Prijava

Ovde možete da postavljate sva pitanja vezana za IT koja vas interesuju, bilo da su u pitanju problemi ili neke druge zanimljivosti, rešenja i sl. Možda se neko javi te može pomoći ili dati neku drugu zanimljivu informaciju kao odgovor na vašu. Svi koji se ne/razumeju u IT su ovde dobrodošli!

јеси ти с ФОН-а?

Da li je NOD32 stvarno najbolji anti-virus?

Koji antivirusni program ,,jede" najmanje RAM-a?

Primetio sam da Kasprsky i AVG mnogo usporavaju racunar.

Po mom iskustvu, Avast radi vise nego solidno i na slabim masinama.

Potvrdjujem Jerichove rijeci, Avast najmanje RAM memorije zauzima, imam Avast internet security na kompu od 512 RAM-a, komp ga ne osjeti. Firewall mu je odlican, baza virusa mu se dopunjava dva puta u toku dana, ima kompletnu zastitu, sve sto se moze zastiti ima. Krekovao sam ga, trenutno vazi do 2025, a ja cu biti zadovoljan ako ovaj krek izdrzi do januara

Jedino mi nije jasno zasto si ga krekovao, Remi, tesko ti jednom godisnje da ga registrujes?

Jer, imam full access sada, sve mi radi, kao da sam kupio kljuc koji kosta 80 dolara cini mi se :)

Evo, hteo bih i ja da se na vaše komentare nadovežem. Što se tiče "najboljeg" antivirusa na svetskom tržištu, zaista ne postoji onaj "pravi" antivirus softver. Sve u glavnom zavisi od korisničkih potreba. Normalno, kako firme ne bi ispale falične na pojedinim mestima i oblastima, oni svi pričaju kako je njihov antivirusni softver najbolji, najmanje "jede" RAM i ima najbolje i najčešće opskrbljenu definiciju virusa i crva.
Međutim, kroz praksu se pokazalo, što od preporuka mojih prijatelja, što kroz samu moju praksu, da je Avast! jedan od onih antivirusa koji zaista najmanje crpe RAM memoriju. Bitno je napomenuti da ovaj antivirus skoro svaki dan dodaje nove definicije virusa (što je ponekad umelo i da mi postaje dosadno!). Mada, koliko god ovo zvučalo bezazleno, ipak mislim da je Avast! jedan od boljih antivirusa koji postoje na tržištu. Možda nema nekih dodatnih opcija i provera, ali je sigurno da ne troši puno resursa i ima dobro opskrbljenu bazu podataka virusa i malware-a. Tako da ja preporučujem Avast! antivirus.

Što se tiče NOD32 antivirusa, on takođe spada u neke od "uglednijih" antivirusa. Štaviše, on je postao jedan od najpopularnijih antivirusa na Balkanu generalno, tako da se ne čudim tome što mnogi od vas pitaju "Da li je NOD32 zaista "najbolji" antivirus" ili tome da dosta nas na Balkanu imaju baš ovaj antivirus, jer se i pokazao kao veoma dobar. Pored njegove solidne zaštite, moram napomenuti da gomila njegovih opcija i mogućnosti koje obezbeđuje praktično mora zauzimati neki deo RAM-a, tj. to sve predstavljaju ili dodatne procese za CPU ili neku drugu vrstu opterećenja. Time, naravno, neću da kažem da NOD32 nije dobar antivirus (vi koji ste navikli na njega ne morate da ga brišete i da odmah "skačete" na Avast! ili slično), samo govorim o tome da se svaki antivirus "koncentriše" na određeni aspekt i funkcije koje može obezbediti.
Po meni je neometana i "pozadinska zaštita" jedna od bitnih faktora, tj. reč je o zaštiti koja će raditi u pozadini i neće vas sprečavati u pokretanju nekih aplikacija za koje vi znate da ne predstavljaju nikakvu pretnju vašem računaru. Često, neki antivirus softveri ne daju vašem pretraživaču da posete neki sajt, jer postoji mogućnost da takav sajt ima zaražene podatke ili neku vrstu napada (što takođe može predstavljati pogrešno protumačene stranice, što ne znači da je uvek pogrešio).

U svakom slučaju, ostavljam vas da sami o tome razmislite, pogledajte šta vam se nudi od antivirusnog softvera i razmotrite ove aspekte, te odredite ono što vam najviše odgovara. Pozdrav!

Користио сам Каспарова и остале шахисте, користио сам нод, користио сам нортон, али је аваст једини, ЈЕДИНИ који вреди уопште поменути. Немам кључ за њега, немам крек, користим верзију коју скинеш са њиховог сајта и добијеш џаба хоум едишн ки, који мож да обновош кад ти истекне. Могу мислити како би тек радио да га купим (у преводу крекујем).
На компу код куће, који је старији од великог праска, са својих 128 мега рама, 667 мегахерца, сам ставио аваст! и преде ко маче.

Ne sumnjam u ovo sto pricate, bolje znate od mene ali i nod32 na mojim kompovima prede ko mace, ne usporava rad i evo vec 12 meseci nemam problema sa virusologijom. Sto kaze Boris naviko sam na NOD, sve funkcionise normalno, pa tim koji odbro igra i ne treba menjati.

To sto nemas problema sa virusima sa NOD-om, to je verovatno zato sto ih ne primecujes. Ja dosad nisam naisao na kompjuter na kome je prethodno bio instaliran NOD32, a da nisam nasao neko cudo.

јеси ти с ФОН-а?

I mene ovo asociralo na FON :D

ја имам фрнанкештајна од компа. тренутна ставка коју ћу да му мењам је дивиди драјв. Не волим да се препуцавам око анти вируса. Имао сам Нод, имао сам Аваст, имао сам авиру, имао сам све осим оног Авегеа.... Нод ми ради... Понекад ми и аваст ради...

па ово о антивирусима нема баш везе са информационим технологијама :/
и чему онај ФАК кад.. шалим се, збунио ме наслов онда..

Ja koristim AVG i ne primećujem da mi išta fali. Doduše, što Džeriko kaže, to što ja ništa ne primećujem ne znači obavezno da ničega nema. :)

Ali što kaže Virtual, ne popravljaj ako nije pokvareno.

imao sam i ja nod i sve mi je bilo kul, radio je on kako je radio, al mi bilo mutavo da mu stavljam non stop kljuceve, ajd reko da predjem na avast. Ja instaliram avast, pocne on da ceslja komp, nadje 7 virusa cini mi se, od tada ne koristim nod ni u sali :)

Meni je komsa, inace magistar informatike, ubacio avast! i rekao da je on najbolji.