![](/assets/vukajlija-8a1b5c1cfaa37915a8b4d51bf02b92cb0e9e1dd235e6e15aa94e201901a8c758.png)
Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Brate, je l' ti kad upoznaš nekoga prvo mu daš test opšte kulture, il' ga prvo fizički proceniš, majku mu? :)
Pička je samo sleng za devojku. Isto što i riba. Da l' ti stvarno misliš da kad neko kaže za devojku da je dobra pička, na nju gleda samo kao na nositeljku pičke? Jebiga sad, ako to misliš ti imaš ozbiljan problem sa predrasudama.
Men' ovo deluje nerealno, možda zato što ja ne razmišljam na taj način. Ali mislim da je procenat muškaraca i žena koji razmišljaju na taj način sličan, samo što muškarci pričaju o tome na sav glas, a devojke mudro ćute, pa onda vi ispadnete nevinašca.
Nije mi jasno čemu uopšte izbegavanje prvog utiska? Baš me zanima p čemu ti razmišljaš dok muški sagovornik ne progovori. Verovatno se pitaš koju muziku sluša, čiji je sin, šta li studira, odakle je... Ma da. U tom trenutku je jedino u opticaju fizički izgled, da daj bre, nekao mi je jadno da uopšte pišem nešto ovako banalno.
Posle, kad progovori, onda stvaraš pravi utisak o osobi, a prvi ostaje delimično po strani, ali još uvek stoji kao jedan od faktora.
Zeko carice. :)
Nemoj Gamby, vidiš da te provocira - žensko je to (da, prostiš)!
I time me provociraš nakon što vidiš da je zamrla tema? Psihologija za amatere. :)
i ja volim da kažem za dobru pičku da je dobra pička i baš se lepo osećam _:)
Udaj se za mene zeče!
Tasmanijski đavole, i za tebe ću da glasam.
Океј, немој сад да се лажемо. :)
Тачно. Штавише, конотација је афирмативна најчешће, а не пејоративна. Пичком никад нико неће назвати габора.
Апсолутно.
Е сад, банално за препаменте, узвишене, супериорне мушкарарце! Стави се у њихову кожу на трен. :Д
Што рече Џими, то је само похвала и ништа више. Уместо да ћутите повом израза "БРАТЕ ВИДИ КАКВА ПИЧКА" и да не глумите неко лудило када се пише ви на улици се одма искезите толко да вам горњи део главе оће отпасти...
Ja ne nosim gaće.
ne znaš ti mene očigledno:)
Nikada i nisam...
Jebo te, svaka cast na banalizovanju! Kakve veze imaju zenska prava sa tim ko bi koga zbog cega da jebe?
Мрзи ме читати сад све али се слажем са оним што је никнејм пренео од Милице. Ово остало, не контам поенту. Шта 'оћете, бре?
...i ti to dobro znaš, Bobo.
Zašto mi to govoriš...?
Ovo kako momci nazivaju devojke nije baš vezano za ženska prava... Mislim, kako će ko nekoga da naziva, to je lična stvar i ono što muškarci pričaju između sebe ne može da ugrozi naša, ženska prava...
Ono što se dešava, a stvarno nije u redu, jeste činjenica da mnogi poslodavci prilikom zapošljavanja žena postavljaju uslov da zaposlena ne sme da ostane u drugom stanju naredne 2 godine ako planira da zadrži posao. Poznajem 2, 3 takve devojke koje su jedva našle posao i takav uslov im je postavljen... Mislim da tako nešto uopšte nije na mestu i da, to predstavlja ugrožavanje ženskih prava.
Ne znam da li postoji neki zakon da se ovo spreci,a ovo nije samo ugozavanje zenskih vec i ljudskih prava,prava na zivot,u drzavi koja ima negativan prirodni prirastaj ovakve stvari ne bi trebale da se desavaju.A sad daj ljudi pomagajte,ima li nekog zakona koji onemogucava poslodavca da se ovako ophodi prema potencijalnim radnicama,odnosno ima li pravo da postavi takav uslov?
Na to može da odgovori neko ko se razume u zakon o radu, ali je ovo primer, kako si i sam rekao, ugrožavanja ne samo ženskih, već i ljudskih prava... I uopšteno, kad se misli na ženska prava, misli se na neke stvari koje se stvarno dešavaju u našoj zemlji i svetu, a ne na radikalne feminističke pokrete koji nekako tretiraju muškarce kao nižu vrstu...
Gde je Lestat? Gde god da li se denuo...
Možda se oženio :))
Sve opcije su u igri. :)
Slažem se :)