Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Izgibija na Hilsbrou?
Jeste Džono
Alo! Juče sam tek naknadno vidio odgovore, ti si odgovorio tačno, ali onaj mali Gospod je po običaju uletio sa odgovorom i smatrajući ga tačnim (a nije bio), odmah postavio pitanje, pa su ljudi počeli da odgovaraju...Nije tragedija majku mu... Ako će tvoje srce biti srećnije, ajde ti postavi pitanje, pa da se igramo :)
Нема фрке. Само кажем да сам био прескочен иако ми је одговор био тачан. :)
Ко је био најбољи голман СП '94 у САД?
Tomas Raveli!
Kampos iz Meksika...zaboravih kako se zove...
Није Равели, није Кампос.
Tafarel?
Igita, Čilavert?
Jel onaj glupi brazilac, na vr' mi jezika
Није ни Тафарел... Његова "репстација" није баш имала много запажен учинак, али је голман био тад веома познат...
A Šmajhel?
Rečber? Bartez? Au jebem ti...
Gospode, oladi, stvarno si previše mlad. Ovi koje ti navodiš su iz 1998 i 2002 :) I po jedan odgovor...
Није Чилаверт, није Игита (он није ни бранио због хапшења у вези са мафијом). Европска репстација је у питању.
ЕДИТ: Није Шмајхел, није Реџбер, није Бартез.
ЕДИТ 2: А Турска и Француска нису ни били на том првенству. :)
Ma znam da su stari ko zemlja, pa lupam :)
Zubizareta
Није Зубизарета, али напредујеш... :)
Do kurca, a osećao sam se kao Edison kad je upalio sijalicu.
Dejvid Simen?
Ајде, људи, човек је и '94. био на заласку каријере. Сад је тренер, чини ми се да је прошле године водио један клуб у Лиги шампиона.
Није Симен, опет се удаљаваш. :)
Guglao sam sad i jedva se suzdržavam da ne kažem.
Valter Zenga? Lupam...
Ja isto guglao, vidio. Zaboravio sam skroz na lika, iako se poprilično sjećam tog prvenstva, baš sam pratio. Ako Oks ne zna ovo, mislim da se niko neće sjetit.