Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
A znam , baš sam prije sa sestrom o tome pričao , otišla je dolje kod vas u Nikšić da studira , kaže da je najviše nervira to što ima manje Srba i kaže da se većina ponaša drugačije nego Beranci.. manje slobode viče.. Al' inače , ovo što mare kaže , dočekana je ka u svoju kuću.
Tačno.Što je rekao Petar Prvi,Crnogorci nikad neće imati problema sa drugima,samo će se međusobno svađati.Samo neko ko živi ođe duže vrijeme može znati kako je.Dolazi do toga da dva brata ne pričaju zbog toga što je jedan Srbin,a jedan Crnogorac.A braća su!Ali sam primijetila da ti Crnogorci vole da provociraju iako ih niko ne izaziva.Samo gledaju da ovom ko nije Crnogorac naprave pakost.A to više nije odabir nacionalnosti,nego čiste bezrazložne provokacije.
Ovi malo pametniji to shvataju ka čistu zajebanciju , ovi drugi prijemnici , jok.
To je počelo još prije Njegoša , čitav život je vladala krvna osveta i čitav smo se živt zbog neki banalnih stvari međusobno klali. Sami smo sebi popt najvećih dušmana.
Živa istina. Znam po sebi. Napravio sam plan. Poneđeljkom pičim kod Srba. Usjeve da zajebem. Utorkom isto kod Srba, puštam vukove na ovce. Albance ne diram, jebiga. Srieda mi je znači slobodna. Moram da vidam rane od vukova. Četvrtkom opet malo Srbe. Takav sam po prirodi, ' Đavolji nakot' što reče onaj pop.
Šerloče, naravno da će se ljudi ponašat drugačije u Nikššiću nego u Beranama. Podgorica je provincija, Nikšić tek, ali su zato Berane i Beranci bečka škola. te me i ne čude razlike. I sad nek kaže neko, da pljujem svoje. Jebiga, takav sam po prirodi. Idem malo babi s infuzijom da petljam. Poz..
nejasna mi je ta mržnja ljudi iz CG prema CG. To je neka boles. JEdno je mržnja prema vlasti. I Crnogorci ne vloe vlast svi. A to sad poistovjećivanje Crnogorstva sa Dps-om je jedan od načina omalovažavanja onoga što postoji, postojalo je i postojaće. Kome se ne sviđa, ono.
Sterija, ne znam kako zapadne sile rade Srbiji nešto time što Crna Gora postaje nezavisna opet. Petsto godina nezavisnosti nestaje i biva poništeno za 87 godina zajedništva? Ne ide to tako. Srbocentrični sistem svijeta i nije baš najpravilniji i najtačnijii. Moraju ljudi prevazić to. Red je više.
Nešto pre Podgorice ima most za Mataguže, je l' da? Moj ortak se ubio od smeha kad je video znak lololo
sa ovim se slazem. i jedni i drugi gledaju tako kao JA SAM CRNOGORAC! MILO MILO OPLODI NAS!!! a ovi drugi rade UAAAA MILO UAAA CRNOGORCI.
jebe mi se ja sam pingvin sto kaze elektricar.....
sedplas brate , jel' ovo mi Beranci treba da shvatimo k'o uvredu ?
ne cudi me iskreno.
sto veljase Rambo :)
Meni su govorili da sam Crnogorac, posto sam rodjen u Crnu Goru, drugi su mi govorili da sam Srbin, posto je Crna Gora - Srbija(okle im onda dva imena?), pa su mi jos neki govorili da sam Turcin, posto sam musliman, ili da sam Albanac, opet zato sto sam musliman. Povezivan sam i sa Bosnom, ali nisam otalen... Pa sam mislio ako neko ima da mi kaze ko sam? :)
Momci, nemojte da se vrijeđate. Realno kad pogledamo, provincija smo. Ne možemo tu ništa. Manje sredine su više zatucane, ove veće malo manje. Nijanse su u pitanju, ali tako je.
Je li ima neko da je možda bio na Pravnijadi u Bugarskoj ove godine?
Kako sam čula samo su Cg pravili probleme i tuču.
To!E to mi nije jasno.Ne shvatam neke ljude kojima je od ključnog značaja da li si ti Srbin,Crnogorac,DPSovac ili nešto deseto.Pogotovo poslodavce.
Kad me neko pita odakle sam,odgovorim da sam iz Crne Gore,ali i Srbiju i Crnu Goru podjednako doživljavam kao svoje zemlje.Možda će sad nekome ovo zvučati glupo,ali što se tiče sporta i reprezentacija uvijek navijam i za Srbiju i za Crnu Goru,čak i za Hrvatsku.I Bosnu i Makedoniju.Eto i Albanci su nam komšije,ali njih doživljavam kao da su na drugom kontinentu.
Nije ni čudo.Crnogorci imaju tako iskrivljene moralne vrijednosti.Ne bi ti oni pokazali da su slabići,ne,ne kad bi umrli.Neka to,nego znam neke koji su se tukli sa osobama koje su ih "maltretirale" u osnovnoj.Znači osveta.Ako nijesam mogao tada,mogu sada.Valjda je sve to nama u genima i uvijek je bilo tako ođe.
Većim dijelom se slažem sa tobom vesnam , osim ovog o reprezentacijama , jednostavno ne mogu da navijam za CG kad ću na svakom slavlju vjerovatno imat priliku da vidim nešto poput ovoga :
http://img835.imageshack.us/img835/7595/govna.png
I onda se zbog ovakvih ljudi jednostavno ne možeš osjećat prijatno , jer ovakvi ljudi dok mašu ovim zastavama često pjevaju pjesme tipa "Srbe na vrbe" i ostale kurce , palce..
Ja sam u poslednjoj utakmici lično navijao za Engleze.
Ma ta situacija sa slike se rijetko kad može viđeti.Čudo je i što su uspjeli da slikaju.
A što se tiče tih navijačkih pjesama,evo kakav ja imam doživljaj.Kad si u nekoj grupi i kad pripadaš velikoj grupi ljudi,dok pjevaš te razne navijačke pjesme jedino što osjećaš je ponos ,tako da zaboraviš i nije ti bitno šta pjevaš.I ne uzimaj to za zlo,jer obično takve pjesme pjevaju neobrazovani i neinformisani navijači(polu-huligani) kojima je samo cilj da naprave nerede na okupljanjima.
Vidiš,gledam sad ovu sliku i nije mi jasno.
Moram reagirati i to burno. Crna Gora je moja najljepša kurvetina. Volio sam je ko Boga, a ona me je izdala-pizdurina jedna.
Mi Srbi iz Krajine smo učeni da su Crnogorci so Srpstva. Nešta najbolje od nas. Da ne citiram Marka Miljanova o čojstvu i junaštvu.
I dalje je volim, i nadam se da će se preobraziti u divot-ljepoticu i pokajati.
Ovo na fotografiji Šerloče su Šiptari. Viđu im face zmijske. Nema tu griješke.
Pa evo reći ću ti šta ja znam. Nijesu dali svojijem đevojkama da se druže sa studentima s ostalijeh fakulteta. A kažu da je bilo i hrvatskih fakulteta i da niko živ nije sem crnogoraca pravio problem.
A ovo što piše Šerlok se slažem jer iz istih razloga ne mogu baš da navijam za BiH kad se tamo peva Ubij ubij ubij Srbinaaaa, mada u principu volim da pobede ukoliko ne igraju protiv Srbije. A to opet mojim zemljacima, Bošnjama nikako ne ide u glavu. Ja sam za njih bosanka a ne Srpkinja. No da skratim, upoznala sam stotine crnogoraca a tek za dvojicu mogu reći da su OK ljudi. Ostalo...Bolje da nisam.
Možeš samo ukratko da mi opišeš kakvi su? :)
A to je najvjerovatnije.Šiptari koji žive u CG.
Mogu, iskaču iz svih stereotipa o crnogorcima :)
A i to stalno potenciranje SEBE kao crnogorca za bilo koje sranje koje urade je degutantno.
Ja sam mala crnogorac, diž' se s čela stola npr.???? Pa šta ako si crnogorac, onda to dernjanje, halabuka uhhhhh
Najbolje su opisani u vicu o mačjem seksu- Ni manjeg kurca ni veće dreke.
Mali narod,potreba za dokazivanjem. :) Nijesmo mi krivi što je prva asocijacija kad se pomene Crna Gora 13812km kvadratnih.