Prijava
   

Čovek, kako to gordo zvuči

Jesen je došla neprimetno za nas. Ipak, drveće nije mislilo tako. Lišće im je opalo k'o dobar dan. Baška su bili četinari. Skontali smo i mi kasnije kad smo morali da beremo kuruz. Eh taj kuruz jebo mater, komšije su pokrale barem četiri dunuma. Stari je poludeo. Kad smo već kod njegovog ludila 'oće to kad ne pije tablete za živce. Živce je pogubio na pokeru usput uz one tri kuće koje smo nekad imali. Samo da nije vukao na triling kečeva sve što ima...jeb'o ga je ovaj s bojom ili skalom. Ne sećam se više, niti želim. Sad nam je lepo, pogotovo nama deci što ne moramo da beremo kuruz. Kaže stari da ja zbog toga moram ići da kupim staro gvožđe po kanalima i livadama. Meni se baš to sviđa pošto sretnem Jelenu ciganku. Volim s njom da se družim pošto mi dopušta da joj stavim ruku u gaće. Doduše stavio sam joj samo jednom pošto sam joj u zamenu dao lep komad mesinga. Za taj mesing sam mogao da dobijem lepe pare na otpadu, a i smrdelo joj je u gaćama. Valjda tako treba.
Juče je komšija Mićo štrojio nerasta. Nerast se malo bunio. Smirivalo ga je osam komšija. Kad su mu izvadili to što je moralo da se izvadi nerast je ležao neko vreme. Kad sam pitao oca zašto nerast leži rakao mi je da bi i ja tako. Valjda tako mora.
Baba je umrla pre dva meseca. Tačnije, nije umrla nego ju je pregazio đed traktorom. Tata je platio mrtvozorstvo lekaru i nagovorio ga da kaže da je srčani udar. Policiji smo rekli da je umrla i tata je rekao da šutim. Bila je to dobra žena. Pomagala je ženama koje nisu htele da imaju decu. Jednom joj je pop Đuro rekao da će zbog toga u pakao. Zar se ne ide u raj kad nekom pomažeš?!
Otac je rešio da poseče hrast u šumi. To je najveći hrast. Đed mu viče da to ne seče i da ostavi u amanet meni. Otac je odgovorio da ko zna kakav ću ispasti i da bi se moglo desiti da budem drogeraš i da onda nema veze ako poseče hrast.
Pitao sam mamu sinoć pred spavanje da li je lepo krasti kuruz, gurati cigankama ruku u gaće, ubiti babu i lagati policiju, pomagati pobačaje, biti pop ili doktor, zlostavljati životinje, ne misliti na budućnost? Rekla mi je da je sve to za ljude, ali da ciganki moram da se pazim.

- Je li čovek, kakva je ovo lutka?
- Piše made in prc.
- Čovek, kako to gordo zvuči?
- Ma pusti Kineze.

Definicija je pisana za takmičenje Pačija Škola.

Komentari

Iskreno mnogo, mnogo bolje si mogao da napišeš. I očekivao sam više glavni. Dadoh mršav +

Mogao sam ali drugi su već napisali. Ipak, nije na odmet par ruralnih metafora.

odlično je ovo, ima i šege a i težine!

Рекла ми је да је све то за људе, али да циганки морам да се пазим.

hahaha, ovde se upišah xD

Eo + Valjda tako mora...

Kkrektno odrađen domaći.