Prijava
   

Da l` si dos`o, il` si pos`o

Previse apostrofa, ali bez njih ne mogu docarati pravilan izgovor te recenice! Hvala bratu Karadzicu Vuku!

Definicionalno pitanje se postavlja osobi koja je dostigla maximum u fazi zbunjenosti i nemogucnosti da se opredeli za bilo koju opciju. Dakle, ta osoba smo i mi sami ponekad (jer smo za neke druge mi druga osoba), pa samim tim... Svako od nas nekada nije znao da l` je dos`o il` je pos`o.

Pretezno se koristi za ljude u raznim alkoholisanim stanjima, nespretne sportiste i ostale koji bi da se dokazu u necemu, a ne da im ne ide, vec ode u suprotnom smeru.

Druze, sta ti je, jesi l` dos`o, il` si pos`o? ( pitanje pijanom prijatelj u izbezumljenom stanju);

Gledaj ovog, ne zna da l` je dos`o, il` je pos`o.(fudbalska tekma, komentar za igru coveka koji je preterao sa driblinzima, ili je ispao bezveze);

Toliko smo se pogubili da nismo znali da l` smo dosli, il` smo posli. ( zbunjenost/izbezumljenost/rasulo).

Komentari

Aha, samo to nije apostrof, nego backtick. OVO: ' je apostrof, OVO: ` je backtick. Da, pise mi na profilu grammar nazi, tako da pricati mi da sam cepidlaka je izlisno. Mozda je tebi lakse za kucanje, ali nije pravilno.

Bash sam hteo ovo da definisem,al eto,neko se pre setio... :)

A kako bi Vuk nazvao backtick? :) Hvala na informaciji!

Vuk ne bi bio zadovoljan da te vidi kako pišeš ošišanom latinicom... a gosp. iz drugog komentara bi otkinuo glavu za "sh"... :)

No hard feelings :) +

Pa, ja sam forsirator cirilice u svakom pogledu, a ovde na nju nisam navikao.|Cak sam i kod drugara u Rijeci kada smo igrali zanimljive geografije pisao- cirilicom! :)