Narodna milicija

1. 5. oktobra nisu isli nasumicno i lomili automobile izloge

A ni Skupštinu ni RTS...

2. ono jes' medikuse.
    al opet ne mogu da se porede demonstracije miliona protiv vlade i sacice huligana protiv neznamnijacega

a za auroru. krivim i pedere itekako... znali su da ce doci do ovoga, ali im je bitnija sopstvena guzica od bilo cega

3. Prvi diktator koji narodu bude dao pare ostaće doživotno na vlasti.
    Narod je stoka koja mora da se drži pod kontrolom.
    Zato, udri i žali. :)

4. Policiji su u svim demokratskim društvima ukinuta gomila ovlašćenja. Ne možeš neke demokratske promene hteti a neke ne, jebiga, to je nama naša borba dala. U Rusiji policija prebije boga u demonstrantima pa je posle prozivaju za nedemokratiju.
    I nije tačno da nisu lomili 2000.g. Gde ima rulje ima i razbijanja. Pogledaj malo snimke pa ćeš videti okolo x razbijenih auta.
    Tu bude i x ljudi koji prate ovakve manifestacije samo da bubnu kakvu zlataru i sl.
    To ti još datira iz devedesetih.

5. "Demokratija je za ljude, a ne za stoku"

Iako sam i sam danas huligane nazvao stokom povlačim svoje riječi.

Nijedan čovjek nije stoka, čak ni serijske ubice.

Sem toga stoka (krave i sl.) je bolja od mnogih ljudi, pa neću ni njih da uvrijedim.

No, poenta je da takvi stavovi "demokratija je za ljude, a ne za stoku" vode u čist fašizam! Zato sam protiv zloupotrebe ovlaštenja policije i protiv prebijanja radi prebijanja. Cilj policije je da održava red i mir i da sprječava nasilje i nerede, a NE DA KAŽNJAVA HULIGANE NITI DA SE NA NJIMA IŽIVLJAVA.

To treba pohapsiti, pa im onda odrediti malo žešću kaznu za narušavanje javnog reda i mira, ali po zakonu i na human način.

Kad su se god ljudi dehumanizovali i proglašavali za stoku to je dovodilo do masovnog klanja, ubijanja i genocida.

Za Njemce su Jevreji bili stoka, za Amerikance Indijanci, za Hrvate Srbi, za Srbe Hrvati, itd. itd.

Dakle boriti se protiv huligana, ali ne tako što će policija postati ista kao i oni, ili čak još gora od njih.

A ta izjava da je nečije auto ili razlupana radnja vrijednija od života huligana je čist idiotizam.

Vrijednost svakog ljudskog života je neprocjenjiva i za svakoga ima nade i vremena da se socijalizuje, popravi, prevaspita ili čak vrlo pozitivno doprinese čovječanstvu.

6. al opet ne mogu da se porede demonstracije miliona protiv vlade i sacice huligana protiv neznamnijacega

Tokom čitavih devedesetih su se održavale demonstracije protiv ne znam ni ja čega... Svi znamo kako su se završavale, i kako su mediji okarakterisali demonstrante!
    Da podsetim: šačica huligana!

Kao što sam reko, Sloba je dobro naučio Dačića, ali su ostali dobro proučili Slobin način vladavine...

7. Meni su neki dan pijani navijači Estonije(verovatno Estonije jer su pevali pobedničke pesme, doduše na srpskom) posle utakmice bukvalno razbili ogradu tako bahateći i bauljajući. Smešno bre ovo sve, čuj razbij stoku kad meni odgovara.
    Kako ne volim licemerstvo jednostranosti.

8. A ta izjava da je nečije auto ili razlupana radnja vrijednija od života huligana je čist idiotizam.

s'obzirom da je ovo moja izjava, a ne citirao, osecam se prozvanim. mozes da kazes da nije tacno ili stavec, i ne bi se ni malo naljutio, ali ovako zvuci malo bahato i preterano, iskreno, tako da ocekujem izvinjenje!

da, mislim da svako MORA da odgovara za svoje postupke. a ako nesto lose radis svojevoljno, promisljeno i organizovano, kazna treba biti velika.

9. Meni su neki dan pijani navijači Estonije(verovatno Estonije jer su pevali pobedničke pesme, doduše na srpskom) posle utakmice bukvalno razbili ogradu tako bahateći i bauljajući. Smešno bre ovo sve, čuj razbij stoku kad meni odgovara.

kakvo bre licemerstvo jednostranosti? jel tebi pada na pamet da bi branio te?

10. s'obzirom da je ovo moja izjava, a ne citirao, osecam se prozvanim. mozes da kazes da nije tacno ili stavec, i ne bi se ni malo naljutio, ali ovako zvuci malo bahato i preterano, iskreno, tako da ocekujem izvinjenje!

Čovek ti je lepo reko da je

Vrijednost svakog ljudskog života je neprocjenjiva i za svakoga ima nade i vremena da se socijalizuje, popravi, prevaspita ili čak vrlo pozitivno doprinese čovječanstvu.

Radnju ćeš da opraviš, a kako da oživiš nekoga, ko je za poal godine mogao da bude sasvim drugi čovek (da je u normalnoj državi)!

11. ok, znaci medikus i jovicic kazu za mene da sam idiot.

cisto da rascistimo to.

12. Izvini celt, ne mislim da si ti idiot, ali se sa takvom izjavom uopšte ne slažem i smatram je vrlo destruktivnom i opasnom.

Treba svako da odgovara za svoje postupke, ali niko ne zna od nas kakav su život ti huligani imali, kakve frustracije nose sa sobom i šta ih tjera da se tako ponašaju. Takođe niko od nas ne zna da li su takvu ideologiju ponijeli iz kuće i ko li im je već tu ideologiju ubacio u glavu. A takođe, mnogi od njih su odbačeni članovi društva, pa im je nasilno ponašanje možda jedini način da budu prihvaćeni u bilo kakvoj zajednici, konkretno u tom nekom gangu u kome su.

Zato i njih treba razumjeti. I njih je stvorilo društvo. Nisu oni sami krivi što su takvi i nije sva odgovornost na njima.

Sem toga ubijanje (ti kažeš njihov život manje vrijedi - dakle trebalo bi ga oduzeti) kao kazna za najobičniji vandalizam i to u grupi (napomena: za grupne krivična djela uvijek su manje kazne zbog podjele odgovornosti) nema smisla i predstavlja daleko veću odmazdu od štete koju ti huligani zaista nanose.

13. radnju ce da opravi onaj koji je i napravio (ne svojom krivicom)
    izvinite sto mislim da ste idealisti, ali na zalost sva praksa je pokazala da se nakon 21. godinje ljudi ne opravljaju, vec samo podkrpljuju i vracaju na staro.

14. ok, znaci medikus i jovicic kazu za mene da sam idiot.

cisto da rascistimo to.

Nemo' sad da se zameramo, kad smo se toliko dugo lepo družili...
    Moje raniej postove sam lepo i uljudno obrazložio (uglavnom), a ovaj post za radnju sam samo preneo, i dodao kak osam ga razumeo.
    Pokušao sam da ti dočaram kako sam ja shvatio Jovičićeve reči, a ne da te pravim budalom.
    nemoj ni ti mene... :(

15. ok jovicic, to sam hteo da cujem samo... malo je pregrubo zvucalo gore.

nemojte toliko bukvalno shvatiti to da bi nekog trebalo ucmekati tu na licu mesta ako nesto lomi bez razloga, ali mislim da bi trebalo mnooooogo ostrije postupati prema njemu. jer koliko god da je to posledica loseg vaspitanja i drustva, toliko je opasno ostaviti takve u istom drustvu, jer ce sutra oni vaspitavati novije generacije takvih, ako me razumes.

16. nema ljutis medikus... samo sam hteo da rascistim ovo.

17. celt nisi u pravu. Ne može nečija glava da bude skuplja od nečije šoferšajbne makar i moja bila. To su osobe, klinci uglavnom, koji su isfrustrirani mnogim stvarima, ja mislim najmanje homoseksualizmom. A jednostran si jer lamentiraš nad blagošću policije.
    Veruj mi da uopšte nisu blagi. Imam druga policajca koji kaže da ih oplave kad niko ne gleda i da je, pod navodnicima opiranje hapšenju, u pitanju.
    Uostalom danas pet puta gledam kako onaj policajac u prolazu pukne nogom onog što leži na trotoaru.

18. izvinite sto mislim da ste idealisti, ali na zalost sva praksa je pokazala da se nakon 21. godinje ljudi ne opravljaju, vec samo podkrpljuju i vracaju na staro.

Idealist... možda. Ali po ovom pitanju ne...
    To su mladi ljudi, čije mišljenje nije formirano, i kojima je lako upravljati.
    Kao što sam naglasio... da je ovo normalna država, takvi izgrednici bi prošli kroz čitav niz suptilnih psiholoških i psihijatrijskih tretmana, i za vrlo kratko vreme izašli kao normalni pripadnici društva. Nije nemoguće... samo treba zainteresovanost države, koja je što kaže Jovičić kriva i što takvi izgrednici i postoje u tolikom broju!

19. U potpunosti se slažem s aurorom i medicusom.

Rekli o sajtu

Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.

Psiholog · 20. Februar 2011.