Помоћ око избора факултета

1. U srednjoj UOPŠTE nemam fiziku. Sad kapiram koliko sam sam pogrešila što nisam upisala elektrotehničku srednju ili bar gimnaziju.

Wut? :)
    Ево ти савет из прве руке - физику ћеш без проблема да скапираш на ЕТФ-у, јер је на нивоу Гимназијске. Значи само најосновније ( у првој, а даље не знам јер на мом смеру тога нема). Математика јесте битна, али опет не требати ТОЛИКО предзнање (прво место са републичког нпр. :)) ) Ја сам са просечним предзнањем (никад изнад тројке у гимназији из мате) имао деветке и осмице из Математика (има их две на првој).

2. Joj, reme, pa ne bih znaš u gradsku čistoću, nemam mogućnost napredovanja :)
    Ne znam šta ću, dvoumim se još otkako videh na onim forumima šta pišu, sad tek nisam sigurna.
    Sonec, kul je to, al meni ne pomaže mnogo što su starije koleginice EXTRA :)
    A ovo za predznanje sam već čula, mislim to, da može da se nadoknadi, da nije strašno, zato i mogu da razmišljam o upisivanju pmf-a.

3. Ček, ček, Morfin, oćeš da kažeš da bez fizike i sa prosečnim znanjem iz matematike mogu dobro da prođem na etf-u? Meni svi rekoše da je to jedan od najtežih fakulteta bla bla, ja ga odmah otpisala.

4. Пробај теолошки, баш је супер.

5. al meni ne pomaže mnogo što su starije koleginice EXTRA :)

kakav danak neiskustvu... svako ko je stariji pomaže, nema veze u kom smislu :)

e da, ne postoji predmet koji se ne može naučiti na fakultetu i koji se ne može nadoknaditi bez obzira da li si ga učio ili ne... samo ti treba manje ili više vremena...

6. haha buri, reče čovek da neće da komentariše muškarce, da je pederasto, a da su koleginice super. I u kom smislu ja sad to da shvatim? :)
    Hhahah teološki. Može :)

7. ma shvati kako oš, al ja ti kažem striji su zakon u svakom smislu...

8. Najbolji faks je onaj posle kojeg ćeš moći da nedješ posao. Sam fakultet, kakav je itd ti ništa ne znači jer kada ga završiš prosto zaboraviš an njega jer imaš druge probleme.

POsao, zarada i novac - suština!

9. E, buri, ne staj mi na muku, sama sebi sjebah šansu za elektro faks. U srednjoj UOPŠTE nemam fiziku. Sad kapiram koliko sam sam pogrešila što nisam upisala elektrotehničku srednju ili bar gimnaziju. Bila sam kao neki talenat za prirodne nauke, a sad imam slabu matematiku u srednjoj, morala bih dosta da nadoknađujem i za matematički, al ide mi dobro mat, pa kontam da imam neke šanse. Sad mi krivo što ne mogu elektro, al sama sam kriva jebem li ga.
    Hahah ma ima frajera svuda, snaćiću se za udaju valjda :)

Kakve to veze ima?! Ja sam u gimnaziji, imam solidno znanje iz matematike, a nikakvo iz fizike (čitaj: džaba što sam gubio vreme na one časove, kad ništa ne znam, čak sam se i za puškice grebao, mrzelo me da ih pišem). Kao da nisam imao fiziku. A ove godine upisujem ETF.

10. Пази, без математике тамо немаш шта да тражиш. Али, како се размишљаш око математичког, капирам да ти иде, а знам да је математика сигурно тежа на математиком. Е што се тиче физике...мислим, кад ти иде математика мора и та нека почетничка физика да ти легне...Ми смо у првој стварно из физике радили само најосновније. Е, имаш и електротехнику ( за коју ће ти многи рећи да је физика, што НИЈЕ) која је најтежи предмета на првој уз програмирање.
    Тако да... неко ВЕЛИКО предзнање ( знам да то сви потенцирају, и мени су тако говорили) ти није неопходно и може се све пропуштено лако надокнадити.
    едит: АЛИ, максимална озбиљност од старта ти ЈЕСТЕ неопходна.

11. ovaj cara često napiše post poslije koga može LOCK na temu... ko bi rek'o lololo

jebeš sve ako ćeš sa fakultetom sjediti kod kuće i busati se u prsa što imaš diplomu dok ti djeca kmeče jer nemaju za užinu

12. Ček, ček, Morfin, oćeš da kažeš da bez fizike i sa prosečnim znanjem iz matematike mogu dobro da prođem na etf-u? Meni svi rekoše da je to jedan od najtežih fakulteta bla bla, ja ga odmah otpisala

Zajebi ti te priče. Jeste težak faks, ali ako ti ide matematika onda jebiga, malo ćeš se više potruditi i završiti. Meni bi svega mi bilo teže da završim filozofiju, prava ili nešto tako nego što će mi biti na ETF-u. Jer jednostavno, nikad nisam mogao da sednem i da učim suvoparnu teoriju. Zakuntam posle 20 minuta, pa makar spavao 15 sati pre toga.

13. Cara, kapiram ja to. To sam i pitala za matematički, kakve su šanse za posao u struci, bez prosvete. Nije mi važno kakav je fax, al jebiga moram upisati nešto što mogu da završim.
    Ne bih baš da se precenim, pa pos mogu samo da se slikam.
    Da bar ima nešto što bih onako baš želela da radim, bilo bi mi lakše, a ovako.. tuga.

14. A da se razumemo, ni matematički nije mnoooogo lakši. A sa ETF-om su ti ogromne šanse da ćeš naći posao. :)

15. Zajebi ti te priče. Jeste težak faks, ali ako ti ide matematika onda jebiga, malo ćeš se više potruditi i završiti. Meni bi svega mi bilo teže da završim filozofiju, prava ili nešto tako nego što će mi biti na ETF-u. Jer jednostavno, nikad nisam mogao da sednem i da učim suvoparnu teoriju. Zakuntam posle 20 minuta, pa makar spavao 15 sati pre toga.

Ово као ја да сам написао. :)) Е, да виш кад ти увале на првој неке Инжињерску етику и Одрживи развој, курац-палац. Јебена социологија. Него, то се преписује. :)

16. Uuu al ja sporo kucam ahaha
    Reme, Morfin, hvala vam, ohrabrili ste me za etf. To bih želela da upišem, al sam mislila da nemam šanse tamo.
    A za elektrotehniku, kontam da se kreće od početka, pošto se to uči samo u elektrotehničkim srednjim školama tako da, to bih valjda uspela da izguram :)
    A da, ja vas smaram ovde a treća sam godina srednje tako da nije hitno haha ali bih da odlučim onako, na vreme :)

17. Ово као ја да сам написао. :)) Е, да виш кад ти увале на првој неке Инжињерску етику и Одрживи развој, курац-палац. Јебена социологија. Него, то се преписује. :)

Sačuvaj mi puškice. :) Lololololo

18. A da, ja vas smaram ovde a treća sam godina srednje tako da nije hitno haha ali bih da odlučim onako, ne vreme :)

Ja sam četvrta i sad upisujem ETF. :) Al' realno ja i ne postavljam mnogo pitanja na ovoj temi jer već pet godina znam šta ću. :)

19. ljudi ja ne znam na kojem etf-u vi studirate, ali u bl dok položiš linearnu propiša krv...

ili da nema teorije... nemoguće... naravno da nema koliko na pravu, ali teorije MORA biti na iole ozbiljnom tehničkomm fakultetu...

20. Искористи лето. Узми збирку са факса за спремање пријемног, прођи је два три пута, узми приватне часове ако си неке ствари пропустила у школи (мени помогло) и то ти је све што ти треба за старт. Веруј ми, ја сам био уплашен ко грлица кад сам решио да упишем, јер нисам био неки ђак у средњој. Али, уозбиљио сам се кад је требало.
    Тејк ит изи ;)

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.