Kviz opšte kulture i informisanosti

1. Uf, Ana Bolejn, prva mi pala na pamet :)

2. Pa pitaj covece, pitaj :D

3. Uf, Ana Bolejn, prva mi pala na pamet :)

Mislim da nije ona,pre bih rekao dzejn simor(sejmor),valjda je anu osudio na smrt :)

4. Zar nije Dzejn Simor glumica?

5. Cek sa'cu da konsultujem neku literaturu :)

6. Džejn Sejmor it iz.

7. Ja cu da kazem Scipiona Afrikanca, ali nesam siguran...

Edit: Jeste, proverio sam sada! :D

8. Јесте, добио Ханибала једанпут.
    Цепај даље.

9. Kakvo potomstvo je imao skandinavski bog vatre i prevare Loki i kakva je bila njihova uloga u Ragnaroku?

10. Fenrira vuka, koji će valjda da izazove Ragnarok?

11. A nije samo on. I nisi dovoljno elaborirala njegovu ulogu ;)

12. Такође и она морска змија, и осмоноги коњ, али не знам им имена.

EДИТ: И Хел. А Фенрир треба да убије Одина у Рагнароку, па да га онда убије Одинов син.

13. Okej, sad sam proverio, Slajpnir je konj i nisam mislio na njega.
    Majmunoliki dobija ekstra poene, zbog informacije koja meni samom nije bila poznata ;)

Ostalo je jedno dete. Pomoc: Zensko je.

14. Хел, владарка нечег сличног Паклу (нем појма шта је она радила), и змија која умире заједно са Тором.

15. Okej:

Vuk Fenris: Ubija Odina
    Zmija Jormundgard: Ubija Tora (i da, umire sa njim)
    Hel:... Nije eksplicitno navedena njena uloga u Ragnaroku, ali njeni puleni iz pakla se biju sa Odinovim pulenima iz Valhale.

Ajd dogovorite se medjusobno ko ce da postavi sledece :)

16. Стормборн ће. :)

П.С. Чек, Фенрис или Фенрир?

17. Moze oba, koliko ja znam. Moze biti da je Fenris neki ko fol latinizovani prevod.

Rekli o sajtu

U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.

Mondo · 25. Novembar 2010.