U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.
Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.
focho, viš da smo usaglasili stavove.
Pazi, iskreno nedo bog da neko ko ja dojde na vlast, I ju. Pala bi monarhija odma, sa sve blagom diktaturom jedno 5 godina da se svuku bitange sa polozaja.
Pistali bi oni koji trebaju.
Bravo Focho, sve znaš ko veliki. :)
Dakle: dok god policiji i ostalim korisnicima njihovih usluga gospoda sa tribina budu trebala, dotle će huliganstvo da opstaje, čak i profitabilno da bude. Ende.
Али једу говна и Италијани, прекидају текму због 4-5 бакљи.Дај бре, реално, код нас би их полиција већ два пута избацила са стадиона, а и не верујем да би могли да унесу кљешта, онолике бакље или шта већ.Мислим да ту има нешто више.Не оправдавам ових 10-15 шабана, далеко од тога.Али мислим да је то дубље нешто, кад је задњи пут било оволико насиље на репрезентацији и то у гостима?Дошло је до кулминције незадовољства и ово је један од видова на који ће да га испоље.На крају крајева, ови педери изгубе кући од Естоније, попију 3 комада.Исто су нас и они избламирали као и ова стока на трибинама.
Јаој, како сте ви мени драги, али превише смешни.
Ево вам пример прост, са Вукајлије, са ове теме.
Један од модератора са првим словом Џ је приликом ове расправе изјавио да су већина чланова Вукајлије "изгледа ретардирани". Самим тим, он је директно увредио све оне који имају другачије мишљење од његовог. Ником ништа.
Да је којим случајем неко од нас, смртних Вукајлија изнео сличну погрду ка руководству- био би опоменут, а у зависности од стажа и банован.
Различити аршини (игра речима- на немачком "arsch" значи" "чмар"- тако веле".
Хипотетички, Италијани дошли у БГ, дошла група навијача и разбацала бакље по Маракани. И шта би било, казна Италијанима јер се нашло пар дијабола који су ширили лошу слику о Италији по свету, па прекид меча? Јок, море! Казнили би нас 100000 франака и забраном од две текме пред празним трибинама, јер смо лоши организатори, неспособни да организују претрес пар стотина људи. Таква чињеница не долази ни у разматрање.
Парада поноса била навлакуша-тестер. Каква је то манифестација, мајку му, кад због 500 веселих шетача мораш да мобилишеш мурију од Суботице до Врања? Очекивала се срања, срања и била. Пар дана причају од забрани "екстремних група". И, лепо, овде дође Хилари, попила кафицу, па на Косово, а тамо, у Италију, послали пар оних који ће да одраде посао ( који и можда јесу неки криминалци, али у земљи где не можеш да будеш успешан кримос ако не сарађујеш са полицијом) , направе инциденте и све сасвим случајно дан пред разматрања о тој одлуци суда?
Прошле године је такав акт био на судском асталу 16.10. Сада је 13.10. Прошле године, на гостовању Звезде у Новом Саду су људи улазили до четрдесетог минута јер су све изували на улазу. На текми Звезда-Милан нама забрањено још мало и шалове да носимо, а Италијани размахали заставе, попалили бакље и гађали гледаоце. Ником ништа.
Дакле, другари, чим дође јесен, ту су навијачи и екстремни националисти, већ пету годину у низу. Они су вам сакрили уље и шећер, они су криви што је евро преко стотке и што имамо најниже плате у Европи.
А, да, ти навијачи организовали хуманитарни концерт за Косово на Маракани пре недељу дана, други по реду, али нико не дође да снима. Скупа трака за камеру, а немају за дигиталне. Малер.
А, да, иначе би поцепали Италијане и освојили европско да се ово није десило. :) Штета!
Ne zelim ni da objasnjavam niti da tumacim tvoj post sto si napisao, elem.
Ubistvo koje je nerzjasnjeno kod nas koje se desilo oko devet casova ujutru u Beogradu. Nesecam se najbolje mislim da je Bulatovic ubijen neki funkcioner pri fudbalu, na to te pitam jel mozda znas zasto?
Kad sam drzao pritvor, jedan od mojih strazara je tad bio aktivni fudbaler, pa smo pricali na temu fudbala, gde mi je objasnio i rekao kako se prodaje prva liga naseg fudbala, kako im se kaze tako i igraju.
Sad mi reci poentu navijanja? Reci mi kako to da samo nasa liga izgleda ko da je tek iz njiva izasla?
Cisto da naglasim fudbal je unosan posao, tu tek ima mita i korupcije, naravno da se uvek mogu kontrolisati extremne grupe i grupacije. Mala je drzava sve se zna ko sta radi.
Btw smorio sam se opasno, uglavnom, ako vec navijas, ne moras da divljas, al posto ja to tebi ne mogu da dokazem da tvoja akcija jeste gora nego da izvrsis kriminalno delo ( pljacka, i slicno )
uglavnom, ako vec navijas, ne moras da divljas,
Одлично речено, то је суштина. И на утакмици где буде 7000 људи на трибини где сУ навијачи, ко то дивља? Кад је баш неко срање, онда мора да је било више од 10. То је мизеран проценат.
А то што се та наша лига толико намешта нема везе са стањем у држави? :) Него, то тако дође неки облак преваантлука, па онда многе метеоропате на фунцкијама и деси се то што се деси. Еееее!
Дакле, друже, навијање нема везе са тим стварима. Кад одеш на утакмицу, верујеш и надаш се да ћеш својим гласом помоћи тој гомили фенсера да боје твог клуба буду победничке. Јер, тај клуб те је некада усрећио и од малих ногу си емоције развијао уз утакмице тог тима.
Неко ко не може да схвати претходну реченицу, не би требало ни да се изјашњава овде и прича о навијачима и навијању. А хулиганин није једнако навијач, ма колико вам медији испирали мозак.
Хулиган уместо хулиганин (да не буде да је хулиган ин).
Pricao sam sa dosta navijaca partizana i zvezde, i tacno se zna kad se tuku, na kom mestu i sve je ugovoreno uglavnom.
Jedan navijac mi je rekao " Ma jebo fudbal vazno je da napravimo sranje " tako da taj tvoj procenat je malo veci, uglavnom je to neka grupa koja se dogovori da odradi tako nesto.
Elem, dosta ljudi ne zna kako je kad stojis u masi pa ta ista masa krene i povuce te. Ima i toga dosta se povredi kad ih povuce masa.
E sad, ako vas Sedam hiljada ljudi i deset ljudi divlja, zar se medj vama od 6990 ljudi ne moze se naci 100 patriota da spreci tih 10 huligana? Ako vec toliko volite svoj klub i drzavu?
Hoces da kazes da 6990 ljudi stoji gleda i klopa kokice dok ovih 10 divljaju?
Коме медији испирају мозак. Ја "не схватам" ту реченицу. Наслов теме и јесте хулигани - не навијачи. Ко памфлет да читам.
suspendovan, do pre 3 godine sam aktivno pratio fudbal, i da, isao sam na utakmice kad sam mogao (posto nisam iz beograda)... ali ovo, nema veze sa navijanjem
huligan != navijac, i niko ne prica o navijacima ovde.
cak mogu i da razumem da se pobijes sa protivnickim navijacima... jebi ga, ponese te.
ali da ides i sa ciljem demoliras grad i da pravis gluposti kako bi prekinuo utakmicu... za to su stvarno potrebne najstroze kazne.
Прошле године, на гостовању Звезде у Новом Саду су људи улазили до четрдесетог минута јер су све изували на улазу.
Ista priča je bila i sa Partizanom, posle Arsenala. Neki nisu mogli da uđu čak do poluvremena. Slaninari mazali ogradu govnima i bacili neku ribu par dana pre tekme na gostujuće tribine da upiju miris.
A ovo večeras pokazuje da iza kulisa uticajniji ljudi koriste ovu napaljenu bagru kao marionete za svoje ciljeve. Čak se i pre Estonije znalo da će doći do ovoga, o čemu više da pričamo? Ne miriše mi ovo na Lukića, previše je on mutav za to. Moguće da je Vesić, poznat je on po tome.
Da sam na mestu onih karabinjera, ubio bih boga u onim mazgama. Da ti neko dođe i sjebe grad tako... Ostaviti ih u pritvoru u Italiji do daljnjeg, a usput ih naterati da zapamte tu posetu Đenovi doveka.
Vrhunac navijanja, napakostiti navijacima drugog tima pa to ti je. Uzaludno.
ГМ, било је битно за напоменути, чисто за многе неке.
Фочо, уз дужно поштовање за твој допринос овде, али ти си чисти европејац. Б92 ти је омиљени канал, Блиц новине и не знаш ко је навијач, а ко хулиган, па стога (за моје критеријуме) си апсолутно некомпетентан и нестручан да би могао да сагледаш обе стране и дознаш какав је осећај отићи на стадион и навијати.
Целте, наравно. Ону шачицу изгредника су могли да идентификују у року од 5-6 минута, највише. А за 15 да имају испред себе њихове досијее у штампаној форми. Дакле, наши дојаве Италијанима ко су шта су, приведу их и мирна Бачка. Него, колико знам, бакља не може да никне из столице, већ је неко био плаћен и задужен да се оне не унесу на терен, тј. да претресу оне који улазе.. И клешта. Где им је метал-детектор, немају пара? Да ли ће бар неко да чисто реда ради то спомене у медијима? Мало јуче.
Ови људи нису по граду правили срања. То су учинили доле и, кажем, некако све превише смрди да је ово случајно.
А ко сад повеже ово и оно што је било у недељу... Став и реченице коју 85% људи у Србији изговара тим поводом: "Иако су напали полицајце. Мада, шта ће људи, и они зарађују за хлеб. И треба неко овој банди да покаже да не могу да раде шта хоће, само не подржавам што су лупали те бутике..."
Тако нешто сам чуо од многих особа, од 17 до 71. А када живиш у друштву које се представља демократаским, онда је 80% ипак нешто... Ове момке ће сада да искористе као алиби и покушаће да угасе оне који су једни од ретких, ако не и једини, који могу да представљају реалну претњу власти у виду организованог људства. Џабе лајкови и 55000 чланова групе кад нико неће да изађе на улице. Е, све то због неких максимум стотинак људи (од којих су многи повезани са властима). Круг без краја.
.
E sad, Nemoj da se vredjamo ( Evropejac ) - Cisto da znas, ne gledam TV, chak ga i ne posedujem, novine ne uzimam, koristim samo za potpalu.
Ovo sto sam postovao je sve iz iskustva komsija, prijatelja i licno sto sam primetio. Sve stvari dolaze u dogovoru ili odgovarajucu provokaciju, da ti ne crtam sad. Jedan moj priajtelj je vatreni navijac partizana, proveo sam noci i noci slusajuci ga o partizanu, nemam nista lose da kazem ni za jednog coveka koji ide na stadion normalno odgleda utakmicu, malo se napije sta god. Sve dok ne uvati da demolira grad. Komsija i skolski drug su poginuli kad su se vracali sa utakmice, da ti ne ulazim u detalje, dobro poznajem sta pricam.
Meni jednostavno smeta, ako vec volis Srbiju ( ne politicare, ne sve lose strane sto su prikazane ) sto onda pomazes tim istima da jos vise nas ubace u blato?
Iskreno da dojdemo u okvir topika, Da su hteli mogli su da sprece da su hteli. Takve stvari se pripremaju, kao sto je receno u par postova kad hoce nece moci uneti nista.
Toliko za sad.
Фочо, драго ми је што сам погрешио у процени (везано за ТВ, новине).
Кажеш да су та двојица погинула када су се враћали са утакмице? Један дечко убијен, пиштољем 5цм од главе, а из града се враћао. И шта, да укинемо полицајце?
Е, процентуално и генерално, колико има болесноумних полицајаца који би ти без разлога пуцали у чело, у том проценту има и хулигана тих. Толе прича данима да зна шта ће се десити и од кога. Све неке теорије завере око нас, а када ти, као јединка, покренеш тему и кажеш за нешто да превише смрди- испаднеш луд.
Што се овог догађаја тиче, многима је чак прва мисао да није све случајно. Што се ове државе тиче, која је рај за педофиле, тајкуне, лопове, лоповчиће, где увелико влада бела куга и нула од стандарда, максимална медијски контролисаност је лек којим се чува власт. Ваљда су и они који су навијачу Партизана у Бриселу, у срце Европе, умало ископали око такође хулигани? Тога има свуда и организовано друштво зна како да се избори са тим. А овде је циљ да испадне да нас све окарактеришу као такве- да сви ми који смо навијачи у ствари будемо третирани као хулигани.Јер онај тетовирани и њихова екипица ће и увек успети да пронађу рупу у систему за себе и неке за које ће да одраде посао. Што би рекли неки- замена теза, зар не?
.
Spucali se u parkirani kamion, bilo ih je troica, svi ispod 25 godina.
.
Zakon mora biti isti za sve, od predsednika do gradjanina, da funkcije nebude jaca od zakona.
Sto se tice policajaca, o njima mogu da ti pricam jako puno, koliko ima dobrih toliko i onih kvarnih ko supalj zub.
Sve stvari pocninju od licnog primera, ja licno kad mogu da pomognem nekome ili sprecim nesto lose. Prvo krecem od sebe, necu sigurno nesto reci sto ne razumem ili sto bi uradio drugacije.
Palim, sutra cemo nastaviti.
Kakvo god sranje da huligani naprave, ovi naši neće zabraniti takve grupe, jer im odgovara da oni naprave neki džumbus pa da se o tome priča umesto o siromaštvu i korupciji. Jedino ako Evropa i Amerika kažu da se moraju zabraniti, tek onda ćemo mi to i učiniti. Zato Evropo - uslovljavaj nas slobodno! Država se mora dovesti u red! Ne smeju huligani biti jači od države!
Poslednjih 20-ak godina svedoci smo okupljanja (dešavanja) naroda na ulicama, protesta zbog ovoga i onoga i, naravno, razbijanja svega pred sobom. I uvek su neki podržavali ''svoju'' ekipu (jer ona protestuje s pravom, naravno) a druge osudjivali (jer njihov protest, najblaže rečeno, nema smisla). Uglavnom, frustrirani ljudi su, pod okriljem mase i parola lomili, palili, pljačkali, tukli...
Ali... kad je LJubitelj Mačaka na sav glas podržao srpske ''Rambo'' pobunjenike koji su ''čuvali'' zemlju tako što su naoružani izašli na ulicu (znamo svi onu pičkinsko debilastu izjavu da ''svako štrajkuje u svojoj uniformi'') neko je trebao da mu rastera mačke iz glave. Ali... nije, pa je dotični jadnik ponovo inspirisao razna okupljanja (koncert srpske mame, koja je i sama, setimo se, govorila na jednom ''desio se narod'' skupu, a dotična je imala i neke veze i sa fudbalom; i razni protesti protiv ''neprijatelja Srpstva'', kao da je on sam neki vajni prijatelj) sa sve pratećim elementima kojima se sada zgražavamo. I, nikom ništa.
I tako... dok država ne brine mnogo o narodu, jedini vid otpora (ta maskirana omladina, takva kakva je) je rušenje rušenje rušenje... Da nema toga neutralni posmatrač bi zaključio da je u nas sve u redu, i sve po redu... tja.