Фудбалска репрезентација Србије

  1. Ни Аманатидис ни Гекас нису играли на том европском ако ме сећање добро служи. Харистеас им је био главни шпиц, и био је добар. Загоракис је покидао на средини терена, ниси га могао проћи, свакога је ставио у џеп. Сигурно ће Миха пробати са Сулејманијем кад се опорави у шпицу. Ефикасан је на крилу, а и позиција му није толико другачија од менаџерског ,,поучера''.

  2. Za ovu taktiku nam treba target man :) Ili DLF :)
    Igraće Sulja to. Možda i tako bude dobro. 3 mala brza igrača u napadu. Što da ne. Taman da se rešimo očajnih centaršuteva

  3. Бошко, Бамби или Тадић на крилима (још плус ако се Красић врати у стару форму, ма само доде из Јувентуса) и Мики у нападу.... Биће то солидна екипа у офанзиви.... Још ако балкански Кројф настави кидати, имаћемо и првог плејмејкера још од Пиксија....

  4. Нису играли ни Гекас ни Аманатидис. Много боље нападаче од ових наших данас нису имали.

    Мени се формација не свиђа због тога, што то на терену више личи на 5-2-3 него 3-4-3. Осим тога, ако ми са дефанзивнијом игром примамо 2 гола по утакмици, треба се запитати. Она Петкова тактика, која ме помало подсећа на ову, је била боља и прошли бисмо много боље на светском 2006. да се није исповређивало пола одбране. Да Михајловић мало коригира своју формацију у 5-3-2, било би боље, мада сам и овако задовољан игром од тридесетог минута па до краја против Француза. Мислим да треба испробати формацију са 2 нападача, два централна и једним задњим везним. Овако нешто:

    ----------Лекић---Марковић------
    ---------------------------------------
    ------Кузмановић--Јанковић-------
    ----------------Фејса----------------
    Коларов-----------------------Баста
    ---Суботић--Видић--Ивановић---
    -------------Стојковић-------------

    Ова формација је добро функционисала у квалификацијама за светско 2006. кад смо примили само један го' и стављ'о сам сличне играче на исте позиције к'о тада. Мислим да Кузмановић и Јанковић могу боље него Станковић и Ђорђевић (Ђорђевић је игр'о до јаја, а Станкела кома). Фејса је борац к'о Дуљај. За сад још није скроз на том нивоу, али има потенцијал да то буде. Одбрамбена линија са Видићем је чак и боља од оне Крстајић-Видић-Гавранчић, ал' без Видића можда не би била баш... Рајковић/Бишевац... Шта знам, могу да послуже. Ишло би углавном, јер са Суботићем и Ивановићем имамо већ два врхунска играча. По боковима Коларов и Баста. Мислим да су њих двојица бољи него тада Драгутиновић и Короман. Коларов може боље да одигра у фази напада него Драго, а Баста у одбрани од Коромана. Једино напад што нам је у курцу, ал' тај проблем имамо како год да поставимо екипу. Откако су Кежман и Милошевић престали да играју, поштеног нападача нисмо нашли, те се надам да би ова двојица (Лекић и Марковић) могли постати бар приближно добри к'о њих двојица. Голман небитан. Ставио сам Стојкета, по мом мишљењу најбољег, ал' небитно је. Може и Бркић. Јеврић поред Крлета, Видића и Гавранчића практично и није им'о посла. :Д

  5. Мени се та идеја "три мала брза" искрено не свиђа много... Добра је кад су у питању рецимо Ћави и Иниеста али они знају да додају, погађају 99 од 100 додавања. Ови наши не умеју ни 20 од 100...

  6. П.С. Шта је с Лазовићем? Луковић се вратио, а он?

  7. Брате Срето, где Марковића, Фејсу и Стојковића у прву поставу? Марковић је ем још клинац, ем се против Јерменије није видео, ем се у целом нашем првенству ову целу полусезону није видео. Бркић је за две класе испред сваког нашег голмана осим Јоргачевића (за њега је за класу испред), извлачи ону траљаву Сијену у Италији, а Стојковић прима смешне голове у овом нашем срању од лиге. Фејса је ок, али као грејач клупе и водоноша Качару, Матићу, Игњовском, па чак и Медојевићу.

    Неће од Марковића бити 'леба још барем две године. Некако ми се чини да ће млађи Шћеповић бити бољи од Марковића ако охлади главу. Он је добио онај дерби на Маракани јесенас (чим је ушао забио гол и асистирао Вукићу).

    ЕДИТ: Луковић се повукао био само на годину дана, а Лазовић за стално. Штета, он би нам био више него добродошао сад.

  8. Да сам ја тај мали Марковић, сеодео бих у теретани шес' сати дневно, на терену би био 10 сати дневно, радио на кондицији 8 сати дневно, изучавао тактике још четири сата дневно, значи једно тријес сати дневно бих радио на томе да будем врхунски нападач, јер кад би видео колико нам је прсо фудбал да све наде полажемо у клинца од 18 љета, стварно би ме било срамота да изневерим своју земљу. лоллоло

  9. А кога'ш у напад, Диперу? Не зна Грант да користи Марковића како треба, ал' мали има страшан потенцијал. Битно је само да су ту двојица нападача, који цео меч спремно чекају контру. :Д Што се тиче голмана, рек'о сам није ни битно. Може Бркић што се мене тиче. А од ових везњака што си наброј'о ми се ни један не уклапа у тип играча који све чисти испред одбране к'о што је то Дуљај радио. Сви су некако штреберски, можда једино Качар, ал' он није у некој форми. На Фејси би' за сада инсистирао, а за остало можемо да се договоримо. лололо Морамо да играмо с два нападача, јер немамо ни једног, који је довољно квалитетан да игра сам.

  10. Апсолутно се слажем са Сретином формацијом, само што бих уместо Фејсе ставио снажнијег Милијаша. Ми смо неефикасни и са двојицом у нападу а са једним нећу ни да коментаришем. Марковић треба да поради на физичкој спреми, као што рече енеми, а иначе дечко је врло окретан и брз а то је корисно у данашњем фудбалу.

  11. Мојне Милијаша, брате. Он не зна дигра одбрану, а и у нападу је био бескористан у последње време. Треба нам неки жилав, борбен и брз играч на тој позицији, а Фејса највише одговара том опису.

  12. А шта би са оном опцијом да Кркић оплете? Је л' одбио већ?

  13. Стварно, шта вели Кркић? И 'оће бити нешто од тога да ће Миха да наговори Видића да се врати? Жао ми за Видића, користан је и кад игра с пола снаге, а за оног патриЈоту Станковића ми није жао. Тај је само смет'о.

  14. Ма ми свих 10 играча да ставимо у напад немамо квалитет ту, а и још увек немамо плејмејкера да им пошаље лопту (Ђуричић ће таман да стаса кад почне светско). Немамо ми играче за офанзиван фудбал, то је први Ђукић сконтао и тад смо, у оним пријатељским 2008. играли можда најбољи и најлепши фудбал од Пеђе, Пиксија, Саве и Југовића, а формација је била она мурињова 4-2-3-1, ал' Пантелић је тад био 4 млађи и јебо је кеве по Немачкој. А у шпиц бих прво Сулејманија, па потом Лекића или Жигића. Марковић нека прво одигра адекватан број утакмица у младој репрезентацији, јер није ничим показао да је за сениоре (Јерменија га је ставила у џеп, а шта ће тек Компани и Вермелен да му ураде). Имамо добра крила и то Миха користи, 'бем ли га, човек је већ две и по деценије у врхунском профи фудбалу, ваљда зна шта ради....
    А Фејса је у таквој форми да је одиграо једноцифрен број утакмица за Олимпијакос....

  15. Баш ме занима то за Кркића, нисам чуо ништа, знам само да су требали да разговарају са њим. Мада ми рече колега данас да је одбио, мада ништа ја њему не верујем. ллолололо

  16. Ја на ову тему могу само да се насмејем и ништа више.

  17. Добар је био Милијаш у Вулфсима ове сезоне, јес да се није наиграо али што је одиграо одиграо је на нивоу, а иначе ни ја га не волим али треба нам неко физички снажнији од Фејсе на задњем везном.

    А шта би са оном опцијом да Кркић оплете? Је л' одбио већ?

    Одбио је пре пар година а сад се намеће, тј. ћале његов га намеће. Још није било контакта колико ја знам и што се мене тиче не мора ни да га буде. Скрпићемо се и без њега.

  18. Скрпићемо се и без њега.

    Ма хоћемо, као и увек, наравно, али бре умирем да видим неког доброг нападача у репрезентацији, душа ми тражи голгетера предатора. :(

  19. Ма није Кркић ни голгетер а ни предатор, он је "сезонски" играч. Имао је једну добру сезону у Барси и после ништа. Већ се једном то десило у овом веку само што је у питању био Портиљо у Реал Мадриду, велики таленат једне сезоне и после ништа... Не треба нам такав, треба нам стално решење, од Маркеца може да се изгради играч али ни још ни близу тога.

    Луковић се повукао био само на годину дана, а Лазовић за стално. Штета, он би нам био више него добродошао сад.

    Лазовић се повукао из простог разлога што није хтео да греје клупу горима од себе. Већ сам писао о томе на овој теми, кога не мрзи нека врати пар страница уназад да не деклемујем поново :). Верујем да би оберучке прихватио кад би га сад Миха позвао и обећао му стартно место.

  20. Срета-Штета
    Стварно, шта вели Кркић? И 'оће бити нешто од тога да ће Миха да наговори Видића да се врати? Жао ми за Видића, користан је и кад игра с пола снаге, а за оног патриЈоту Станковића ми није жао. Тај је само смет'о.

    Деки је, брате Срето, своју улогу врхунски одрађивао (нека тркачка Гатузо-Ван Бомел улога), најбољи пример је против Шваба на светском. Швајнштајгера је ставио у џеп и натерао Клозеа на црвени картон. Није било утакмице а да није истрчао минимум 10 километара. А Видић је одбрану одлично организовао, човек је најбољи светски штопер, а сад што се некима не свиђа због три, четири кикса у својих 56 утакмица, то је већ до њих. Причао је Миха са њима, неће се ни један ни други враћати.
    Кркић тешко да ће играти за нас. иако би то било одлично. Цео живот је провео у Шпанији, а сад у Роми је имао мало лошију сезону од очекиване, али његово време тек треба да дође.

Rekli o sajtu

Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Kurir · 20. Februar 2011.