Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Bio bih na nečijoj glavi.
Šta bi da se cigani dosele u tvoje dvorište?
Samo je to teže od ovog što mi se već dešava : u ulici u kojoj radim se odnedavno plaća parking (3. zona) i idem već dva dana busom na posao. Sranje.
Šta bi da kiša pada naredna tri meseca? Neprekidno.
Čekao bih da prestane.
Šta bi da u tvom gradu zavlada suša?
Bas nista....
Sta bi uradio da ti provale u stan?
Upotrebio bih sve sto sam naucio u kik boksu i savladao provalnika a zatim bih pozvao muriju.
Sta bi uradila da te neko zaskoci u mraku i hoce da te, hm, opljacka?
sutnula bi ga u medjunozje :D
Sta bi uradio da te muvaju 3 ribe ili 3 momka u isto vreme?
Pojebao bih ih sve.
Šta bi da ti padne mobilni u kanalizaciju?
Zamolio bih nindža kornjače da mi ga dohvate.
Šta bi uradio kad bi naleteo na 50 dinara na ulici?
Rekao bih onome ko ih je bacio: "I don't want your fucking money".
Isto pitanje.
Pokupila bi ih i nastavila dalje.
Šta bi uradio/la da ti je ostalo 2 dana života?
Nikom ne bih rekla, napravila bih žurku, okupila sve koje volim i bilo bi zezanja, samo tako! :))
Isto pitanje.
Plivao sa delfinima, jer to Amerikanci rade kad im ostane par dana do smrti. Jbg, ako je sa zapada mora da valja. I možda bih burek pojeo.
Šta bi uradio kad bi našao mrtvaaca na ulici?
Pozvao bih hitnu pomoć istog momenta.
Šta bi uradio da treba da pevaš karaoke na žurci, svi to traže od tebe, a ti ne znaš lepo da pevaš?
Hrabro bih uzela mikrofon i razjurila prisutne!
Šta bi uradio/la da na ulici vidiš muškarca koji prebija ženju?
Pomogao bih joj, zamolio bih muškarca da prestane... Ako neće milom... khm
Šta bi uradio/la da se zaljubiš u momka koji je niži ili devojku koja je viša od tebe?
da bude viša od mene? e ne može tako. noge bih joj odsjekao ili bih je za glavu skratio.
šta bi uradio da vidiš kako žena bije muškarca na ulici?
Rekao bih joj: 'Udri stoku pijanu!' ukoliko je neki probisvet...
Šta bi uradio da te presretnu skinhedi/lopovi/klošari na ulici i traže ti novac?
Ja se uvek "umešam", verbalno doduše!
Šta bi uradio/la da zalutaš u šumi?
Lutao bih u krug ko posran golub! Možda bih se snašao ako je u blizini neka kafanica ili krčma...
Šta bi uradio/la da nađeš kofer sa lovom na ulici?
I ja bih, kao kika boy, rekao "I don't want your fucking money!". Istresao bih pare i uzeo kofer!
Šta bi uradio da te uključe kao slušaoca u Utisak nedelje?