Prijava
   

Gradska čistoća

Pola gradskog zdravlja.

   

Patišpanj

Ikakve originalnosti i ukusa bez.

Bleda, izmučena osnova za nešto komplikovanije, do čega se obično i ne dođe, jal' zbog intelektualne ograničenosti, jal' zbog izuzeća bilo kakve dalje prilike.

-Vidim...beskrajno plavetnilo oceana u tvojim oćima.
-Ma važi Rundek, prosuo si takvu patišpanj foricu da mi je presela nedelja od blama, idem zakrvaviti plavetnilo u oĆima povraćanjem.

*

-Svakako, naš cilj je bolje sutra za sve građane Srbije.
-Ala ste ga ispatišpanjili sada jebali ste mu majku.

SK2016 - "Revisited"

   

Neće ti doći na slavu

Vidiš ga sad i više nikad, nema razloga za stid.

- Znam da je nudistička plaža, al' opet me blam pred silnim ljudima.
- 'Ajde bre, niko te ne poznaje. Neće ti na slavu doći.

   

Muze

Kiša kad jako pada. S tim da akcenat nije na jačini nego na ujednačenosti. Da se iz oluka čuje jedan te isti zvuk, satima.

- Je l pada?
- Samo muze.
- Ko ga jebe sutra ćemo, metaj kafu.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
- Oćemo da ustajemo?
- Ma koji kurac, ne može ništa da se radi evo je samo muze...
- Oh, nije to jedino što će danas da se muze, odi ovamo!

   

Produžiti život

Izraz koji se upotrebljava kada neko doživi nešto lepo ili čuje neku lepu ili radosnu vest.
Ovaj izraz se takođe upotrebljava i na negativan način.

"Jao da te neko hoće da ubije, pa taj bi mi produžio život za 10 godina."

   

Lada Niva tip devojke

Devojka, čije održavanje njenog vlasnika košta kao gorepomenuti automobil. U stanju je da potroši i po dve mesečne plate (ne njene naravno) u toku jednog meseca.
Ne kvari se, odrađuje posao, al trošiiiii.....

-a neki ih zovu i sponzoruše...

   

K'o tovarnog konja

Uzgonio bi u nju k'o Šumi bolid u Grand prix Monte Carlo. Popio bi joj vodu posle kupanja, a sidu bi joj oprostio u svako doba. Deskripcija ženske persone čiji su atributi toliko izazovni da bi se i sam papa zapitao zašto koji kurac jebe dečake kad bi mogao posedovati takvu žensku lepotu? Lice Afrodite, a obline dovoljne da postignu ekvilibrijum u odnosu na sve daščare i lopate koje šetaju ulicama.

Njena pojava leči impotenciju, a ukoliko dozvoli braći Matić da je opipaju verovatno će od velike želje da je ugledaju magično progledati. Tip žene zbog koje bi i najtvrđi konzervativci drešili kesu i platili uslugu prijateljici noći, da se naša heroina kojim slučajem bavi opsluživanjem širih narodnih masa, a najveći hipohondar bi u nju uletio k'o Pantelić u ofsajd bez kondoma, te s guštom pokupio kondilome pride.

Tovarni konj, kao često spominjana životnja koja je morala da pretrpi svakakve muke da bi teški tereti u davna vremena bili prevezeni od tačke A do tačku B postao je sinonim za seksualne aktivnosti i korišten u konotaciji gde ljudi ispoljavaju sado-mazo porive prema ženkama.

- Brate, imaš sekund?
- Šta je, koji kurac, zar ne vidiš da jedem? Sad zbog tebe moram da prekidam.
- Mamu ti penetriram.
- Bravo, veoma kul. Šta hoćeš, degenu maloumni?
- Imaš li slučajno broj od Tamare?
- Koje Tamare? Tamare primam-ga-sve-u-16-Kamare Tamare ili nisam-kriva-što-sam-ravna-k'o-stativa Tamare?
- Ma one male Tamare. One buržujke razmažene.
- Aahh, javno dobro Tamare? Koji će ti kurac njen broj?
- Da je pitam da mi pozajmi kosačicu. Posećuješ li ti ikad ginekologa?
- Jedino kad pregledam tvoju mamu.
- Šta misliš koji kurac mi treba broj, 'oću da joj ga uvalim?!
- Evo ti broj, mada ne znam šta ćeš od nje. Likuša je em zgembava, em glupa k'o dva kurca.
- ZGEMBAVA?! S'ti mutav?! Tovario bi' je k'o tovarnog konja! Ako je jebem daću da mi odseku kurac i odoh u harem da čuvam šeikove pičke. Daj da ga uvalim Taci, a posle ga kerovima baci!
- Uput, pa kod psihijatra.
- A ček, ti je kao ne bi jeb'o?!
- Ne bih. Ja volim malo kurpulentnije dame.
- Izvini, zaboravio sam da se ti zalažeš za jednakost prava grobova i misica. Pošto si u vezi sa nosorogom.

   

Asteriks

Nizak i jako kurčevit lik. Za razliku od stip pandana nema snagu da se na nju vadi, pa često dobija preko pičke lajave.

-...i tu ti on uzme i istrese me k'o perut iz kose. Išutirao me brate jurio sam zube k'o klikere po ulici. Glava mi zuji evo šesti dan k'o kineska mašinica za šišanje.
-I treba, kad si Asteriks jebeni.

   

Da ti proverim kablove?

Idealan način da se dugonogoj koleginici iz susedne kancelarije zavučete ispod stola, kada vam se požali na problem sa računarom.

   

Mandatorni Žitorađanka segment

Njih 200 se gura u kadar. Trude se da ih makar malo kamera uhvati kako se kikoću, pucaju balone ili otvaraju nevešto usta na neku izdrkanu pesmu.

Srećniji će čak i za mikrofon, da otpevaju svoj hitić, koji će za par godina biti zaboravljen, ili neki evergrin Silvane ili Tome. "Dobre su i tvoje pesme" rekoše "al bolje da idemo sa proverenim stvarima. Samo obuci nešto gde ti se vide bradavice. Ne ful, naznaka samo. I otvaraj usta kao da pušiš".

I onda...oko 11 i 30. Tamni se ekran. Dim iz veštačkog govneta plavi pod, i u crnoj haljini izlazi ONA. Sa sve sisama, usnama kao da je pojela četrdeset tona semenki i promuklim glasom. Potpuno sama, ne mora da se gura sa nesrećnim sportskim komentatorom Raletom Simićem ili plodom slabina blaženopočivšeg Mirka Alvirovića. Samo ona, veštački dim, eventualno koja PINK balerina... i kukavica koja liči na njenog oca u Beogradu, dok prolaze kroz crveno.

Kako je ona to zaslužila?

Uvek je bila prosek pička. Uvek. Čak i 2006. kad je bila plava i extra curvy, bila je u najbolju ruku... parče. U 2018. je nakaza.

Pesme su joj limunadica. Pošto je sve iz 90-ih slušljivije od današnje kakofonije - pamte se. Ali to važi i za druge iz devedesetih.

Da li je takav tretman zaslužila mitskim urokanim mužem, čije je ime kandidat za ulazak u SI sistem fizičkih jedinica, kao jedinica za prebačene veš mašine preko granice u jedinici ratnog vremena - AR?

Nije.

Zaslužila je jer smo mi proklet narod. Izbacili smo za 1400 godina postojanja, desetak pristojnih osoba, sedam od kojih nisu želeli da imaju ništa sa maticom, a za ostalu trojicu se država pobrinula da ih mrzimo još od dečjih udžbenika.

Jer zlo, kič, šund, nestručnost, smrad, govno prekriveno šljokicama...mora da buja.

Zato će Žitorađanka do neizbežno brzog kraja ove ujdurme zvane država Srbija snimati specijal nekim drugim danom, ne dozvolivši sebi da se pomeša sa nesrećnim Ralom Simićem, Memedovićem, zvezdom granda iz 2010. ili Slagalica voditeljkom broj 4.

Al' neće još dugo, jebem nam svima mater. Neće još dugo. I taj kraj neće biti bombastičan. Biće obično crkavanje tuberkulotičnog psa.

Srećna vam svima NG.

   

Je l' su ti roditelji u srodstvu?

Kulturan i fin način da nekom saopštite da je blago rečeno, pglu.

   

Nema ni kučeta ni mačeta

Momkova naredba patetičnoj devojci, na početku veze.

On: Ok, zabavljamo se, ali jednu stvar moraš da znaš - nema ni kučeta ni mačeta! Mrzim te nadimke. Jasno?
Ona: Važi, anđelčiću!

   

Nešto na internetu

Posao iz snova svakog Srbina. Zašto bi ustajao svako jutro, odlazio na posao, mučio se u nekoj fabrici, kad možeš da radiš nešto na internetu? Avaj, prosečan naš građanin, uglavnom slabo ima predstavu šta je to "nešto" Nije on ni imao vremena, da se tehnološki i informatički opismeni.

Bežao od kurira pozivara kao mladić. Tukao se u redu za hleb i mleko. Borio se na ulici, za bolje sutra. Dobio pendrek na Terazijama, suzavac ispred skupštine. Proveo tri meseca na topu PVO. Oženio se, dobio decu, jurio na sve strane da ih prehrani. Pa kad je i mogao, da nauči da radi nešto na internetu? Naučio je malo nešto društvene mreže. Zna da tvitne, da lajka ili šera neki dobar status a i komentariše bogami ponekad. Možda bi on sada posle svega, i naučio da radi nešto preko interneta, ali nema vremena - mora da sruši Vučića. Preko interneta, naravno. Samo da se ta sitnica završi, i eto bolje budućnosti za njega, njegovu decu i unuke, perspektive, posla. U nekoj fabrici. Za par stotina evra. Ne posla na internetu, naravno. Nema on vremena sa tim da se mlati.

- E vidi ga Milanče, što je kupio novi auto, a?
- Ma lako je njemu, znaš da on radi nešto preko interneta. Čekaj, stigla mi notifikacija od kurirove aplikacije, sigurno se Luna iz zadruge opet s nekim kresnula u WC-u.

   

Otišao Frojdu na istinu

Trajno mentalno oboleo.

- Promenili su identitet Jozefovoj deci. Sad su na trošku Austrije.
- Badava. Neće se nikada sastaviti u glavi. Sjebo ih je stari do života.
- Jes vala. Otišli su Frojdu na istinu.

   

Ono za cipele

Krem za cipele koji je u "onome" (plastičnoj teglici) sa "onim" (sunđerom) na vrhu, pa ne čistiš cipele old school, nego samo namažeš preko. Pa još i miriše. Nije imalin, nije četka i još mu niko nije dao ime. Najčešće ne može da se nađe odma, jer se koristi uglavnom za slave i venčanja, dakle retko. Nema ime, ali ga svi znaju.

- Majka, jesi videla ono za cipele, bilo je tu u plakaru?
- A ono, naravno - eno ga u drugoj fioci.

   

Ona misli

Nedavno sam kumovao. Bepče, devojčica.
Mama, tata, kako ćemo?
Kume, da mi tebi kažemo kako nećemo: nemoj ove današnje krateže i pomodarije: Mia, Tea, Iva, Una,Anja, Enja, Inja... Sara? Dobili smo dete, a ne čizmu. Tara?! Pa kad poraste, da slušam magupčiće kako se hvale da su se peli na Taru... I nemoj neke Pelagije, Evpraksije, Genoveve i tako to. Za sve ostalo, kume, tebi na volju.
Dao sam detetu ime Milena. Po zauvek mi dragoj osobi, čiji dan odlaska računam kao dan svršetka svog detinjstva.
Poznajem tri Milene: 20, 40 (zamalo) i 60 godina. I sve tri me gledaju blaženim pogledom i sa osmehom, jer svaka od njih misli, najozbiljnije misli, da sam detencetu dao ime upravo po njoj.
*
Provukao sam se nekako kroz Slaviju u Kralja Milana, pa odmah desno u Milutina, uzbrdo. Na raskrsnici sa NJegoševom "stop" i pešački. NJegoševom, odozdo, od Cvetnog trga, ide ona, držeća i utegnuta. Pamtim je iz studentskih dana - ništa konkretno: gledanje ispod obrva, sitan nemušti flert u prolazu. Prepoznao sam je uprkos tolikim proteklim godinama; ona mene, taman i da je obratila pažnju, teško da bi.
Stupa na pešački, korača kao po manekenskoj pisti, vitka, uspravna, svesna, "takete-takete-takete...". Ja držim krš u brzini na pola kvačila, turiram da ne ugasi, uzbrdica, a za mnom kolona.
Ona misli, ja turiram za njom...

Ovo gore su primeri. Definicije nema. Od Adama naovamo, nije se rodio taj koji bi uspeo da definiše. Niti će.

   

Kraća svađa

Na osnovu dnevne štampe i saopštenja policijskih portparola u Srbiji, uvertira za nanošenje teških telesnih povreda/ubistvo.

Za primer pogledajte stranice crne hronike.

   

Karma

Malerova surovija sestra bliznakinja. Za razliku od svog tabadžijski nastrojenog burazera, ona nikoga ne bije, ali nikome i ne prašta. Prizivaju kao dobru, pamte samo kao lošu.

- Brate, treći ispit u dva roka na kome mi fali bod!
- E, šta ti je karma.

   

Nasilje u porodici

Inostrani sinonim srpskog termina "vaspitanje".

   

Jehovini svedoci zovu telefonom

Najviši stepen loših vremenskih uslova.