Religija je glupost, donosi glad nemaštinu, ratove, bolesti, smrt i nesreću.
Da nema religije sve bi bilo bolje.
Sažet, jasan, odlučan, izričan, smeo i neargumentovan stav. Definicija ideološke parole.
Religija je svoju osnovnu svrhu ispunila sa pojavom zakona u državama. Trebalo je regulisati medjuljudske odnose dok je aparat vlasti bio nedovoljno razvijen.
Sad ima drugu svrhu. Punjenje džepova popovima, fratrima i hodžama.
Takodje uveseljava svetsko stanovništvo i razbija monotoniju koju stvara neklanje, nenabijanje na kolac, nekastriranje, nepaljenje tudjih verskih ustanova, neratovanje.
U kurac Bobo, u kurac!
Jebi ga, navikli ljudi da je ne shvataju ništa ozbiljno. Industrija zabave. Mada... Trenutno više ljudi ubija "demokratija" nego religija.
Pa dobro, jebiga sad. Nije manje kriv Hitler što je Staljin pobio mnogo više ljudi od njega.
Komarci su ubili najvise ljudi na svetu.
Svuda u razvijenim zemljama religija pokušava ali ne uspeva da održi mesto u društvu, ali nestaje. Ipak, kako gubi na važnosti, sve više insistira na humanosti, da bi privukla natrag što veći broj ljudi. I to mi se sviđa. Uči te da budeš skroman, i to mi se sviđa. Čovek je kao biće preterano uobražen, i treba nešto da ga podseti da je samo komad mesa koji će na kraju da istruli. A ako se pop omrsi od mojih deset evra godišnje, neka ga, država mi otme bar sto puta toliko. A u nerazvijenim zemljama religija prima oblik otpora prema stranim kolonizatorima, kao na primer u islamu, i to mi se opet sviđa. Itd., religija je predvidela da će doći do Sudnjeg dana, ali nije smislila kako da se to napravi. Za to je već zadužena ta sekularna, toliko hvaljena nauka.
Religija je nešto od čega čovečanstvo treba što pre da se oslobodi.
Religioznost je kao neurološki poremećaj.
Епикур је објаснио.
A jeb'o te Frojd...
Да знаш да је објаснио:
Svega toga bi bilo i bez religije.
Malo nekropostovanja nije na izmet. :)
Не знам шта покушаваш са тим сталним цитирањем лика који је имао (а и даље има) завидан култ личности? А при том оћеш да критикујеш религију. Једна од битнијих одлика религијских фанатика је управо то везивање за један извор.
Кад завршиш са читањем свега што је он написао, прочитај још једном овај његов цитат којим се посрао на све што је рекао:
А што се тиче коришћења религије у сврху шишања оваца, најбољи примери за то су баш ти хинду-гуруи са њиховом продајом нирване. У разним паковањима.
Religija je izvor sveg zla na ovom svetu.
Drugi Svetski rat,
Raspad Jugoslavije,
Džihad i da ne pričam dalje.
LOL, i bez religije bi bilo sranja.
Ali religija nije pomogla. U Jugi je sve bilo OK dok nisu ovi počeli sa ja sam musliman, ja sam katolik, ja sam pravoslavac.
Našao bi se i neki drugi razlog da mi zakrvimo. A kako je religija započela WW2?
ЕДИТ