Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
ne volim oca, žilav je i neslan
To ga verovatno spasava od smrti :)
Moji snovi su žešći tripovi. Probudim se sva isprepadana jer me nešto uhodilo celu noć, Fredi Kruger irl, 'leba mi. I stalno imam one insepšn fore tipa da sanjam da sanjam i onda se u snu probudim, pa se onda stvarno probudim. Otvarala sam i temu o tome.
http://vukajlija.com/forum/teme/49451-lucidni-snovi
A kad nisu ovi horori, onda sanjam nešto što želim, a ne mogu da imam, al' da ne zalazim u detalje, ako me razumete. :) I uglavnom mi je jasno što sam sanjala to što sam sanjala, fora je da samo malo pročeprkate po podsvesti.
pa nije tesko to tumacenje...ono sta osecas i sta ti se desava simbolicno se prikazuje u snovima
ja svoj svaki san mogu da protumacim,drugima ne volim da tumacim,bezveze mi je
http://2.bp.blogspot.com/-TGTFJp4sybo/T2b-JXK8HJI/AAAAAAAAATY/tR-1drIP738/s1600/276172_Papel-de-Parede-Meme-I-See-What-You-Did-There_1920x1200.jpg
Imo sam lucidan san. Sanjo sam da pišem pjesmu. I napisao sam toliko kul uber jebačku prvu strofu pjesme i to je toliko bila dobra rima.... Al' sam zaboravio čim sam otvorio oči. Pu!
To se i meni ponekad dešava, pu!
Sanjao sam da mi David sa Vukajlije (ne znam kako izgleda, ali neka moja personifikacija njega, crn i sa bradom) doterava punu prikolicu drva i istovara u dvoristvu pricajuci nesto na nekom nepoznatom jeziku sa puno suglasnika. Sta bi to moglo biti?
David ti je jevrejsko ime, oni su crni sa bradom i imaju jezik sa mnogo suglasnika. San može da znači, na primer, ako si digao kredit kod banke, ima da te oderu za kamatu. :)
Сањала сам професорку француског (која ми иначе не предаје, нити учим француски) из моје школе, да сам на њеном часу и да прича како је Милански едикт прославио Томислава Николића и ја почињем да јој се смејем. Тако некако је било, много крипи. Шта би па то могло да значи? :Р
Sanjao sam da slećem avionom sa mogućnošću vertikalnog uzletanja na Adu Huju. Šta bi to moglo da znači?
Moja keva sanjala da sam skocio sa zgrade kroz prozor, i samo mi kolena klecnula kad sam pao i probudila se. Sta bi to moglo da znači?
To bi značilo da keva treba da napravi profil na vukajliji. Ili da radiš čučnjeve.
Tri puta sam se budio i trčao do kuhinje prošle noći jer sam sanjao da sam stavio za čaj i da mi vri voda. ŠKK?
Уууу ја синоћ сањао да свирам Даире на ђитри док блејим на часу и професорка књижевности почела да ме смара што много гласно свирам. А онда ја као гајби и кева ми се дере на уво зато што померам обућу у предсобљу а ја само хоћу да нађем своје гиље.
и ти филолошко?
Sanjao sam noćas da te nemam...
Сањао сам ноћас да те имам.
http://3.bp.blogspot.com/_p8Azt0MxY4A/SxO07jq3NZI/AAAAAAAAISA/Q7kavep0IiU/s1600/100+maraka+1996+P.jpg
Uf, kako sam se ja radovao ovoj teti kad dodje baba iz Nemačku.
Јок, ја гимназијолошко, друштвено-смеровско, ал' скоро да језик и не радимо, само књижевност па зато.