Moze sta god, samo da se Cacani okupaju, nijedna cena nije previsoka.
Hoćete li doći zaprežnim vozilima ili ???
Ne, ne treba da dolazite po nas, mi cemo autima.
Užice<>Čačak
Ček – čekaj
Jes – jeste
Jok – Ne
Nek – Neka
Nemo – Ma nemoj
Numem – Ne umem
Oli? – Hoćeš li? (ovo skraćenje vuče korene iz Crne Gore, ali se puno koristi u Užicu)
Nasce – Nastavnice
Našče – Nastavniče
I dalje radimo na (savladavanju-savlađivanju) jezickih barijera sa Uzicanima pa u tom smislu nastavljamo.
Skraćenje reči sa na s, koje je vremenom prešlo na z :
„Ček da siđem zbrda“ – „Čekaj da siđem sa brda“
„Ja se zimi grejem zdrvima“ – „Ja se zimi grejem na drva“
Užice<>Čačak
Didem – Da idem
Duzmem – Da uzmem
Dučim – Da učim
Dubijem – Da ubijem
Dizađem - Da izađem
Duradim – Da uradim
Hoćete li doći zaprežnim vozilima ili ???
Pobeda :D
Jes – jeste
Jok – Ne
Nek – Neka
Nemo – Ma nemoj
Numem – Ne umem
Oli? – Hoćeš li? (ovo skraćenje vuče korene iz Crne Gore, ali se puno koristi u Užicu)
Nasce – Nastavnice
Našče – Nastavniče
Ne fejluj, ovo se koristi po celoj Srbiji...
Plazma keks = nivo humora u Cacku.
Jericho = nivo humora u Užicu.
Него, био сам данас у Чачку, леп град, нема шта...
Izvalio sam, Plazma je Zezator. Tako los humor kao sto je Zeki imao, tesko je ponoviti, pa cak i u Cacku. Krivim sebe sto mi je tako dugo trebalo, ali ipak, nikad nije kasno!
Mi kad smo išli na utakmicu u Užice svi su skandirali- Ercovske pičke, ja sam bio prosto začuđen. ohoho
I oblik lake konverzacije izmedju dva mlada Uzičanina koji studiraju u Beogradu.
Buduće vreme:
Student1 : „Sutra idem Užice“ (Pravi Užičani NIKADA ne koriste dva slova u, jedno pored drugog.)
Student2 : „Extra, spiči jednu kompletaru i za mene“
Karakteristične kratke reči : EVE, ENE, ETE
„Eve ti kilo rakije“, u ekstremnim slučajevima „Nadevo ti kilo“ – „Evo ti litar rakije“, označava davanje.
„Ene, duga!“ – „Eno je duga!“ ili „Pogledaj, duga!“ – Koristi se pri pokazivanju na nešto.
„Ete ti, jebalo te ono!“ – Označava davanje, slično kao i kod EVE, ali ljutito.
„Gde mi je ranac?“ - „Ete ga“ – Označava pokazivanje na nešto.
" Parnjak" - " Parno odelo" - Parnjak je najbolje odelo, koje Užičani čuvaju za neke specijalne prilike, najčešće vašare.
"Jebototac" -" Jebao te otac" -Upotrebljava se kada grdiš dete
"Šnire'' - "Pertle"
"Meščini" - " Meni se čini"
"Sagubila se" - "Izgubila se"
"Šuškolu " - "Hoćeš li u školu " Ova im je najača ....hahahahahahahah "Šuškolu " hahahahahahahahaha
hahahaha zabole me vilica hahahaha.
"Siđelica" - "Usedelica" - Žena koja je napunila više od 30 godina a nije udata
"Šta se to krtoliš" - Šta se smeješ
Plazma Keks, kad ces izvaliti da se to koristi po celoj Srbiji a ne samo u Cacku?
Možda u tvojoj vukojebini :D
HAHAHA
Pusite ga bre! Kosjeric najjaci!
Jericho i Dzankee istina je da poticete iz komunjarskog grada (Titovog Užica) ali ne morate se ponasati kao komunisti i na ovom forumu, i odmah vredjati i optuzivati me da sam ranije imao neki drugi nalog...itd..vidi se datum registracije u profilu.
Ako vam nije tesko, pogledajte kroz vasa komunisticka sočiva datum reg.u mom profilu.
Onakav govor je karakteristican samo i iskljucivo za Uzice jer u ostalim delovima Srbije mozes cuti poneku rec - recenicu sa onog spiska, ali ih samo u Uzicu mozes cuti kroz 5-10 minuta neobaveznog razgovora sa bilo kojim Uzicaninom9uzicankom), bez obzira na starost.
Izvinite, Užičani, ali za razliku od vaše kolibe, ja svoju mogu naći na Google Earth.
Možda u tvojoj vukojebini
Ta vukojebina ima vise stanovnika od Cacka :))))
Ko je tebe deponovao u Uzice :)))
Predlazem da se odrzi trilaterlani sastanak izmedju Uzicana, Cacana i ovih iz Pozege (to su Cacani koje su Uzicani kolonijalizovali ) odrzi u velnes centru u Ovcar banji, svako neka ponese kupace gace.