Moram nekom da se izjadam :((

1. ovo je dobar post na tu temu https://twitter.com/istok/status/768135957715582976

edit: zanemarite ovo ''istok pavlović'' što piše

2. Nisi me razumeo mali veseljace, ne znam zasto bi neko ko ima milion dolara zeleo da mesecno trosi 1000. Tako da je glupo kupovati stanove i lokale jedino da kupis lokaciju pa nesto pravis ali milion je malo jbg

3. Ja bk kupio sis na nbg 500e svaki dan

4. dobre su pare kad se zarade, slažem se sa gvožđem ali isto tako ih je bolje dobiti na bingu

ja sam jednom dobio pristojnu lovu na bingu, danima nisam izašao iz taksija, svako jutro sam doručkovao sa rajom po restoranima, to su bila vremena a ne ovo danas

5. Ps, vidi se da nikad nisi pravio zgrade u Srbiji. Zgrada od 30 stanova se pravi za 200 k evra, od kojih pola ode na dozvole. Ostalo za blokove. Zidar zida za dva jednosobna, moler radi za dupleks 3/4 sprat od kojeg je gornji deo neuknjizen, unutrasnji radovi i ostalo za dva stana, plac za 3 stana, ostaje uglavnom nekih 18 stanova kad se zavrsi zgrada plus parkinzi koje valjas.

6. Mozes renomirani autoplac recimo razradjen i ako nemas tu sa smesnim ulogom 1k mesecno onda ga jeba ja. A mozes i 5 placeva recimo to ti je 5k najmanje

7. zašto bi uopšte želeo da živiš i investiraš u srbiji da imaš tolike pare

8. prosecno kinte po forumas je nekih 1487 dinara nedeljno.

9. Ja sam bio iskren sta bih trenutno uradio jbg, u pravu si nisam nikad imao svoj veci kes, mozda bih promenio misljenje pri drugacijim uslovima, ovako nemam veze s tim nubara sam, ali tu smo da bi ucili je li tako :d

10. Да имам кинте никад се више не бих логовао овде

11. Ps, vidi se da nikad nisi pravio zgrade u Srbiji. Zgrada od 30 stanova se pravi za 200 k evra, od kojih pola ode na dozvole. Ostalo za blokove. Zidar zida za dva jednosobna, moler radi za dupleks 3/4 sprat od kojeg je gornji deo neuknjizen, unutrasnji radovi i ostalo za dva stana, plac za 3 stana, ostaje uglavnom nekih 18 stanova kad se zavrsi zgrada plus parkinzi koje valjas.

Pa ja ne znam ko je vise zgrada od nas dvojice napravio ali kad se pravi zgrada najskuplje je zemljiste. I neizvodljivo je to sa zgradom od 30 stanova sto pricas ali me mrzi da ti objasnjavam jbg ali uglavnom nisam pricao o zgradi u mirijevu koja ce biti prazna 7 godina jer zivorad ne moze da dobije kredit posto je imt otiso u kurac. Ako pravis zgradu da uzmes lovu pravis je za ljude koji imaju lovu sto ce reci max 3 stana po spratu(jer nemas ne znam koliko zemljista na raspolaganju jer lokacija a stan mora biti velki) i max 6 spratova opet jer lokacija(nece niko da zivi u zgradi koja viri ko kurcina iz okoline) sto je u maksimalnom slucaju 18 stanova pa nemas da ih delis. I kad zoves zidara ne zoves mog ujaka novicu pijanog nego zoves firmu koja opici to za 10 dana, denezu cumetovu ili nekoga a njima stan ne treba brt samo kes lova

12. Istina sve to, samo sto to ne radi covek koji ima 1 milion vec mnogo vise, sto nas vraca na ono sto si rekao da nisi siguran da je dovoljno za pravu stvar sad kapiram

13. Nego o čemu pričaš o NBG ili Senjaku? Tamo ja i ti ne bi mogli da pravimo zgrade sve da imamo 10 miliona evra.

14. I mozda ti ne bi mogao, ja bih sa 10 milki mogao da odradim to

15. Bravo arm svidja mi se sto si zeljan znanja bice od tebe neki kurac jednom

16. mozda je glup primer ali to je sustina cele ove rasprave i novca generalno. Ovo je jahta stivena spilberga coveka koji je u top 10 mozgova 21. prvog veka. Kosta 184 miliona $, svake godine je prosiruje i doplacuje dok ne istera u ceni na ko zna koliko, 200 jardi. E sad pazite, taj stiven spilberg nije iz srbije ili iz nekog ruralnog predela, nije polu intelektualac i nije tek juce stekao taj novac. Pa, zbog cega on veliki intelektualac koji kreira ljudsku istoriju trosi toliko novca na jahtu a zna da ima premnogo sirotinje bede na svetu koja nemaju nista?? Pa, mozda zbog toga sto ima 70 godina i sto mu je smrt na vratima. Jednostavno takve stvari koje se cine bezazlenim te navedu na duboko razmisljanje i bace u depreseju da po pet dana ne izlazis iz fotelje
    http://static3.businessinsider.com/image/55ce09252acae7a6098c01aa-1190-625/steven-spielberg-is-selling-his-184-million-mega-yacht-because-he-needs-a-bigger-boat.jpg

najgore posledice toga sto si siromasan je sto ti svi redom maltertiraju oca i majku i ponizavaju ih

17. Jednog dana za 20 godina rada imacu kinte da napunim trecinu rezervoara te jahte.I vez na jedno mesec ipo dana u luci Kotor

18. то са куповином станова па издавањем је најглупље најавериџ срање икада које сам чуо милион пута, купиш десет станова за милион евра па чекаш пола века да ти се отплате од кирије... јебо те ал сте глупи

19. то са куповином станова па издавањем је најглупље најавериџ срање икада које сам чуо милион пута

Kupis stan recimo 2008,od tad cena nekretnine padne u pm tako da narednih 25 godina izdajes da bi bio na nuli.

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.