Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).
Skodin blog · 04. Septembar 2010.
u pravu si za to da su ljudi loši nebitno koje nacije, naravno.
a da nisu uslovi bitni za odgajanje deteta nije tačno. upravo zato što su ljudi nekada pravili po petoro, šestoro i više dece je dovelo do toga da ljudi danas budu takvi kakvi jesu. jer ne može roditelj posvetiti pažnju tolikom broju dece i da svi budu jednako vaspitani. a najlakše ga je napraviti i dati mu da jede. niko nije umro od gladi.
verovatno je toga svestan veći broj srba te i ne prave porodicu. a zašto praviti siročiće?
da, to što ja kažem da bih radije imala majmuna, nije zato što ne želim dete ili ne volim decu, taman posla, ali kad znam kako su ljudi loši, a ja sam osetljiva, i puno propatila zbog ljudi ne bih mogla da podnesem da vidim da mi dete pati, a ako bi povuklo moje gene bilo onda sigurno bi. ovo je lična stvar
Nisam rekao da su ljudi loši nebitno koje su nacije već da ima loših svuđe ali i dobrih.
Pa oćeš reć da smo mi svi bolji od naših roditelja? Oni imaju po troje, četvoro braće, mi imamo brata il sestru il nikog. Govorim uopšteno. Ja za sebe ne smatram da sam bolji od moje majke. Po tome bi trebali jedinci ili jedinice da su najbolji ljudi. Ne ide to baš tako.
čini mi se da si bukvalno shvatio ovo. ali ok. da, mislim da smo bolji od starijih. znam dosta slučajeva ljudi iz većih porodica koje se danas maltene i ne poznaju, ili se nisu videli godinama, a da o njihovim potomcima i ne pričam. i šta je onda značilo tim ljudima da prave čopor dece, da bi se razbežali po belom svetu i da se sutra i ne poznaju?
ljudi danas misle na sebe a ne na državu. država nam nije dala ništa, naprotiv.
dete se ne rađa za državu nego za sebe, ali kako kad je sve nesigurno. zašto da dete ispašta jer mu otac dođe mrtav umoran i nadrndan jer radi dva posla da bi opstao i pružio tom detetu neki pristojan život.
nije ni čudo što nas je sve manje.
Možemo trubit do prekosutra meni moje tebi tvoje mišljenje ostaje. Niko ovdje nije toliko pametan da preispituje svoje mišljenje :-) ni ja ni ti ni ini. Pozdrav
Na nivou prave jelene komentar.
Vi što bi pobili, zabranili razmnožavanje itd. retardima ste bogom dani i bez mane.
Вала, нисам без мане, али за 24 године колико сам жив нико због мене није најеб'о, нити сам некоме нешто нажао учинио, као што неки мени јесу, и то без разлога, из чисте обести или љубоморе.
I ti bi ih pobio. Divno. Hrišćanski.
Прво, не бих никог убио, само бих одређеној жгадији забранио да се размножава и васпитава децу и тиме бих допринео бољитку и омогућио да праве вредности, тј. паметни и квалитетни људи дођу до изражаја.
Друго, хришћански некако и јесте убијати, очигледно, кад погледаш колико је људи убијено под хришћанством.
Треће - не, нисам хришћанин. Јесте да су ме крстили против моје воље кад сам имао мање од годину дана (кажу да сам вриштао као нездрав), али се ограђујем од тога. Хришћанство је зло.
dzimi, za to postoji prirodna selekcija. To se dogadja kad se vrlo tesko zivi. svako pokusavanje toga na silu zavrsava konc logorima. i sto je najgore, nekako ne uspeva vestacki. mora neko pametniji od svih to da regulise, ali nazalost posto svi misle da su pametniji od drugih, ko ce?
Hahaha, Jelena, Epic Win! :)
Možda ne bi trebalo preterivati, ali u svakom slučaju ne treba svako da vaspitava decu. Kada vidim neke "roditelje" čemu uče svoju decu, kojekakvim psovkama, gadostima, a dete ne nauče koliko je dva i dva, smuči mi se život. Naročito kad vidim da neko tuče dete. Strašno. Svako je danas roditelj. Uči dete nekim lepim stvarima, ne uči ga da mrzi druge od malena i ne uči ga psovkama, da bude bahat i tako dalje i sve će biti u redu. ;)
Apsolutno tačno! Nije hrišćanski ubijati samo kad im ne odgovara, a ovamo pozivaju na rat protiv muslimana, Hrvata i Šiptara "u ime Boga"... Zgrožen sam kako neki zloupotrebljavaju hrišćanstvo, a odgovarajuća kazna će ih stići!
Hm, ne mogu se složiti sa ovim. Hrišćanstvo samo po sebi nije zlo, omogućava ti da bolje živiš i imaš neka osnovna moralna načela.
Međutim, tu su UVEK novokomponovani pravoslavci koji mi to isto hrišćanstvo gade, jer je postalo usko povezano sa nacionalizmom.
Ti isti ti ogade Facebook svojim ponašanjem, ogade ti apsolutno SVE svojim ponašanjem.
Treba verovati, ali ne treba preterivati i biti plitkouman. Treba naći ravnotežu.
Šta reći o tim novokomponovanim pravoslavcima kada ne poštuju ni osnovne Božije zapovesti(ne kradi, ne ubij, ne čini preljube itd.)?
Bog. Ne postoje džaba raj i pakao. ;)
Peki, ne omogucava hriscanstvo coveku da ima moralna nacela... cak bih rekao da postoje neki dobri i posteni ljudi koji imaju moralna nacela uprkos tome sto su hriscani. Moralno nacelo kojeg se pridrzavamo iz straha od kazne nije moralno, samo je nacelo.
Dzabe, ne postoje raj i pakao ;)
Е, видиш, ту грешиш. Природна селекција је можда раније решавала ствар. У недостатку савремене медицине и закона, само су физички најздравији, односно најпаметнији и најсналажљивији успевали да преживе, тако да је свака наредна генерација била напреднија. Данас имаш и законе и медицину, па преживљава готово свако, а најбоље пролазе медиокритети, знаш и сам, нигде не долазе до изражаја и нико нема жељу да им стане на пут, па им лепо. Кад си паметан и напредан, сви би да те дочекају на нож.
Можда је то тако, али бих се ја ипак сложио са Вилијемом Блејком у мишљењу да не можеш да достигнеш праву врлину уколико претходно ниси прошао кроз кршење свих десет божјих заповести. Иначе, тај термин ''божја заповест'' је сам по себи наопак. Одакле неко може да зна шта БОГ заповеда? :) То су хришћанске заповести. А Бог заправо ништа не заповеда, већ грицка кокице и смеје се људској глупости.
Тачно је да треба веровати, али треба веровати сам. Без институција попут цркве, које уче људе како треба веровати. А људи су слаби, па им је то потребно, све им треба неко да им показује како и шта да раде, па и како веровати. То није вера. То је пародија вере.
Ја сам деист, па се не слажем с овим. Бог никада ништа на свету након његовог настанка није регулисао, нити има потребу за тим. :)
Uuuuuuu Dzimi ala ti imas neke radikalne ideje.Nisam ovo ocekivao.
"Deca jedu. Nikad ne investiraj u nesto sto jede." bravo prste, ta ti je bas onako....duboka....
Ovu temu je otvorio isti onaj koji je otvorio temu "koji narod najviše mrzite" (tema je obrisana, hvala Bogu). Vukajliju napali trolovi. :)
Jako pametno rečeno. Slažem se.
Tačnije, on se valja od smeha. :D
Sami sveštenici se jaaako loše ponašaju, videli smo mnogobrojne primere, od pedofilije, malverzacija do toga da je sveštenik bajker koji bije narkomane lopatom.
Zbog tog i još mnogo primera, ja verujem onako kako ja želim i onako kako je rečeno. Ako hrišćanstvo oni shvataju na neki retardiran način, mogu i ja na drugačiji način, samo što je moj mnogo zdravorazumniji. Tom rečenicom koju si napisao se i ja često vodim. ;)
Što dovodi do mnogobrojnih zloupotreba hrišćanstva. Od toga se ježim i to je njegova mračna strana.
Ništa od toga ne možete zasigurno znati. Možda je prava vera ustvari islam, budizam, hinduizam ili nešto deseto?
To i još mnogo toga ne možemo znati. Možemo samo živeti i da priželjkujemo da će se sve lepo završiti. :)
Свиђа ми се будизам, јер пропагира константно учење. Што више научиш и што више знаш, ближи си нирвани, односно богу. У хришћанству је поента да ништа не знаш, погнеш главу, покориш се и слушаш како ти диригују. :) Отуд прича о Луциферу који је био прогнан из раја, а имао је племените пориве. Луцифер је био први демократа. Залагао се за једнакост у рају, а онда је Бог рекао НЕ и испичкарао их на Огњено језеро. :))
Tražićete vi da se drug Tito vrati, ali biće kasno.
Svaka ti je ka' Njegoševa. :)
ja verujem da postoji paralelni svet u kom žive oni koji su prošli iskušenja ovozemaljska. ovo nema veze sa hrišćanstvom.
u ovo ja verujem, tako da džimi, po ovom mom neko već pravi selekciju :)
Po meni je najlogičnija Džimijeva i prstova argumentacija. Neću da se jebavam sad citiranjem.