Moram nekom da se izjadam :((

1. Ne slušajte ih, prsli su od travuljina pa sad nama prodaju muda za bubrege. Pazi molim te.

2. Sviđa mi se ova tvoja logika lole :)

3. ali mislim da onda nije ok da pričaš o štetnosti mesa.

Devojko, objasni mi zasto nije okej da pricam o stetnosti mesa kad se jebeno bavim time?!
    Kosmopolito, ja sam postala vegan pre Kanade, ali razlog sto se ljudi menjaju ovde je dostupnost informacija, a ne ispiranje mozga. Vankuver je veliki (povrsinski) grad sa malo ljudi, ljudi su jako distancirani jedni od drugih, zajednica potpuno nalik nasim selima gde se moze itekako isprati mozak. Televizor ne gledam 2 godine, sve sto znam o ovome sam sama pronasla i istrazila, niko mi nije ispirao mozak, zaista. Niko od mojih se ne bavi ovime, niti je imao ko da mi prica i utuvljuje u glavu ista.

4. Šuplja vam je priča, načisto.

5. jeste neophodno, pufnice, ne toliko za organizam koliko za druge stvari...nije ni čokolada neophodna, pa ja ne mogu da zamislim život bez nje...sve je u umerenosti.
    znam ribu koja ne jede čokoladu i, veruj mi, ne razumem je. šatro čuva zdravlje...a meni kad počne pms, milka sa suvim grožđem donosi orgazmičan osećaj i leči dušu...

nije neophodno za život mnogo štošta, pa i ti to sve radiš, zar ne?

ko je beše rekao da, kad uđe u kasapnicu, sve mušterije rumene i nasmejane, a u prodavnici zdrave hrane svi ispijeni i jedva se vuku? ja mislim da je eva ras u nekoj emisiji...

6. Да прескочимо вицкасте коментаре, ја имам само једно питање за вегетеријанце/вегане: Кад већ не једете месо нит' ишта животињског порекла, одакле ћете синтетисати метионин, есенцијалну амино-киселину? Из семенки сусама? Када сте последњи пут проверили крвну слику? Проверите ако нисте.

7. MOLIM TE odakle ti ovo?! Shvatas li da se pamfleti u lekarskim ordinacijama i skolama dobijaju od mlecne i mesne industrije jer je tu gde novac lezi, jer oni finansiraju seminare, istrazivanja, grade krila bolnica itd? O ovome pricam, Kosmopolito, o tome sto devojka kaze MESO JE ZDRAVO, a nema blage veze o tome, samo zna sta je ucena od malena, sta smo svi mi uceni od malena.

Pa, znaš kako... Gledala sam na Historiju jednog lika koji radi eksperiment koji su nazvali '' specifična niskokalorična ishrana''. To je slobodan prevod. Naime, on se hrani isključivo niskokaloričnim namirnicama, bez mesa. Cilj eksperimenta je da se potvrdi, da li će tako sebi život produžiti na oko 120 godina. Da li je eksperiment uspeo ili ne, videćemo nakon njegove smrti. Izgledao je skoro duplo mlađe od voditelja istih godina, ali nije mogao da se mnogo kreće ili da preteruje sa fizičkom aktivnošću, što je i imperativ za ovaj režim ishrane. Kažu da je delotvoran (bar oni od pre sto godina što su ga isprobavali), ali te jako ograničava u današnjem vremenu. Skoro bilo šta van osnovnih aktivnosti (tipa posla, džoginga...) je teško izvodljivo jer bi se otišlo u minus sa unosom kalorija. A, nekako, ni integralni hleb ne može da me zasiti na duže, a kad uzmem jednu šniclu i odem na faks, komotno me drži do uveče.
    Znam da treba da se ograničim, ali ipak ne bih izbacivala meso iz jelovnika.

8. Warner, ja redovno to radim. Metionin se nalazi i u spanacu, lesnicima, pistacima, tako da si se malo zajebao.
    Cosmo, to je druga prica skroz, svi pravimo greske u ishrani, imamo "slabosti" itd, to mogu apsolutno razumeti, meni je samo jako krivo sto su ljudi ubedjeni da je meso zapravo zdravo, neophodno za zdravlje itd.

9. Жене, колико ви речи изустите и претварате једноставан разговор у епохалну дебату.

10. Smorena, predrasude i gluposti. Malo citaj vise o tome, pa ces videti da nema veze sa time. To sto pricas o eksperimentu- prvo, ne smes ici ispod neke kolicine kalorija specificne za svakoga od nas. Ako ides ispod naravno da neces imati snage ni za sta. A drugo, postoji adjustment period kad god se menja ishrana.

11. Zato sto devojka pise da se ubija od mesa.

Па, и не убија се баш. Две крменадле или 4 парчета белог. То би требало да буде ужина. Да ти препричам шта сам ја данас јео за ручак?

MOLIM TE odakle ti ovo?! Shvatas li da se pamfleti u lekarskim ordinacijama i skolama dobijaju od mlecne i mesne industrije jer je tu gde novac lezi, jer oni finansiraju seminare, istrazivanja, grade krila bolnica itd? O ovome pricam, Kosmopolito, o tome sto devojka kaze MESO JE ZDRAVO, a nema blage veze o tome, samo zna sta je ucena od malena, sta smo svi mi uceni od malena.

Уф, уф... Шио ми га ђура.

Devojko, objasni mi zasto nije okej da pricam o stetnosti mesa kad se jebeno bavim time?!

Како се ти тачно бавиш тиме? Без увреде, али највиша завршена школа ти је Филолошка гимназија, биологију ти је две године предавао Цицко који говори ''сумљам'' уместо ''сумњам''. На овој теми се изјаснило пар људи који су факат стручнији од тебе, Космополита се бави медицином, ако сам добро сконтао, Запата је медицинар такође.

12. Metionin se nalazi i u spanacu, lesnicima, pistacima, tako da si se malo zajebao.

Јеееееееееееее, децо, децо дођите за ручак имамо СПАНАЋ са ЛЕШНИЦИМА и ПИСТАЋИМА! А сутра ћемо да једемо ово исто са говнима јер овако није довољно огавно!

СПАНАЋ НЕ ЈЕДЕМ БЕЗ СОЧНЕ МАСНЕ КРМЕНАДЛЕ!
    ЛЕШНИКЕ НЕ ЈЕДЕМ БЕЗ СЛАСНЕ МЛЕЧНЕ ЧОКОЛАДЕ ОКО ЊИХ!
    ПИСТАЋЕ НЕ ЈЕДЕМ!

13. Jebiga, lole, to je bivalo prije par hiljada godina, kad si se razlagao tamo gdje je pala tvoja crkotina.

A nešto ne viđam da se na grobljima uzgaja paradajz ili neka slična kultivacija (možda u Srebrenici ili u Kambodži; FUJ KAKO SAM ODVRATAN, NEMAM POŠTOVANJA, OPROSTITE MI)

Ljudi, nije bitan lanac ishrane zato što smo ga prevazišli.
    Nije bitna ni štetnost mesne industrije po razvoj etno-turizma u Mjanmaru.
    Nije bitna ni eko-svijest vegana i kojekakvih ojebina.

BITNI STE VI SAMI! SAMI SEBI!
    NEĆE VAS ČUVATI NI MESNA INDUSTRIJA NI VEGANI!
    ČUVAJTE SAMI SEBE!
    ODREDITE SVOJE PRIORITETE!
    ODLUČITE DA ĆETE JESTI ZDRAVO!
    OKRENITE SE SPORTU I ZDRAVOM ŽIVOTU.

Ja sam to odlučio kad su dva moja dobra druga preminula od posljedica srčanog i moždanog udara. A naoko zdravi momci, jaki, sposobni. Al' se nije pazilo šta se unosi u sebe, alkohol, cigare, hrana sumnjivog kvaliteta, stres, zračenja... Pukne negdje.
    Odlučio sam i kad mi je otac završio u bolnici zbog nezdravog života. Funkcioner, ručkovi, večere, škembići četvrtkom i jagnjetina subotom. Dvije kutije cigara dnevno, i posao od 4 ujutru do 23 naveče. Umalo bez jetre da ostane.
    I sve više i više ljudi oko mene ima problema, naoko nevidljivih ali kada se dođe ljekaru ljudi se krste - odakle to meni? Visok pritisak, trigliceridi, holesteroli i šta već ne. Zar ja u svojoj dvadeset i nekoj treba da imam problema sa holesterolom, u tridesetima da kulminiram pa da četrdesete doživim šlagiran ako ih uopšte i doživim?
    Tempo života je poguban, stres je na svakom ćošku.

Dakle, ja hedonišem zdravom hranom, ko hoće recepte neka se javi na pvt, popričaćemo o svemu od početka do kraja.

14. ja gledam televizor, stalno je uključen...i čitam knjige...al ne verujem svakome i svačemu, vodim se instinktima...ako mi nešto prija, to je za mene dobro...ako nemam tegobe posle konzumiranja...otprilike sam zdrava ko dren, redovno idem kod lekara, rodila dvoje dece...i ništa mi ne fali...gledam svoje članove porodice i otprilike znam koje nasledne bolesti me čekaju i od čega ću da umrem...moji su dugovečni, svi pređu osamdesetu i svi jedu meso.

15. Odgovorno tvrdim da je ova slanina manje štetna od prosečne jabuke koja se danas gaji.

http://www.ukrainians.ca/images/stories/news/salo.jpg

16. Е, ја сам технологију хране полагала годину дана и јаче. И добила 6. Рекла ми је професорка да је месо добро. И једно јаје недељно. Од меса.

17. kad se jebeno bavim time?!

Nisam videla, dok ja otkucam odgovor, ovde se nakupe tri-četiri posta.

Bar mi malo lakše kad podelim muke sa ljudovima.

nije ni čokolada neophodna, pa ja ne mogu da zamislim život bez nje...sve je u umerenosti.

Tako je... Nekako se moraš lečiti od stresa. A i to produživanje života do sto godina... Ne pije mi vodu. Mislim ako se zdravo hraniš, jeste da ti je kvalitet života u starosti bolji, ali opet si star.

18. ja mislim da je to jako moderno...mozda nije najzdravije, mozda i jeste, mozda nije nezdravo, mozda i jeste...

al sto je moderno....u picku materinu koliko je moderno....

19. Шио ми га ђура.

Sa ovakvim argumentima treba da vodim raspravu?:)

Како се ти тачно бавиш тиме?

Bez uvrede, neki od nas rade na svom obrazovanju. Nisi dovoljno upucen u moj zivot, jebiga.

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.