Колико ти је битно шта слушају људи твом окружењу?

1. Са другарима се доста слажем по умузичком укусу, али не колико би се рекло из прве...
    Музички избор зависи доста од личности слушаоца, теже људи који су "живци" слушају реге или сличну лагану музику, и обратно, ја који све радим полако никако не могу да провалим спид метал...
    А за то како интелигенција утиче на избор музике нисам паметан...
    Генерално, јесте ми битно шта слушају људи из мог окружења, јер кад сам са неким другарима који слушају народњаке, стално сам напет да не изговорим нешто потцењивачки и не увредим некога.

2. кад сам са неким другарима који слушају народњаке, стално сам напет да не изговорим нешто потцењивачки и не увредим некога.

Čudno kako neko ko sluša narodnjake nikad ne pati od ovih problema. Oni uvijek mogu da kažu nešto potcjenjivački i uvredljivo na račun rokera, metalaca, partijanera, da nazovu tvoju muziku udaračkom, vrištačkom, nenormalnom, neprirodnom, ludačkom, narkomanskom...

3. А јбг.
    Морам да додам да ови другари на које сам мислио нису такви, чак да сам приметио да су и они пар пута променили тему тј. помислили исто што и ја хахах

4. zanimljivo ja recimo volim najviše metal muziku a moj najbolji drug slusa house tehno i ta sranja a ostalim mojim jaranima puca za muziku .........

5. Добра тема, пишите нешто.

6. Једном речију, просечан рокер је паметнији од просечног не-рокера.

Nimalo se ne slažem sa ovim. Možda su jedni manje zatucani od drugih, prirodno pošto su jedni buntovnici a drugi pokušavaju da se utope u masu, ali to nema veze sa inteligencijom.

7. Uglavnom nemam puno muzickih istomisljenika u okruzenju, i to mi je pre smetalo, ali sam se s vremenom navikao. Vise mi nije ni vazno ko sta slusa, bitno je kaki je co'ek. :)

8. E nisam citao sve, ali a konto onoga sto je ophidia citirala gore:

Poznajem coveka koji je verovatno jedan od 10 najpametnijih ljudi koje sam upoznao u zivotu, sto su pokazali iskustvo, intuicija i test inteligencije koji je rekao da doticni ima IQ 157, ako se dobro secam. Upisao je ETF, zavrsio ga boli glava dobro (ne znam tacan prosek ocena, ali znam da se njegovi roditelji kunu u njega). Elem, slusa narodnjake, i to one najteze i najgore. O Jeleni Karleusi je, svojevremeno, izjavio sledece: "Za nju bih kopao vodovodne kanale!"

Nase razilazenje je u stvari pocelo onog dana kada mi je priznao da vise gotivi Sitove od Dzedaja. Zivo me je boleo kurac sta slusa do tada.

;)

9. Pre neki dan sam upoznao nekog lika (roker) i za 5 minuta dok jos nisam ni znao sta slusa ga zgotivio vise od nekih elektronaca koje znam par godina.
    Odmah smo pronasli zajednicki jezik.
    Danas idem u skolu i srecem elektronca koga znam jedno 2-3 god i za pola sata nismo 5 reci progovorili.Neprijatna tisina

Znam da je to od osobe do osobe ali eto.

10. Аууу, брате, видим ово и окренем прву страну, да погледам које дете је отворило ову тему, кад оно Џими јебо те курац. Дај Џими буразере, си у фазону ајд додемо у Мањеж и вртимо рејнинг блад на рипит.

За ову већ пуну деценију наслушах се од најмејнстримскијих ствари, преко подрумског блек шита, до генијалних неоткривених драгуља мјетала. Е сад, као шатро овде просипате спике рокери и металци нису шабани, ево ја сам мјеталец и тешки сам шабан. Смејем се јефтином хумору, псујем ко кочијаш, злобно подјебавам друге, а већина ортака су ми шабани ш'о слушају Цакану и хаус, а свака друга реч им је торима и брте. Шта сам ја онда, шабан који слуша метал, што ме само чини више "трве" :). Риба на коју сам се ложио слуша неки стари геј поп. Имам и гомилу ортака који слушају исту музику као ја, али језгро из детињства је шабанија, па и ја са њима. Музички укус, то је нешто што уколико ниси поводљив лично изградиш, а на понашање много више утиче окружење. Тако да сам изградио музички укус који је код мене у селу могу рећи јединствен, док сам по нарави као и сви остали мештани.

Ето пре годину две, буше бетон на Зелењаку, ликови слажу педерске фаце, рибе стављају руке на уши, смета им бука, а ја истриповао неки блекенд дет и до јаја ми. Једноставно оно што волим проналазим и у неким другим облицима, само зато што желим да то пронађем. Чек, сам много интелигентан и узвишен наспрам плебса , зато што ме ложи звук бушилице?

Его се храни смувавањем неке пичке, или пребијањем дебилчине која вас нервира, сортирање самих људи на основу музике коју слушају, или триповање неке интелигенције, коју иначе не мож да примените ни за по курца, то је све јебени вејст.

едит:
    Хвала вим пуно што сте ми усрали педесети покушај прављења тролчине. Ладно се пола сата нико није примио, пола екрана начуках.

11. Бурзуме. Дефке ти откидају, али...
    За троловање човек треба да се роди.

12. Хвала вим пуно што сте ми усрали педесети покушај прављења тролчине. Ладно се пола сата нико није примио, пола екрана начуках.

Кардинална грешка. Трол никада не сме да открије да је трол. Позната је то појава, догађа се из кајања или, ређе, досаде и води се под именом "тролс риморс".

Не зајебавам се ни један промил. :)
    http://encyclopediadramatica.com/Troll%27s_Remorse

13. Sviđa mi se tema... I sama sam nedavno razmišljala o ovome. Prvo da kažem da nijedna od mojih drugarica ne sluša muziku koju ja slušam. Jedna cimerka sluša metal (new metal), druga sve i svašta, jedna od najboljih drugarica voli rep, ali opet sluša svašta i da ne nabrajam dalje... Uzgred, nijedna ne sluša narodnjake, to nam je zajedničko. Sa drugovima je malo drugačije, oni su mi bliži po mužičkom ukusu, a najbolje se slažem sa rođenom braćom :) Tako da, u suštini, ne mislim da je mužika presudna za druženje sa nekim, ima toliko drugih stvari koje vam mogu biti zajedničke i o kojima možete pričati, ne treba odmah reći ''On/ona sluša npr. narodnjake ili tehno, nemamo o čemu da pričamo.'' Nema to veze sa inteligencijom, ukusi su jednostavno različiti i to uvek poštujem. E, sad... Postoji nešto što se zove kič i šund, pa se nekad zapitam kako neko može da pada u trans kad čuje recimo tamo neku 'Bundu od nerca', da li se ti ljudi zapitaju malo šta slušaju, koja je poenta? No, i to je neki njihov ukus koji ja ne razumem, ali to svejedno ništa ne menja... Takvih nema u mom bliskom okruženju, tako da... :) ''Uleti'' s vremena na vreme neka Ceca, ali ja stavim slušalice i sve ok, alternativa uvek postoji :)

14. Ajde, i ja da se oglasim.Mislim da to ko kakvu muziku slusa nije do te mere vazno, da bih nekog gotivio ili omalovazavao zbog toga.Ja licno mislim da se u svakom zanru, sem hausu, tehnu, dance i turbo folku moze naci za svakog iole razumnog i pametnog coveka ponesto.Npr, dugo sam prezirao rep muziku i smatrao je teskim sranjem. Medjutim, mnogi iz moje okoline slusaju rep, pa sam i sam bio prinudjen.I, nisam odjednom postao reper, ali mi danas rep vise ne smeta.Bar ne kao pre.Ja slusam rokenrol i klasiku,ali, recimo metalac nikada nisam bio, mozda cu biti zivot je nepredvidiv, neke pojedince iz sveta one prave kvalitetne pop muzike, bar po nekim mojim kriterijumima, izuzetno gotivim i postujem, pa cak ponekad odem i na neku takvu svirku, jer medju pop muzicarima ima umetnika, samo ih treba naci, moje misljenje, ne mora da znaci da sam u pravu.A od narodnjaka volim samo Tozovca i Tomu Zdravkovica.Ostalo-vozi.Ipak, moj zakljucak je jedan: ljudi, trudite se, da koliko mozete, svoje volite, a da tudje postujete.Nije muzika razlog da potcenjujete neciju inteligenciju(dobro, ja prema turbacima imam takav odnos, ali to sam samo ja kao pojedinac, ako razumete sta hocu reci).na kraju krajeva, nije vazno ko kom muzickom zanru pripada ili je naklonjen, vazno je kakve ko ljudske kvalitete ima. A to ne mora da ima veze jedno s drugim.

pozdravljam sve rokere i sve ljude dobre volje na ovom forumu jednom pesmom u koju se kunem:
    http://www.youtube.com/watch?v=sTZG0Wrcwu4

15. "Бурзуме. Дефке ти откидају, али...
    За троловање човек треба да се роди."

Ма будали било досадно. Боље да нађем нешто да шевим, него што неуспело покушавам да правим фејк провокације. Лепо каже Корлеоне, и'те јебите нешто, јебали вас тролови. На ЈТ их увек попалим, али то је изи мод јбг.

16. Turbo-folkeri nisu mi drugari jerbo su automatski glupi,neukusni,poseljačeni i zatucani....

Kolarac ekipa su pravi drugari jerbo su kulturno uzdignuti,emancipovani,po difoltu načitani i imaju sjajan smisao za humor....

17. Kad si „u muzici“ dobrim dijelom sebe, kao što je sa mnom slučaj, onda definitivno jeste bitno. Iako znam da to ne bi trebalo isticati i gurati u prvi plan kao najvažniji kriterijum pri odabiru društva ja to činim, makar i podsvjesno. Znam da zvuči pretenciozno, ali zaista više ne očekujem da i oni ljudi oko mene što po žanru vole istu vrstu muzike budu na mom nivou naslušanosti, jer, što mi reče jedan stari prijatelj „matori, otišao si suviše daleko i u tome ćeš ostati sam“.

Ako je u pitanju radno okruženje, mjesto gdje se provodi veći dio dana, onda vam mogu posvjedočiti da opredjeljenost ka određenoj vrsti muzike može uticati i na izbor najbližih radnih kolega kao i udruživanje u "nevladine sektore", sve radi zajedničkog spasenija duše.

18. Ево, ја на пример, никад нисам дискриминисао људе на основу музике, али данас се нешто замислих и сконтах да ми сви другари/пријатељи слушају мање-више гитарску музику, а да се скоро и не дружим с људима који воле електронику или хип-хоп. Штавише, са тим људима за које знам да слушају електронику никад нисам могао да прозборим више од две реченице или да нађем заједнички језик. Једноставно, као да имају потпуно другачији ментални склоп.

Ja sam primijetio takođe da se sve više družim sa ljudima koji slušaju gitarsku muziku, ali ne zato što sam ja u tom tripu, nego samo od sebe dođe. Nikad nisam pravio razlike po tome između ljudi, nikad mi nije ni bilo bitno. Mada imam mnogo drugara koji slušaju DRUGAČIJU muziku, ne dotiče me njihov izbor, čak sam prestao i da ih ubjeđujem da slušaju neku dobru muziku...

Да ли мислите да је заиста потребан ментални склоп за слушање одређене врсте музике (па се тако људи сличног музичког укуса лакше капирају), или је музички избор појединца сасвим случајан или одређен утицајима са стране?

Logički gledajući, normalno je da ćemo ti i ja imati više tema za razgovor ako obojica npr sviramo gitaru, možemo da pričamo u nedogled, ali ako ti sviraš recimo gitaru, a ja slušam mileta kitića, mi možemo da pričamo, ja mislim, puna dva minuta, jer slabo da imamo dodirnih tačaka. Kažem to za priču oko muzike, e sad druga je stvar ako se znamo hiljadu godina i družimo se baš. Ja u zadnje vrijeme nemam živaca da slušam ljude koji slušaju grand, kad počnu da me uče o muzici, stvarno nemam.

19. Мени није посебно битно. Док год претерано не исказује своју жар за својом мега кул најбољом јеботе музиком или свог омиљеног аутора велича као Бога. Рецимо, мој цимер слуша Гранд (узгред, редовно прати и Фарму) и сасвим лепо се слажемо и фино комуницирамо. По питању музике се само међусобно подјебавамо, али увек из зајебанције и то је то. Он зна да Гранд није квалитетан, али човек то воли да слуша, нимало није заинтересован ни за шта дубље. Затим, мој комшија који студира медицину такође слуша Гранд и сваког понедељка (да л' беше понедељак?) гласа путем мобилног телефона за свог фаворита у Звездама Гранда.
    Када знате нечији избор музике често можете извући неки предсуд о њему, али понекад то заиста не мора баш ништа да значи.

20. IPAK nekako, bez obzira na to što sam ja toga svestan, bude mi krivo kad čujem da neko ko mi deluje OK sluša npr. - narodnjake.
    U momentu shvataš da vi ne možete pronaći, npr. zajedničko mesto za izlazak.

Jebote ming, jesi ti lud čovek?
    pa jesmo nas dvoje sedeli u različitim kafanama i dovikivali se :))

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.