Кладионица

1. JEL RAZUME NEKO OVO? Nadjoh na nekom forumu, kao korisno je za kladzu...

Ukazaću na jednu primenu matematike u kladionicama.
    Zaplet: Pre par godina na jednom skupu matematičara (čitaj: na rođendanu deteta jednog kolege sa faksa), Laza je izašao sa sledećim problemom: Jedna kladionica organizuje takmičenje među kladioničarima(mušterijama) gde se boduju samo dobitni tiketi. Dva njegova drugara , inače blizanci, učestvuju u tom takmičenju i treba im sistem koji sa što manje kombinacija garantuje dobitak. Minimalni broj parova je 4, a maksimalni je 15, svaki par ima dve mogućnosti, tipa košarkaška utakmica, a kladionica dozvoljava i dobitke i kada jednu utakmicu promašite ( npr. 5 od 6 ili 14 od 15), sa umanjenjem kvote, naravno. Kako je vršeno bodovanje dobitnog listića ne znam, a nije ni bitno, mislim da je proizvod kvota podođenih / promašena kvota, ali nisam siguran. Za ovu raspravu nije ni bitno, naravno da je bolje da sistem ima što više utakmica, ali neki razuman broj ( ko će da uplaćuje 128 tiketa?).

Model: Znači, treba nam sistem, koji je oblika binarnih n-torki fiksne dužine, koji garantuje poklapanje po svim bitovima sem jednog. Semantiku isključujemo, tj. ne zanima nas liga, kvota i sl.

Primer 1: Za sistem dužine tri imamo {000,111} koji nam garantuje 2 iz 3, a u dva slučaja imamo 3 iz 3.

Primer 2: {0000,0001,1110,1111} daje nam sigurna tri pogotka iz 4.

Primer 3: Sistem {00000,00111,01000,10000,11011,11101,11110} od sedam reči garantuje 4 od 5.

Epilog: Sistem 7 od 8 ima minimum 32 reči i mislim da su momci njega i igrali. Sve u svemu, nisu uspeli da osvoje prvo mesto, nagrada beše neki ferari, ali su uboli drugu nagradu, skuter. Pošto je kladionica stalno menjala pravila po svom nahođenju i interesu, pravila igre su promenjena i nisu mi se više javljali za pomoć. Meni je bilo drago da pomognem, jer je to redak slučaj gde je moje matematičko znanje iskorišćeno u praksi.

2. одиграх и ја нешто, ставићу кад добијем лололо

3. NEMAČKOOOOOOOOOOOOOOOOO AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!¨!!!!!!!!!!!

Ja odbijam da prihvatm da se to desilo.

4. Jel moguce ovo 4:0 - 4:4 :D

5. Аууу, јеб'о те...

6. дабогда ми отп'о курац са све јајима ако икад више ставим макар један динар на наше. е.

7. Ja se pravio pametan i stavio kao neke šatro sigurice vrste naši x2, Nemci 1, Turci x2 end staf. Ko me jebe kacam glup. Doduše, stavih tričavih 250 kinti, tako da nije strašno. Strašno je kakvi su rezultati došli. Šveđo kobjasnijo igricu. :D

8. Sve došlo, gledam na rezultatima samo još da klikne Germanija i da nosim pare. Samo vidiš, u sekundi se prebacuje na 4-4 i sekund posle kraj. Ja ostao nedorečen, sa uzdignutim prstom ka gore, ono kad hoćeš da dodješ do reči, a ne možeš.

9. Za koliko para Chaveze?
    Inace... Zhajk ume, Zhajk zna
    http://www.dodaj.rs/f/1/98/3Se1LAcI/untitled.png

10. Обориће ме глупи Португал.

11. Ma 3000, nije nešto, ali sve i da je za 50 dinara, skenjao sam se na način pada. Pljunuo me u facu, realno.

12. Nisu ni nemci ono sto su nekada bili.

13. Ja lepo osetio Madjare, jos lepse osetio belgijance iz X, ukenjalo me da bosanci daju 3 komada, i morala srbija da zasere iz Xu2.. Kakav sam tiket imao ovo je nerealno..

14. na 50 kinti oko 4500

15. Sad ce Zhajk da se javi i da kaze da su mu slucajno odigrali keca na Makedoniju. Uplata 40 000. On je hteo 400 na Srbiju, ali je lik u kladzi nesto sjebo, a nije mogao da stornira...

16. Оборио ме глупи Португал.

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.