Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Iskreno sad, svako ko sa nekim nacionalnim nabojem ode u Hrvatsku i treba dobiti batine. To bi bilo kao kad bi neko došao u centar Beograda (još gore nekog manje urbanog grada) i pevao ustaške pesme. Ne kažem sad da trebate sakrivati akcenat, ali prosto budite normalni i šanse da dobijete batine su minimalne.
Moj otac je išao na svadbu u Zagreb pre par godina i maltene se sprijateljio sa likom koji je ratni invalid iz okoline Vukovara. Da stvar bude bolja, moj se ćale borio na suprotnoj strani. Dakle, i Srbi i Hrvati mogu biti ljudi kad hoće, posebno ako im to dođe kao ekonomska win-win računica.
P.S. Ne postoji lepša obala od hrvatske.
ja se secam kad sam imao 10ak god da su me jurila dva klinca da me biju straiji su bili malo od mene a to je bilo u cg.nisu svi ljudi huligani,nacisti itd ali moze da se desi da naletis na tako nekog i onda ce da bude problem sto si srbin.moze 5000 hrvata da te cuje da pricas na srpskom i da ne obraca paznju neko ce mozda cak i da ti se nasmesi ali moze da se desi da 5001 bude neki kome su srbi zaklali majku i da izbije problem..nije ta mrznja skroz prosla to se zna nemoj da se pravite ludi..najbolje je otici grcka, cg, spanija, italija
Ma nemojte jebati znam sebe i svoje mandrile i u beogradu se malo malo desi da neko bude u fazonu vidi ovi sto se kurce pa nas iscima a ne u kroaciji
Labkv, kenjaš, to be honest. Zar nije tako isto kad se gleda i sa druge strane? Može Hrvat biti oduševljen hiljadama Srba i opet će se naći jedan iz Obraza ili Dveri koji će zasrati.
Mada, ako jedan nebitan pojedinac utice na tvoju sveukupnu sliku, onda si zatucan do srži.
тако је псето.
>национални набој = усташке (четничке) песме.
не брте.
labakov, isto ti se može desiti i u grčkoj i italiji.....5000 grka/tlijana može ne reagirati na tebe, a onda se nađe neki nervozni kojem bankomat nije htio isplatiti zadnju paru koju ima i eto ti vraga......
tako da ti priča ne drži vodu samo zato što si došao u hrvatsku....
U grckoj ce se pre desiti da sretnes nekoga sa kime si se zakacio na brodarcu nego da te iscima grk
ne utice ali pricamo o bezbednosti..pa koliko su puta pisale novine o tome kaku su neki nasi turisti dobili batine..radi se o tome da su vece sanse da doziv neku neprijatnost u hrv nego u grckoj..jbt pa ratovali smo sa njima jel ste vi tolike dijabole.
не брте.
Potenciraš ustašluk i četništvo, ok. Da parafraziram: ako već ideš u Hrvatsku, budi Petar Petrović iz Beograda, sa beogradskim akcentom, koga boli kurac za ustaštvo i četništvo i koji je došao da se odmori i dobro provede, eventualno napenali koju preplanulu splićanku sa neodoljivim akcentom.
Labokv, ti živiš u 1996. godini.
tako da ti priča ne drži vodu samo zato što si došao u hrvatsku....
sanse da me neki italijan napadne jer je nadrkan su jedan u milion a da me napadne hrvat su jedan u 10 000
то је већ тачно. то ако сам ја патриота не би смело никог нормално да нагони да сам против њега.
jednostavno nije bezbedno kako bi trebalo da bude i nece jos min.50 god da bude tako bezbedno.
A šansa da te Albanac u Grčkoj opelješi je veća od šanse da ti Hrvat u Splitu napravi neku neprijatnost.
Provu realno bolje da ide u Hrvatsku jer kad sam video šta je pisao o ljudima iz Bosne, kapiram dobio bi batine nonšalatno pre u Bosni nego tamo. #srpska_pamti
ne štima ti statistika.....
Da li sve hrvatice pričaju kao Nikolina Pišek?
Da li sve hrvatice pričaju kao Nikolina Pišek?
Nadam se da ne :))))) preveć se prenemaže :)
e bio sma u hrv znaci ne pricam napamet.vec sam pisao ovde o tome..mom calu su slomili retrovizor na kolima jer su srpske table.zato uvek krije kola kad je tamo, priljubljuje uza zid sta sve ne radi.mene je neki moron jedva usluzio na pumpi jer je znao da sam srbin videla se ta netrpeljivost..znaci ako naidjete na 10ak pijanih hrvata savetovao bih vam da neprogovarate..jer velike su sanse da dodje do incidenta sto je totalno logicno pa ratovali smosa njima nije to mala stvar..radi se o tome da huligana ima svuda a hrvatskim bi bio super povod za fajt kad nalete na nekog srbina
Srušila si mi sneška. :'(