Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
150gr nemasne junetine
125gr nemasne ribe
50gr mladog sira
500gr povrća
300gr jabuka
3dl obranog mlijeka
30gr ulja
Све немасно, обрано, интегрално...
Где је ту уживање?
Onda ti Butt ostaje samo jedno - mnogo seksa. Ubija kalorije, zabavno je, popravlja raspoloženje i usrećiš još nekoga u procesu, to je win-win-win-win situacija.
I da, zajebi žu-žu i slično, kad su kalorije u pitanju nije bitno samo koliko ih je već i kakve su, poslušaj Skočka... donekle.
Па и нисам мислио да ће ти то вече док пијеш угасити глад, него цео сутрашњи дан нећеш моћи да једеш. Ако попијеш довољно. И препоручујем вињак, јер је од њега убедљиво најгори мамурлук.
Кул. :)
Где је ту уживање?
Nekada si primoran na asketske uslove. Npr. ona. Ne smije da jede svašta - neka bar jede kvalitetno.
Где је ту уживање?
To! Kažem ti, ja ne mogu da pijem jogurt ako nema bar 3% masti, grozim se nezdrave hrane koju operišu od masti. ako je već nezdravo, šta mu kvariš ukus.
Mada, ne poričem da ipak takvu hranu treba unositi umereno. Ja recimo bez mesa da živim ne mogu. Mogu ceo dan jesti neko meso (ne suhomesnato, toga i nisam neki fan, mnogo mi je slano).
Crna čokolada, mnjeh, bljak mi je onako sirova, volim samo onako kad je istopim pa ližem vanglu satima, a i ima tipa 500 kalorija u sto grama.
Pa vežbam ja decxko, dva puta u tri dana otpešačim na faks od jubiznis centra, što mi dodje oko četrdeset minuta pešaka. I radim i trbušnjake, vežbam ruke i ramena. Mislim da su tih dvesto kalorija viška upravo razlog što se gojim, 1000 mi je zaista optimum. Biliv mi, ovih 62 kila uopšte nije malo, možda se čini ovako da su mi ok mere, ali sve mi se lepi za dupe, butine i sise (dobro, neje loše ovo poslednje). Ja i sa ovih 62 kila izgledam ko one rumene, punačke seljančice s "ženskim oblinama" i taj rad. Nikad se ja toga sala neću oprostiti, al sad gledam da se barem ne ugojim kad više ne mogu smršati.
Удавила сам се у мандаринама.
150gr nemasne junetine
125gr nemasne ribe
50gr mladog sira
500gr povrća
300gr jabuka
3dl obranog mlijeka
30gr ulja
Pazi, ja jedem voće za doručak, za ručak obarim povrće, sir i taj rad i onda za užinu moram da pojedem nešto s nogu jer sam na faksu pet-šest sati. I onda uzmem nešto u pekari (ne žužu, to sam stavila samo kao primer, inače je to lisnato testo smrt) nego nešto s puno zrnevlja i one integralne keksove i kurce. Meso ne jedem, vegeterijanac sam, tako da manje-više moj jelovnik i izgleda ovako, samo bez mesa.
Почни интензивније да риваш, тако се човек топи, бар је код мене случај. И цепај паклу дневно.
ME GUSTAAAAA!
:D
Moraš ti tu ubaciti još fizičke aktivnosti, još dosta fizičke aktivnosti. Tada ćeš smjeti pojesti i 1500 kalorija a da ti ne usfali.
Potrebno ti je da izgradiš mišićnu masu. Tu ne mislim da se bildaš ili tako te gluposti, već da odradiš fino popunjavanje i toniranje. Mišići su mnogo jači potrošači kalorija i poslije doglednog vremena počeće topiti salo. Naravno - ukoliko središ prehranu i izbaciš žužue i te beskorisne gluposti.
Verujem da vežbaš i trudiš se. opet mi to nekako zvuči malo za tvoju visinu... Ali što kažeš, ne lepi se suda isto... Mada opet, sigurno lepo izgledaš. Onda je skočko dobro rekao. Treba da jedeš tako neku hranu koja je ukusna, a može da se jede u velikim količinama, da stalno imaš nešto da grickaš. Tipa jabuka, kruški i sličnog. Samo jabuke još teraju na glad, onda su ti odlične kruške i kajsije, kad je sezona... A povrće možeš koliko hoćeš. A nekad, jebiga, pojedeš celu čokoladu, čovek si, svako se zaželi... Od žu-žu pogačica zbog mnogo prostih šećera sve ti se lepi za telo.
Nisam videla da si vegetarijanac, bila sam ti ubacila kao predlog meso i ribu. Onda uzmi soju, koliko god to odvratnog ukusa bilo... :/
Mda, mislila sam to, al em neam vremena (ovih 40 minuta hodam, samo zato što svejedno gubim vreme putujući na faks), em tek onda ne mogu da kontrolišem glad (mislim kad više vežbam-jel još neko ima taj trip?).
Jebadem se grujane, ne brigaj.
Meni je soja ok, samo ne kontam što je svi preporučuju, zašto je to zdravo? Sva ta zrnevlja bi trebalo kao da te zasite, jel ona najbolja što ima najmanje kalorija?
Ја се не сећам кад сам задњи пут јео три пута, ко човек. Устанем у 11, одем у мензу на ручак, једем искључиво пасуљ, оне две кифле са којима можеш човека дубијеш, салатицу неку и воће типа јабуку, брескву. Увече или опет одем до мензе да хасам нешто слично или купим пљеку или бурек...Тако богами има месец дана. И ништа ми не фали. Имам 94 кила, висок сам 1,92, само мало да се издефинишем и мењам ник у Шоми животиња :)
Najbolja hrana je ona koja ima dovoljno hranljivih materija da bi tvoj organizam normalno funkcionisao.
U tvom slučaju - ona hrana koja ima sve potrebne materije od minerala do vitamina i vlakana a malo energetske vrijednosti. Da - povrće i zrnevlje.
Ima proteina a masti slabo, jeftino je za proizvodnju i lako za skladištenje. Ima još povrća s dosta proteina ali samo ovaj u soji je 'kompletan' to jes sadrži sve vrste aminokiselina koje ti trebaju. Na istoku od nje prave sto kuraca, mleko, sireve, namaze, prelive, zimnicu...
Gade. Kako te samo mrzim.
Ма једи бре ко човек, здравље на уста улази. Шта се цимаш безвезе, имаш шесет и нешто кила, то је бре ништа...слободно цепај до осамдес пет ако оћеш да се удаш за мене :)
Чек, па сама си бирала да будеш вегетаријанац.
Burek, gambi decxko.
Vegetarijanac? Ko je vegetarijanac? BLASFEMIJA!!!!!!!!!!