Klasična muzika

1. Мешчини да сте ви мало промашили појам класичара.

2. Па оно, класицизам је један од периода у историји музике. Бечки класичари су (као што вероватно знате) Моцарт, Хајдн и Бетовен, што би значило да остали који нису стварали у том периоду НИСУ класичари. Мрзим ту генерализацију.
    Изгуглајте ако вас то нису научили на музичком.

3. Pa svi znamo to nem0, ali kako da se zove tema?

4. Погледај мало коментаре. Ако је тема класична музика, шибајте само класичаре.

5. Pa razumem šta oćeš da kežeš, ali kako da se promeni ime? U "Ozbiljna muzika"?

6. Па оно, класицизам је један од периода у историји музике. Бечки класичари су (као што вероватно знате) Моцарт, Хајдн и Бетовен, што би значило да остали који нису стварали у том периоду НИСУ класичари. Мрзим ту генерализацију.
    Изгуглајте ако вас то нису научили на музичком.

:)
    Парафразираћу "дефиницију" (по Теодору Адорну, естетичару и филозофу уметности): Класична музика је, у ширем смислу, сва музика која подразумева напредне структуре и теоријска разматрања и писану музичку традицију.

Википедија каже да је класична музика музика која је настала и која вуче корене из Западне црквене и секуларне музике и обухвата период од 11. века до сад.

Па ни класици у књижевности нису сви из класицизма.

7. Мене је моја професорка музичког другачије научила. Ваљда она зна.

8. И мене су моји професори теорије, хармоније, контрапункта, историје музике и музичких облика учили онако како рекох.

9. Е да га јебем. Сад сам питала и друга који студира клавир, слаже се са мном.

10. 'Бем ли га. Док сам ишао у музичку, питао сам професорку баш то и она ми рече да је то цепидлачење. Ако ти је друг на Академији у Новом Саду, то се не рачуна. :)

11. Inače, Dmitri Šostakovič je definitivno jedan od mojih omiljenih kompozitora. Poslušajte malo njegovu muziku, siguran sam da će vam se dopasti. Star Wars, Indiana Jones, Gladiator, Predator i ostali filmovi sa fantastičnom i prepoznatljivom simfonijskom muzikom...sve ZABODENO od D. Šostakoviča.

12. Uh, ništa lepše od klasike, tačnije od romantizma. Ovo mi je jedna od omiljenih kompozicija.
    http://www.youtube.com/watch?v=4uOxOgm5jQ4

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.