Zenska prava

1. Ali, ako misli da se sakrije, ne može...

2. Doći će on, pronašao se na ovoj temi :)

3. Samo smo se pitali gde si, nemoj da se ljutiš :)

4. Ne ljutim se, vi'š smajli? :)

5. Vidim, vidim :) Znači, nisi se oženio? :)

6. Ma kakva ženidba, to je tako gej. :D

7. mnogi poslodavci prilikom zapošljavanja žena postavljaju uslov da zaposlena ne sme da ostane u drugom stanju naredne 2 godine ako planira da zadrži posao

Еве ти га на! Овај је на снаГи тренутно.

Линк ви ево исто тако ако ми неким случајОм не верујете:
    http://www.minrzs.gov.rs/cir/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=21&Itemid=223&lang=src

ZAKON O RADU
    (Sl. glasnik RS br. 24/05, 61/05)
    Prečišćen tekst zaključno sa izmenama iz Sl. gl. RS br. 61/05 koje su u primeni od
    19.07.2005. godine
    (izmene u čl.: 62, 77, 94, 94a, 108, 111, 158, 189, 190, 191.)

5. Zabrana diskriminacije

Član 18.

Zabranjena je neposredna i posredna diskriminacija lica koja traže zaposlenje, kao i zaposlenih, s obzirom na pol, rođenje, jezik, rasu, boju kože, starost, trudnoću, zdravstveno stanje, odnosno invalidnost, nacionalnu pripadnost, veroispovest, bračni status, porodične obaveze, seksualno opredeljenje, političko ili drugo uverenje, socijalno poreklo, imovinsko stanje, članstvo u političkim organizacijama, sindikatima ili neko drugo lično svojstvo.

Такође:

http://www.minrzs.gov.rs/cir/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=27&Itemid=233&lang=src

Z A K O N
    O
    RAVNOPRAVNOSTI POLOVA

Raspoređivanje i napredovanje
    Član 16.
    Pripadnost polu ne može da bude smetnja napredovanju na poslu.
    Odsustvovanje sa posla zbog trudnoće i roditeljstva ne sme da bude smetnjaza izbor u više zvanje, napredovanje i stručno usavršavanje.
    Odsustvovanje sa posla zbog trudnoće i roditeljstva ne sme da bude osnovza raspoređivanje na neodgovarajuće poslove i za otkaz ugovora o radu u skladu sa
    zakonom kojim se uređuje rad.

8. Dobro, hvala za ovo što si postavio, vidim da je zakonom uređeno, ali je činjenica da je u praksi drugačije... A tu je i mobing, ima i toga...

9. Пракса је другачија јер се дозвољава да буде тако. То што ћутите (ћутимо) то је друго. Не смеју предузећа да имају илегалне раднике па их има охохо! То нема везе са женама већ са тим колико могу да уштеде (да у краду). Што би он теби плаћо трудничко или мени доприносе кад може да ме не пријави или да те шутне у старту? Нису овде погажена женска права. Тј. јесу ако гледаш тако уско. То је генерално велики проблем код нас, али кад се све сабере. И оно да примају пробне раднике, па их отпуштају када прође пробни рад и доведу нове. Све начини да се "заобиће" плаћане онога што ти закон дозвољава да платиш, а ако ти закон не дозвољава, онда људи који не познају закон то дозвољавају (а код нас их је бар 90%). Свако нормалан би се питако "да ли је уреду да ме не прими на посао због планирања породице?", али мало ко од тих нормалних би то проверио, а да не помињем број људи који би то пријавио, и још мањи број који би пробао то да докаже и да је јебе у дупе на суво по судовима са шкакљивим доказима.

Да нагласим још једном, ово нема везе са женама, већ са законом о раду и спровођењем поменутог у пракси.

10. I koje je onda rešenje?

11. Решење ће доћи он наших унука. Јер је претходна генерација имала снаге и воље да нешто уради, па се зајебала 5. октобра. Не кажем да то није требало да се деси нити кажем да јесте (немам мишљење искристалисано по том питању). Кад се тако зајебеш мислећи да си урадио добру ствар онда губиш вољу за борбом и правдом и то спутава њихову децу (тј. нас нпр.) и колико год ми покушавали, нема ко да нас прати, или их је мало. Е кад оду наши очеви и мајке, доћу наши унуци и унуке, онда очекујем да ће Србија васкрсти, само ако је буде било, па таман и она крушка. Дакле, не наши синови и ћерке него нихови.

12. Eee, kad bi svako krenuo od sebe i uradio bilo šta da nešto promeni, makar u svom okruženju, selu, gradu, možda bi i krenulo... Mada, za sve treba podrška države, koju očigledno baš briga za narod i tako su ljudima maltene vezane ruke, jbg...

13. Па јел нађосте ту праву?

14. :))) Ovo je pitanje za muškarce :)

15. Увек актуелно.
    :))

16. Пошто сам овде стала пре бана... Само да се упишем на тему и да рекнем да сам почела да тренирам амерички фудбал. Толико о угроженим женама.

П.С. Ако има девојака које су заинтересоване да тренирају у Новом Саду, нек ми се јаве на ПВТ. Формирамо први женски тим у Србији, ето прилике да будете препричавани део историје. :)

17. Тренираш мало сутра. Јел знаш све позиције?

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.