Фудбалска репрезентација Србије

1. sad gledam na mocertu kalkulišu šta treba da se desi ako ne pobedimo gruziju haha
    kurvati smenili onoh njihovog trenera

2. Hahahhaa kalkulacije počele, a?

3. Најјаче је овде што се сви хватају за Арсенал, Челси, Јувентус... Са оваквим бековима који се не враћају и штоперима који не знају да ли ће пре да покривају рупу на боковима или да држе средину, ми не можемо да будемо Венгеров Арсенал него делујемо као да смо испали из осамдесет и неке. Зато сам рекао да је превазиђана формација.

sad gledam na mocertu kalkulišu šta treba da se desi ako ne pobedimo gruziju haha

Јебале нас калкулације. Јеботе, који је то сиротињски ужитак! Више волимо да калкулишемо, да се провлачимо него да завршимо посао на време као нпр. да лепо синоћ победимо и да нас боли курац на калкулације. Тако су нам и 2011. била потребна 3 бода против Словеније и Италије за бараж, па смо калкулисали у Београду и играли нерешено, а онда је Јоргачевић у Марибору примио гол из Цеља.

4. The Big Dipper
    Бранко Станковић и Ивица Осим дали формације Челсију и Ситију јеб'о те....

Lol, ja sam samo rekao da mislim da Muslin forsira istu formaciju koju je Stanković forsirao dok je Muslin bio igrač kod njega.

Formacija nije loša sama po sebi, ali jbg, Bane spor, kiksa i u ruskoj ligi, Mitrović kiksa u Belgiji, 14. su od 16. ekipa i Nastasić koji svaki put nešto usere onda šta da očekuje bilo ko. Toliko je dogorelo, da mislim da bi i Tošić bolje odigrao, ovaj Veljković je na klupi, a korektan je u Verderu.

5. https://vukajlija.com/forum/teme/10087-fudbalska-reprezentacija-srbije?strana=439#post_3806922

https://vukajlija.com/forum/teme/10087-fudbalska-reprezentacija-srbije?strana=441#post_3806972

Pa ja ne znam, fendere, evo sam uporedi prvi i poslednji post, kako to malopre samo dunsteri igraju sa 3 pozadi a sad samo vrhunske ekipe to mogu a mi ne jer je to iščezlo još u vreme jugoslavije jer od tad nemamo vrh ekipu?

Ti se toliko sam uglaviš u govna i posle se vadiš toliko kontradiktorno da će pomisliti ljudi da si šizofren.

6. Što polemišu? Ovo je jedna kulturna razmena mišljnja. Ti i boh ste ozbiljno zabrazdili sa nekim "spuštanjem" ljudi jbt.

Polemika i jeste kulturna razmena misljenja pajseru stvarno treba da mi placas da nastavim da te obrazujem ovuda

7. Znaš ti šta sam rekao, ne pravi se lud opet.

Kakva tekma Bosna-Belgija, pršti na sve strane.

8. Sad Grci dobiji kiprane i preksacu Bosnu na drugom mestu. Jos Ukrajina i Gruzija da sjebu kroasane i nas i svi lepo da ispadnemo u zadnjem kolu. Xd

Doduse mi bi se mrcvarili u barazu.

9. Нисам шизофрен, ја сам хаотичан у излагању јер не приметим да сам преопширан у излагању.

Дунстери су они који формацију 5-3-2 или 5-4-1, представљају као 3-5-2 или 3-4-3 јер углавном играју бункер или немају добре офанзивне бекове. Са 3 штопера у одбрани можеш да играш кад имаш на боковима Кафуа, Данија Алвеша или Роберта Карлоса, који кад се убаце у противнички шеснаестерац могу да дају гол као класичан нападач; да упуте пас и центрашут као најбољи везни играчи. Него лепо је тренерима да бекове представљају као "спољне" играче. Није бек, него спољни играч, а често бескористан и у одбрани, и у нападу. Мурињо има Валенсију који може да ти игра и бека, и крило и крилног нападача, трчи преко 10 км по утакмици, али нису сви Валенсија.

Кад ми играмо са 3 штопера то није 3-4-3 него 5-4-1. Митровић је одсечен у нападу, Костић и Тадић се померају на позицију крила; Рукавина безопасан у нападу, а Коларов својим излетањима прави рупу у одбрани. А Матић и Миливојевић нису некадашње полутке које шпартају од свог до противничког шеснаестерца него су чистачи, они који кваре игру. Матић у Јунајтеду штити Погбу и чисти за њим, а Миливојевић није Погба. Зато нам је неопходан један штопер мање, а један играч више у везном реду иза Митровића јер је он спор. Овако или немамо довољно играча у одбрани, или довољно у нападу.

Колико год да већина екипа у Европи покушава да игра 3-5-2 или 3-4-3, то је више 5-3-2 и 5-4-1 јер не уме сваки бек да буде офанзивни бек, а гомилање одбрамбених играча гуши средину терена и развијање игре. Трећи штопер често више смета него што помаже јер онда више играча маркирају голмана; кад му врате назад пас, има мање простора за испуцавање. Једно је кад играш бункер, а друго је кад развијаш игру и желиш да нападаш.

Јесу се многи тренери окренули формацијама 3-5-2, 3-4-3, 3-6-1, али то ће реткима дати очекиване резултате и сигуран сам да ће после ове моде враћања девеедесетих већ од следеће сезоне многи вратити 4 играча позади.

10. Опет се расписао... Јбг...

11. Odlicna analiza, hteo da izdvojim nesto ali ne znam sta

12. Pa nije problem formacija, nego panjevi koji igraju.

I upravo ovo što si rekao Matić čisti iza Pogbe, znači treba centralni vezni sa ofanzivnim karakteristikama, a ne 2 zadnja vezna. Mada 2 zadnja vezna bi trebala da pokriju sve rupe nastale izletanjem bekova napred, a mi to nemamo. A što se bočnih tiče, bolje da stavi čak i ofanzivnije igrače, koji su korisniji u napadu, pa da ih ovi pokrivaju, nego ovu dvojicu koji su beskorisni u oba smera.

13. Браво Фендере, добра анализа.
    Нисам нешто пратио Митровићеве игре у Енглеској али гледајући га у репрезентацији у последње две утакмице видим да постаје солидно дрво.

14. Mi smo jebeno najgora prvoplasirana ekipa od svih grupa i jedina smo prvoplasirana ekipa u kvalifikacijama, kojoj kolo pre kraja ni baraž nije obezbeđen

15. Švicarska ima 9:0 hahahah majko moja

Ko nas jebe kad se gadimo da nam igraju šiptari.

16. To da smo najgori od prvoplasiranih - pa jesmo xd

Da nam baraž nije obezbeđen, možda baš teoretski ono, da budemo drugi, i ujedno sa najgorim skorom od svih drugoplasiranih, što mi se čini da je baš solidno teško ostvarivo, tipa moramo mnogo golova primiti od gruzije ili da svi drugoplasirani odigraju idealno ili sl. što je nemoguće jbg

A za švajcarsku, izuše sve redom i to baš igraju jebu keve, i sad gostuju portugalu i ako izgube nešto usrano, i posle zaseru u baražu izduvaše ga, a s druge strane mi da prođemo, haha koliko bi to usrano bilo