Спортски квиз

1. Juhu, ja pitam :) Ajde da ostanemo kod nemačkog fudbala. Navedite četiri velika lokalna rivala FC Kelna - svi su u krugu od stotinak kilometara. Računaju se samo oni koji su Bundesligaši.

2. Менхенгладбах је један?

3. Svakako :)

Scheiß Borussia Mönchengladbach - ja du bist ein scheiß Verein!

4. Uh, baš sam slab sa geografijom Nemačke, al' da probam. Bajern, Bajer, Hanover i Frajburg.

5. Још на западу су тамо Леверкузен и Шалке. Не пада ми више на памет нико.

:) Хтео сам да кажем да је и Келн ту негде.

6. Јеботе, који сам коњ! Па Дортмунд-Шалке! Велики дерби. Значи: Неверкузен, Шалке, Дортмунд и Менхенгладбах.

ЕДИТ: А зар ниси постављао нешто слично? Много ми је познато ово.

7. Bravo YCHTT! Pitao sam za najveći derbi Nemačke, a to beše Šalke-Dortmund.

ajde sada pitaj...

8. Толико ми је драго што сам погодио да ћу да смислим нешто сад...

9. A pfc je bio dobar - Minhen je jugoistočno, Frajburg jugozapadno, Leverkuzen zapadno, a Hanover u centru. Nigde veze :)

10. :) Па ја нисам знао да је Келн на западу, па сам питао је ли Менхенгладбах, пошто ми се чини да навијаш за њих. После је било лако. :)

11. Наведите чувену четворку Арсеналове одбране из друге половине деведесетих година.

12. Adams Kion Dikson Parlour (ovaj poslednji mi je klimav)

13. Јесте, погодио си прву тројицу, али Парлоур је више везни. Фали ти десни бек.

14. Rey je bio veznjak, kolk'o ja znam. Jedino znam da je Adams igrao. Desni bek onaj Lore(a)n, il' je on igrao kasnije.

15. Isto Francuz neki?

16. Лорен је дошао уместо овог који се тражи. Зове се Најџел, а био је левоног иако је играо десног бека.

Не. Енглез је у питању. Сва четворица су Енглези.

17. Nešto mi se u glavi vrti prezime Martin, ali ne verujem da je to. Ako nije, odustajem...

18. Погодио си три. Четврти је Најџел Винтербрн. Пуцај.

19. Jes jebo ga pas... Kakva je to generacija bila s Wrigtom i Bergkampom i mo's misliti svi Englezi u odbrani... ROkaj Oxe

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.