Kviz opšte kulture i informisanosti

1. Uf, Ana Bolejn, prva mi pala na pamet :)

2. Pa pitaj covece, pitaj :D

3. Uf, Ana Bolejn, prva mi pala na pamet :)

Mislim da nije ona,pre bih rekao dzejn simor(sejmor),valjda je anu osudio na smrt :)

4. Zar nije Dzejn Simor glumica?

5. Cek sa'cu da konsultujem neku literaturu :)

6. Džejn Sejmor it iz.

7. Ja cu da kazem Scipiona Afrikanca, ali nesam siguran...

Edit: Jeste, proverio sam sada! :D

8. Јесте, добио Ханибала једанпут.
    Цепај даље.

9. Kakvo potomstvo je imao skandinavski bog vatre i prevare Loki i kakva je bila njihova uloga u Ragnaroku?

10. Fenrira vuka, koji će valjda da izazove Ragnarok?

11. A nije samo on. I nisi dovoljno elaborirala njegovu ulogu ;)

12. Такође и она морска змија, и осмоноги коњ, али не знам им имена.

EДИТ: И Хел. А Фенрир треба да убије Одина у Рагнароку, па да га онда убије Одинов син.

13. Okej, sad sam proverio, Slajpnir je konj i nisam mislio na njega.
    Majmunoliki dobija ekstra poene, zbog informacije koja meni samom nije bila poznata ;)

Ostalo je jedno dete. Pomoc: Zensko je.

14. Хел, владарка нечег сличног Паклу (нем појма шта је она радила), и змија која умире заједно са Тором.

15. Okej:

Vuk Fenris: Ubija Odina
    Zmija Jormundgard: Ubija Tora (i da, umire sa njim)
    Hel:... Nije eksplicitno navedena njena uloga u Ragnaroku, ali njeni puleni iz pakla se biju sa Odinovim pulenima iz Valhale.

Ajd dogovorite se medjusobno ko ce da postavi sledece :)

16. Стормборн ће. :)

П.С. Чек, Фенрис или Фенрир?

17. Moze oba, koliko ja znam. Moze biti da je Fenris neki ko fol latinizovani prevod.

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.