Kviz opšte kulture i informisanosti

1. Да није беше пам-пам, или нешто томе слично?

2. Pemikan! Meso bizona sa kojekakvim zitaricama i cudima raznim, ako se dobro secam. Niko nema stomak za to sem njega, Pume mu!

3. Јаооо, да, пемикан! :)

4. Braaavo,pemikan je to čudeso od jela! :)

5. Zasto je vrabac simbol Beograda?

6. Врабац је симбол Београда ?

7. A valjda samo na "tlu" Beograda obitava jedna vrsta vrapca-dživdžan,kanda.

8. Vrabac simboliše nemirni beogradski duh...nešto?

9. Zato sto je pokisao i gladan. Cuo si za poredjenje "ko popisan vrabac"? E, zato.

10. Ima neke veze sa nama i Turcima. Vrabac je, na jedan poseban nacin, postao simbol toga koliko je bilo jebeno tuci se sa njima. Turcima, ne vrapcima.

11. Ima nešto na ovim (itd) forumima, uglavnom o izdržljivosti i duhu vrabaca se govori, ali nešto mislim da ti na to ne misliš... ;)

http://www.amfiteatar.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1057674851
    http://forum.krstarica.com/archive/index.php/t-53268.html

Davaj odgovor, sad me živo zanima, živ-živ!

12. Aj jos ko da proba pa cu da kazem ;)

13. Prošlo dva sata!Procvrkući! :)

14. Posle bitke za Beograd 1456. godine, gde su Turci popili batine od strane Janjosa Hunjadija i jos neke ekipe iz Evrope (istoricari, javite se ako sam nesto pogresio), navodno je pronadjen les vrapca proboden sa cak 3 strele, sto je bio znak da je bitka objasnila!
    Zato je vrabac simbol Beograda.

U bici David versus Golijat, ako se zna da je David bio predstavnik Jevreja, ciji predstavnik je bio Golijat?

15. Филистејаца/Филистинаца.

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.