Kviz opšte kulture i informisanosti

1. Aj' ja ću kad sam već tu, a preostala dvojica neka mi se jave oko refundacije:

Koje dve holivudske glumice, rođene sestre, su rođene u Tokiu?

2. Јел су близнакиње?

3. Nisu, godinu dana razlike.

4. Aj' da dodam još podataka, možda će neko da pogađa...
    starija je 1916. godište, dobitnica je dva Oskara, ali za svoju verovatno najpoznatiju ulogu, i to sporednu, imala je samo nominaciju... mlađa je 1917. godište, dobila je jednog Oskara, može se reći za jednu od najpoznatijih uloga... glumila je kod Hičkoka par puta (uključujući i film za koji je nagrađena) i ispunjava Hičkokov ideal glavne glumice...
    pikanterija je da su obe sestre još uvek žive, naravno odavno više ne glume, već dvadesetak godina...

5. Misliš na Oliviju de Havilend i Džoun Fontejn?

6. Tako je Dar-mar, bravo...

7. Metiljava Melani iz "Prohujalo sa vihorom"! :)

U Bonu se nalazi rodna kuća jednog veoma poznatog kompozitora. O kome je reč?

8. upravo ona :)

možda Bah?

9. Ne, nije ni Vagner.

10. Два двострука добитника оскара били су цимери током студирања глуме и на крају студија проглашени су људима са "најмањом шансом да успеју у животу". Ко су они?

11. Бена Флека и Мет Дејмон?

12. Не, ови су мало старија гарда.

И обојица су добили по два оскара. Дејмон и Афлек деле једног за Вила Хантинга.

13. Da li je jedan od njih Džon Gilgud?

14. Јесул' живи?

Rekli o sajtu

Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.

Psiholog · 20. Februar 2011.