Спортски квиз

1. Pokušavam... Nije Bugarin?

2. Ili Amer, beše to Toni Meola?

3. Није Бугарин (Михајлов, ваљда), а није ни Зенга. Ево мало помоћи са гугла: тренирао Твенте у Лиги шампиона, а узео је титулу као тренер са Стандардом у Белгији. Бранио за Бенфику.

едит: није Меола

4. Ako je Holanđanin ili Belgijanac, nemam pojma, šanse nema da se setim...

5. Мишел Прудом је у питању. Постављајте даље...

6. Nikad čuo... :) Evo ja pitam, trudio sam se: Ko je osvojio prvu medalju na velikom takmičenju za Srbiju od kada se raspala SCG?

7. Оливера Јевтић?

8. Ватерполисти? Они имају нека такмичења сваке недеље.

9. Pitaj, Stivene...

10. Da nije Jasna Šekarić?

11. Поред Купа европских шампиона и Интерконтиненталног купа, ФК Црвена Звезда освојио је још два међународна трофеја. Како су се звала та такмичења?

12. Можда Куп Сајамских градова и Интертотокуп... Лупам

13. Ни један, ни други.

14. Освојили су онај Митропа куп. Не знам који би био други.

15. Моја је грешка што верујем јебеној Википедији. Написали су да је 1958. освојила Дунавски куп, а '68. Средњоевропски куп.

Проверио сам на Звездином сајту и испоставило се да је то у ствари једно такмичење, баш тај Митропа куп у ком су побеђивали у два наврата.

Трућ, постављај питање.

16. А јес' да се то звало различито по годинама. У последње време су ту учествовали победници других лига, па је Милан освојио након што је био избачен из прве лиге због намештања. :)

Како се презивају деда, отац и син који су сви бранили за исти клуб, отац има највише утакмица за репрезентацију у историји, а син тренутно брани за исту репрезентацију?

17. Мени пада на памет Шмајхел, али чини ми се да не брани његов син, већ сестрић или тако неко...

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.