U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.
Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.
Pa ono, kapiram da bi eventualno neki pojam ili pak stilska figura ako ne i stih mogli da te podsete na neku modernu pesmu.
Sumnjam da tačke i članovi ustava imaju tu moć .:)
Изненадио би се хахахах!!!
ih, strajo, išao i ja u tu istu strašnu školu, isti smer, pa ništa :) ali da je i ona (a tek sve ostale) laganica u odnosu na gradivo na faksu - jeste, bez sumnje.
a da se vrnem na temu...
sažeto pisanje je ok, ali imam drugarice koje non-stop prepisuju cele lekcije na papir, i tako uče. po meni, gubljenje vremena. iščitavanje i reprodukcija su keva. još ako se ima motiva, i malo tečnosti (jer se suši grlo od tolikog pričanja :)), rezultat je tu. dok sam bio u srednjoj učio sam kući, obično šetajući po sobi, a sad sam kolokvijume spremao u čitaonici, i imam utisak da nije loše... a za ispite kombinujem ova dva metoda, videćemo šta će biti.
Uroše, promašio si faks! :)
aleksandre, koja si smena bio lakša ili teža? :D
teža (druga), naravno... bio u onoj odabranoj ekipici od 15 ljudi sa svim onim profesorima, mora da si čuo za nas :)
dakle moja smena :)
kojoj deder podseti me?
Ма јок, само сам мало више маштовит :)))
IV7 (gačević, emilija i ekipa :)), generacija posle tebe. ona učionica, ako se može tako nazvati, do wc-a. gde si ti bio lociran?
Aaaaa to misliš :) Ja sam bio mučenik u onoj najmanjoj učionici što je tik pored spomen učionice. IV9, najozloglašenije :)
Ја користим мапе ума и добро је. имаш софтвер од бузана лично који много помаже ако си лењ.
Pazim na času pa samo malo ponovim gradivo i odma dobijem peticu, čak ne moram ni ići u školu više.
^ Подсети ме на О.Ш.
Не учим. -.- Не знам шта ми се дешава, али више не могу да учим ни ствари које волим. Мотивација = НУЛА.
Тренутно не учим.
Ucim kako kad, najefektivnije mi ide dok hvatam na papiru sa strane beleske, citam i pisem beleske o onome sto citam, ili pasus po pasus, to je najduze ali zbog te metode i Kurte u petom osnovne ja jos uvek pamtim neke lekcije iz istorije.
Nikad ne učim, oem kad mi je kritično za prolazak. Onda dan-dva bez prestanka i prođem. Uglavnom uvek nađem način da se izvučem, zabavno mi je to.
ja od 9 do 10 lepo na belom stolu, kad idem pre podne, a posle podne od 14 do 15 :P
Sve se prvo procita jednom brzo, drugi put sporije, a treci put se podvlaci. Posle toga se prepisuje u neku svesku,papire, gde god, samo da nije iz knjige jer tako nista ne uspem da zapamtim. A posle svega toga, citanje i ponavljanje do besvesti.
Da ne zaboravim da kazem da stalno te neke "kljucne" reci podvlacim, zaokruzujem, ukockavljujem :/ kako bi bile upadljive.
Meni za sad ide takav nacin ucenja, tj ide mi vec 13god.
Мало тога сам у ситуацији да бубам, али када морам, понављам до бесвести.
Иначе пуно записујем. Тако ми лакше. А и читао сам нешто о томе, када се пише лакше се памти, јебемлига да л' је тако стварно.
Kampanjski, kad priguste udri. a prigustilo je ..
Eh da ucim, naucio bih od juna ovaj ispit sto mi je ostao, ali sam kreten pa samo visim na kompu i zajebavam se napolju. Ali kad ucim, onda samo citam i citam, kao roman, otvorim na prvoj strani i cepam redom. Tako sam spremio svaki ispit do sad, podvlacenje mrzim iz dna duse, osim u vrlo retkim slucajevima. Nikad se ne preslisavam, ne koristim neke posebne metode i tako to. E da ti jebem ovo Ustavno pravo, mamu mu njegovu, svaki sam ispit dao iz prvog ili drugog pokusaja, a njega vucaram od juna, sreca pa sam upao na budzet na drugu godinu, pa mi je lakse.