Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).
Skodin blog · 04. Septembar 2010.
Јесте.
Ископах то давно на једноме блогу, сећам се добро рецепта -
После кише, изађеш ван и убереш једног из зелене траве дома твог, што сићушнијег. Има их мали милион, само пази да не згазиш неког.
Однесеш га у кујну и ставиш на тацну. Прекријеш то неком чашом.
Ставиш га са све "стакленим звоном" до звучњака од компа/мини линије и пустиш му "Инсомнију" или "Аспирин" - користиће ти у припремању измет који буде избацио том приликом, нема ефекта ако се поједе заједно са пужом.
Пужа затим туриш у лист зелене салате натопљене маслиновим уљем, посолиш и ставиш прстохват бибера. Прелијеш све то каријем, и згуташ са доста течности. Поента је да доспе до желуца ЖИВ.
Даље, остао ти је измет на тацни. Када прође тачно 2 сата од конзумације пужа, узмеш ону црвену текућину што остаје од цвекле и мало сурутке, додаш грејпфрута и са све изметом измиксујеш, отприлике за једну шољицу, и попијеш на екс.
Чир више осетити нећеш.
Занима ме сада, који је музичар највише обожаватељки повалио и колико?
Pa to je lako, Zdravko Čolić.
Lemi iz Motorheda, koliko ja znam, preko 1000. Valjda je to najviše.
Naime, pravim neku večeru u subotu pa me zanima jel pravio neko pržene bukovače? Ne bih da ih pohujem, nego samo pola minuta propržim na ulju. Interesuje me jel to dobrog ukusa? Služila bih uz pire krompir.
Super su pržene bukovače, šeširiće pržiš s obe strane kao pljesku dok ne dobiju malo tamniju boju, posoliš i voila! Prosto i ukusno, samo drščice treba pržiti malo duže. :D
Не знам да ли су укусне, али изгледају убер укусно:
http://moja-kuhinja.com/bilder/bukovace-mediteraneo/bukovace-mediteraneo.jpg
Katija, sjajne su. Ako imas mali rostilj kod kuce pravi ih tako. Uzmi velike. I malo ti je pola minuta. Ako przis na ulju ugrej dobro ulje i krace przi jer ce manje upiti. I nikako ih ne peri vec samo vlaznom krpicom blago prebrisi, jer vodu upijaju kao sundjer.
Treba mi medicinski naziv za poremećaj rasta (mislim na poremećaj rasta uvis), po mogućnosti da bude jednorečan (samo jedna riječ). Medikuse?
Гигантизам или акромегалија, једно од та два је гарант :)
Zna li neko da li je moguće postaviti Paypal akaunt odavde? Čuo sam da će to kod nas biti do kraja godine, pa su produžili za sledeću. Ima li neki zaobilazni način?
akromegalija je kada samo tzv. akre izrastu (usi, nos, prsti), po srpski okrajci. Gigantizam ti je prava rec za grmalja ali skladnog. I grmalj moze imati akromegaliju, moz' zamisliti kolke su mu usi i nos i sake. al' o sakama necemo.
Paypal nece u uskoro u Serbiju. Nemaju poverenja zapadnjaci, jos uvek.
E, hvala za savet pufnice i Dž, slika je kul.
Sad imamo novu temu gde pomažemo jedna drugoj oko kulinarskih poslova :) Kontam da i Dž dobro kuva, samo neće da piše tamo sa nama da ne ispadne mekan :) Čekam da black dođe, on je neki dan pravio raviole, pa da podeli recept sa nama.
Кад ће народ овде престати да сатанизује Мирка Пајчина, ака Бају Малог Книнџу?
Када сви будемо као Гачани.
Он је херој, и ијеј то за спрдњу....
Па најозбиљније, у Гацку је био транс кад је он био.Живота ми, цео град стао, сви ишли на концерт.
Baja je tata
БАја јесте тата! Отварам тему о њему сутра!
Jesam metalac i to sve, ali je on tata svih tata... Tekstovi mu gaze