugu, dok fanovi oformljuju kakofonijski orkestar.

- Evo i onda... onda ćemo ovde da skratimo, čekaj (u majku mu jebem, ovde je trebalo da ide dva pi da se skrati lepo, ovako ne može, o Vene dabogda crko, čekaj pa možda je on već i umro, ma bugarin, ako je)... elem, ovaj, ovo dovršite za domaći.
______________
- Profesore, a da li može da se uračuna zakrivljenje prostora oko Meseca i dobije tačniji rezultat?
- Opa, imamo Ajnštajna ovde... To ćeš lepo ti da proveriš taman za domaći, nemamo sad vremena, ajmo gotov čas zvoni ...ZVVVVRRRRRR
- Profesore, ima još šest minuta i nije stvarno zvonilo
- ZVRRRRRR bre

   

Isisava crne misli

Mnogo dobro puši.

- Draga, mogli bi nešto da radimo kad si se već namestila kao turska liga?
- Maco, došla mi tetka iz Crvenke. Ipak, ne. Ali mogu da ti priuštim nešto drugo, mmm...
- Heh, pa naravnohohohohohohoho... keeeeeeeeešeeelj!

   

Prvi tač skrin

Vitrina za pekarske proizvode.

   

Pokriva se biciklom

Pijan mortuz.

Ajde sine ide mrak, trk čas i vidi dal ti se otac nije negde opet pokrio biciklom pored puta.