Raznorazna pitanja

1. Koliko ja znam, gurtna je skrooooz druga stvar. Uostalom, zabole me. :)

2. ja sam samo crne vidjo, za osstale nem pojma da postoe

3. Koliko ja znam, gurtna je skrooooz druga stvar. Uostalom, zabole me. :)

Ево, чак и речник МС каже:

гурт(н)а; ж нем. поширока, јака трака, врпца; појас од такве траке.

Значи, проверено.

Месјо, ја мислим да су плаве умрлице само фенси варијанте црних, имају чак и слику у боји. :)

Сећам се, пре једно 5 година, кад смо организовали свирку и кад је требало да се одштампа плакат кад је и где свирка. На обичном папиру А4 и да се излепи по граду. И другар, гитариста, узео и однео да копира код ортака у погребном (да би му ископирао за џ), а они нису имали обичан папир, већ само онај с умрличким црним оквиром. Тако смо имали 50 плаката за свирку који су изгледали као умрлица. Јебига. Лепимо ми то, а затуцан народ само пролази и крсти се /да их случајно не казни бог што су то видели). Неке бабе пљувале ту нешто.

Мајке им га набијем, шта их боли курац...

4. Ok, Džimi, možda tako stoji u rečniku. Nisam u to upućen.

Ja se više oslanjam na šoferske izvore. :)

Gurtne za kočnice i španer nemaju veze jedno s drugim. Ali ok, moguće i da je to tvoje tačno.

5. Е, па јебемлига... :)

Је л' ми ово:

http://en.wikipedia.org/wiki/Slipstream

(у случају кад возиш иза камиона, па имаш мањи отпор ваздуха) зовемо ''заветрина''? Или има друго неко име?

6. Ja licno ne bih znao, nikad ne vozim iza kamiona. Koja druga rec bi se koristila? Mozda neki profesionalni biciklista ima ideju?

7. Ја знам само за заветрину, то се користи у бициклизму.

8. Мајке им га набијем, шта их боли курац...

Hahahahah, fenomenalno, a inače i ja mislim da su plave samo varijanta, ali uglavnom ih za mlade stavljaju

9. Koji se izraz u engleskom koristi za 'zamenu teza'?

10. Da ve pitam. Šta na profilu, ispod ' izmene avatara', znači onaj pravougaončić sa linijama u boji? Tražio sam po forumu, no ne nađoh.

11. Šta ćedo, na: http://vukajlija.com/forum/teme/2252. Samo što ne znam ni ja napamet koja boja što znači, prije je to pisalo, no su makli.

12. Bolje je Peki objasnio, sad pročitah definiciju i komentare.

13. Možda negde već piše, ali ne mogu da nađem - kako se pišu citati da budu u onom crnom pravougaoniku? Ja uradim copy/paste, ali nije to to! Hvala!

14. kucaš "citat" velikim slovima bez navodnika pre početka teksta
    i kucaš "tatic" velikim slovima bez navodnika na kraju teksta

15. hvala - odmah da probam:

kucaš "citat" velikim slovima bez navodnika pre početka teksta
    i kucaš "tatic" velikim slovima bez navodnika na kraju teksta

16. Još jedno pitajne od mene:
    Kako se otvara tema na forumu?

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.