Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.
Deutsche Welle · 29. April 2011.
Da, a jednom mi je neko objasnio da je to lepo ali da ume da bude i zahtevno! :)
Koje sitnice su ti najlepša duševna hrana?
Kafa-jaka,domaća;čitanje "Stripoteka" iz 1980 i nekih;tipično ženski-kupovina sitnica;vežbanje tai-chi-a i časovi plesa...
(Vreme sa porodicom da ne računam u sitnice) :)
Šta je tvoja duševna hrana?
Ovo letovanje je sadržalo sve što treba - more, dragi ljudi, muzika koja mi prija, pravi razgovori uz vino... :))
Da ne pominjem vreme provedeno sa sestričinom, to je posebna kategorija!
Šta još priželjkuješ u životu?
-Da ostanem zdrava,kao i moje dete i svi dragi mi ljudi(kliše,ali bitna stavka),
-da nastavim da plešem,
-da posadim drvo(hrast),
-da sledeće godine otvorim izložbu,
-da me inspiracija podrži do tada...ihahaj,još milion stavki ima!! :)
Koji pravac u umetnosti voliš?
Ako pričamo o slikarstvu - nadrealizam, što se i može videti iz mog favorizovanja Bejkona :))
Koju zemlju bi rado posetila?
Kad bih mogla,ceo svet! :))
Nešto me privlači Alžir(zbog Delakroa-a),Maroko(zbog YSL),tako neke destinacije .
Koja je najegzotičnija stvar/događaj/putovanje u tvome mladome životu?
Uh, Maroko, zemlja obećana! :)
Hahahah, nisam ja uopšte toliko mlad, samo schhhh... :))
Recimo Tunis, kad kažeš egzotika meni to vuče na Afriku, a i nisam nešto obilazio Dominikanu i sl. pa da pričam :D
Koja te sopstvena osobina nervira?
Umem da budem budalasto naivna i prgava ponekad.Inače,trudim se da to "zabašurim"-pa,kako kad uspe. :))
Da li umeš da se diplomatski izvučeš iz neprijatne situacije?
Retko, operisan sam od diplomatije, loše foliram.
Ko je verniji prijatelj iz tvoje perspektive, muško ili žensko?
Ne znam.Nerešeno. :))
Da li si doživeo pravu,istinsku ljubav ikada?
Aham, samo je posle mnogo bolelo!
Čime bi volela da se baviš da sad možeš da biraš?
Tek sad vidim da sam ja jedna mnogo zadovoljna žena.U stvari i radim ono što volim,nekako sam uspela da sve to izbalansiram u životu,jer više stvari objedinjujem-slikanje,jezike i prosvetu.
Šta ti to studiraš?Koliko godina imaš?Odakle si? :))
(Ja se razblebetala,a ne znam ništa o tebi) :))
Eto, otvaram vidike! :)
Mašinac, kasniji rod 82-go pa sam još na 27, inače iz PA. :)
Ma da, Hanibal Lektor, Vama na usluzi! :D
Nedostaje li ti nešto iz prošlog vremena?
Ej,Hanibal by mr.Hopkins je bio pravi kavalir!
(Nisam tako mislila-pa,ne tera me niko puškom da pišem o sebi,nego nije pristojno da samo ja "držim reč" po tom pitanju) :))
Dedina bašta,miris mora i šina kada se rano jutrom stigne na more,blesava dečija pamet...:)
Kakvo si detinjstvo imao?
Prelepo, voleo bih makar deo te bezbrižnosti! :)
Najduže očuvano prijateljstvo?
Još od pelena.Kuma.Nije "svakog-se-dana-čujemo-prijateljstvo".Lepo,neopterećujuće.
Ima još mnogo kvalitetnih,ali je ovo najduže. :)
Imaš li neku slabost?
Više njih, i ja sam kao i Hanibal ipak samo čovek! :)
Neki koncert u posebnom sećanju?
"Neverne bebe" prošlog leta u B.Crkvi :)
Šta od džeza?
Uh, nisam toliko stručan... recimo Čet Bejker i naravno Majls Dejvis, izgleda da volim te "blue" varijante! :)
Šta od bluza?
Ela Ficdžerald("Sugar blues")-ni ja tu nisam tako "potkovana",ali sam svaštoslušač,osim ,naravno-onih narodnjakanja.
Laku noć,monseur Duchamp.Bio je ovo dug dan ;))
Na kom jeziku se najlepše kaže "laku noć"?