Фудбалска репрезентација Србије

  1. Ма риспект је риспект, то стоји. Проблем је у томе што некако безвољно играју, не трче, као да их мрзи. Свака част Бошку, Лазовићу, Банету, Максимовић ме је пријатно изненадио... Али нпр. онај Младеновић је све слепачки радио, мрзи га да потрчи по лопту, лепо му се издра Јанковић једном и потпуно оправдано, а тек да не спомињем како је очајно додавао и центрирао. Нинков бије на силу, без икаквог фудбалског знања, без дриблинга и без употребљивог додавања, само на снагу, да пробије и онда не зна где ће. Добар је за дефанзиву али у офанзиви нула!

  2. Ma samo jedan špic. I Tadić i Tošić krila. Kuzma i kačar ili Đuričić na sredini

  3. nema tih para kojima bih ga pustio da me prođe bez borbe. Bolji je, nema veze, daću sve od sebe da ga sprečim, makar me napravio majmunom, zakucao preko mene, izvozao, nebitno.

    Лазовић кад је утрчао Љорису у ноге... Свака част дечку! Само да напоменем да сам Гробар да ме не би етикетирали као "Звездаш па браниш своје"...

  4. Miha malo mjerio temperaturu reprezentaciji. Na dvije utakmice izveo dva tima, i za utakmicu sa Švedskom kontam da će izabrati najbolje i formaciju koja bi trebala da nam od sada bude standardna. Dva poraza od dva nula protiv tako jakih ekipa sa tima koji je imao dva dana da se priprema i nije toliko loše.

  5. Јебо сам им матер ако Мвила не буде играо.

  6. Tadic me ubio u pojam sad koliko je gubio lopti al kontam ajde mozda ni nije imao kome da je poturi.

  7. Treba nam igrač koji treba samo da daje golove, poput Gomeza. Znači da ništa ne zna sem da se ubaci i da ga mune funjarski. Mi očigledno već duži niz godina nemamo kvalitetnog špica. Možda bi bilo dobro da dođe sad Krkić, da vidimo kako bi se on uklopio.

  8. Tadic me ubio u pojam sad koliko je gubio lopti al kontam ajde mozda ni nije imao kome da je poturi.

    Али се и највише трудио и највише шанси створио, што за себе, што за другог!

    Treba nam igrač koji treba samo da daje golove, poput Gomeza.

    Шта фали Данку Лазовићу? Дечко је практично истеран из репке а има, по свим статискикама, најбољи учинак од тренутно доступних нападача, плус константно игра и даје голове у Зениту (који није слаб и где конкуренција није слаба). Увек међу првих 5 стрелаца у руској лиги. Али не, он нама не ваља, ми морамо Пантелића и тол'ко!

  9. A na centru su mi se do sad najvise svideli Fejsa i ovaj Radovanovic, ignjovski i matic njah.

  10. Ма на центру ми немамо ништа без културног задњег везног (читај: висок, јак и увек спреман да се прикључи и одбрани и нападу) по мени најбољи за позицију Милијаш или Раћа Петровић. Сад зависи колико су тренутно физички спремни (што ниједан од њих није). Фејса превише слаб у дефанзиви, Радовановић добар али још треба да се прекали као и Матић. Игњовски одличан у Бремену, гледао сам га у више утакмица пошто сам навијач Бајерна и пратим Бундес лигу, али за репку је доста слабо одиграо, мислим боље од неких али испод нивоа који сам видео у Бундес лиги.

  11. To sto je Petrovic visok i jak nije dovoljno... Uzasan je igrac.
    Edit: mada ne znam stvarno koji ce ti kurac tu visina

  12. Ај размисли овако, рецимо ко хвата лопту када противнички голман испуцава? Одатле без проблема одмах може да се крене у фазу напада јер у том тренутку су сви играчи отворени. Јеси ли некад видео Бајерн како игра са само 2 брза играча (Робен и Рибери)? Швајнштајгер хвата лопту при противничком испуцавању и одмах је шаље једном од ове двојице који крећу у напад. Проблем код нас је у томе што се наши играчи не крећу без лопте, ни са лоптом нису много покретљиви али без ње су дрво јавора. Наводим безвезан пример Бајерна, наши играчи не играју на том нивоу али је врло изводљиво да се крила у таквој ситуацији одмах пребаце у офанзиву. Имамо сасвим довољно брзе и покретљиве играче као што су Красић, Сулејмани, Јовановић, Матић... Чак и Коларов или Баста (а не смотани, спори и за центаршут неспособни Нинков) који без проблема могу да претрче противника и отворе прилику за културан напад, повуку бар једног противничког штопера који заједно са беком креће да затвори прилику за центаршут. Друга ствар, потребан нам је и нападач који је добар главом. Жигић ко Жигић али био је увек користан барем у ваздуху (против Немаца на СП 2010. рецимо) а ми сад безвезе и непотребно играмо са ниским нападачима, зато и подржавам Лекића у нападу за разлику од Маркеца (поново напомињем да сам Гробар).

    ЕДИТ: Швајнштајгер или Луис Густаво хватају лопту и прослеђују је даље.

  13. Brate proguglaj malo i videces koliko su visoki najbolji defanzivni vezni igraci... pa ako njima nije trebala visina... A Mihajlovic je i sam rekao da ce taktiku prilagodjavati igracima a ne igrace taktici tako da ovo tvoje pada u vodu. i sta sad to sto si grobar i sto ne bi stavio napadaca od 18 godina koji je dao 5 golova na 25 utakmica u JSL treba da bude neki znak razumevanja ili? :D

  14. А прилагодио је па му је јебао мајку! Свака част човеку, али колико наших играча су ИКАД у каријери играли ову формацију? Сви они су навикли на 4-4-2, изузев Басте чији Удинезе игра тако. Задњи везни: Бускец, Швајнштајгер, Есиен, Амбросини и Алу Дијара (5 човека из 5 најјачих лига на свету, по мени лично најбољи у својој лиги с'тим што ког енглеза могу да додам Керика и Флечера из Јунајтеда и Де Јонга и Берија из Ситија) и сви су они (за фудбалере) надпросечно високи за разлику од Фејсе. Ако знаш неког бољег од наведених, изволи... Тиме што кажем да сам Гробар хоћу да покажем да као поједини Гробари/Делије не потенцирам да су најбољи они који играју у Партизану/ЦЗ него гледам играче по њиховим личним квалитетима.

  15. Formacija i taktika nisu ista stvar... Makelele, Maskerano, De Rossi, xabi alonso... Ambrosini sa 182 cm i Svajnstajger sa 183 bas i nisu nadprosecne visine, zar se ne slazes samnom? Esien i Buskec jesu medju najboljima al eto kao sto vidis ima mnogo njih sa prosecnom i ispod proseka visinom koji su takodje medju najboljima...
    Edit: Fejsina visina 185 cm... Njega nisam pomenuo toliko zbog defanzivnih zadataka koliko zbog tacnih pasova. Najmanje je gresio jedino je on sigurno, precizno i bez oklevanja prebacivao loptu sa jedne na drugu stranu.

  16. Зато је Бускец у првом плану а Маскерано у другом, Ћаби Алонсо је у ваздуху боготац као и Амбросини, Макелеле и Швајнштајгер, а Де Роси је далеко испод њиховог нивоа, зато сам и ја упао у трип да су виши, погледај како ти људи играју у ваздуху... Наши играчи не скачу тако добро али могу то да надокнаде својом висином. У праву си за тактику и формацију, лоше сам протумачио, у сваком случају са ониме што ми имамо да понудимо и узевши у обзир тактичко искуство играча које имамо ова И формација И тактика су погрешне.

  17. Jebiga zato su ovo pripremne utakmice, a nadajmo se da ce nas Sinisa sve prijatno iznenaditi sastavom i taktikom u prvoj utakmici kvalifikacija, ili cak vec protiv Svedjana. :)

  18. Искрено не би ме чудило да против Швеђана заиграмо како треба. Није Миха мутав, видео је он сад, што кажемо ми лесковчани, "од које се дрво прави дудуче". Искрено верујем да је он човек који ће да врати репку на место и да утуви играчима у главу шта они тамо представљају на терену, већ је и почео с' тим тако што их је натерао да певају химну. Ја овде што рекох то је моје мишљење и виђење ствари, био бих срећан кад би се све ово што рекох показало као погрешно и да наши момци покидају и Швеђане за који дан и квалификације за који месец. У сваком случају време ће показат... Поздрав ;)

  19. Дарко Лазовић има муда, одмах се видело кад је ушао синоћ и треба га погурати још, да се доказује. Тадић, види се да зна, али му није ишло синоћ никако, а и није имао коме да потера лопту, кад је онај несрећни Шћеповић трчкарао около као мува без главе. Бошко се трудио да буде лидер у нападу, ал' некако му то не лежи, више му лежи да га завуче из другог плана. Нападача и даље немамо и не видим како ће се то променити у наредних 10 година. Плејмејкера у покушају смо имали, док није одлучио да не пева.

  20. Нападача и даље немамо и не видим како ће се то променити у наредних 10 година.

    Лоло браца клошар, браца алфа клошар
    за плејмејкера чека се марковић, а баш сам се надао да он и адем могу да буду добар тандем, ал ко зна можда се предомисли адем па се врати
    ја сам гледо само првих 20 минута 2. пол.... ма солидни смо скроз, французи нису попнули лопту тада, контролишемо играмо, али завршница јако лоша, кад треба да се дода онај последњи пас, центаршут, ми станемо, ал добро то су ваљда ситнице... биће океј

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.