Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Није! Мораш да платиш књиге и четврти излазак испит из једног предмета. Све то испадне много мање од 70 - 80 хиљада динара, колико је ја мислим најефтиније студирање, једне године наравно.
И у чему је ту проблем?
Једино још да узме држава да плаћа буџетлијама који неће у домове и станове у којима ће становати током студија, онима који неће да једу у мензи да плаћају храну, а онима који путују до куће у унутрашњост да плате и пут.
Који још трошкови око студија постоје?
Тако да ћу ја увек сматрати да је у оквиру те "социјалне политике" што се тиче образовања, довољан овај систем који постоји, можда још мало да се дораде неке ситнице, евентуално.
Aaaaaa, u mom imaginarnom obrazovnom sistemu ne bi svaka budala mogla da upiše faks. :D
Oni koji su sposobni da ga završavaju imali bi sve za dž, a pošto je njih objektivno malo, državni budžet bi to mogao da istrpi. :D