Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.
Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.
Такође. Моји су сви јели месо, од оних који су умрли природном смрћу најкраће је живео деда (77 година), ал' њега су ујебале цигаре и робијање на Голом отоку. Баба, ево, има 85 година, да куцнем у дрво, ништа јој не фали. Најлуциднија жена тих година коју сам срео, ни трага старачкој деменцији. А целог живота једе месо.
Здравствени сам радник, и гарантујем да је све дозвољено у одређеним границама, шта год без иједног елемента у исхрани организам не може да функционише. Границе одређујемо према разним факторима, као што је наша физичка (не)активност, конституција, материјална средства... итд итд.
Spanać, šparoga, bijeli pasulj, pistaći, brazilski oraj, pečurke, susam....
nije to tek sad moderno...ljudi vegetarijanci postoje decenijama, samo što neki mislimo da nisu u pravu.
po meni, ako ćeš da se odrekneš zadovoljstva konzumiranja bečke šnicle zbog zdravlja, gledaj da se odrekneš i drugih nezdravih svari u životu...a to je nekako nemoguće...ja bih pre bacila mobilni zbog zračenja, nego se odrekla vruće prasetine...
Nestade mi post. Rekoh ko je uopste rekao da covek koji jede meso ne moze biti zdrav?!
Pa taj rad. Samo je bitno da ljudi znaju, imaju sve informacije, pa onda svesno donesu odluku kao sto je ova.
Хм, добро, а витамин Б12? Веган си, јелте? Не једеш јајца? Или их кришом чапнеш каткад. Мисим, вероватно и за то има суплемената и прерађених сојиних кураца, али колико је то природно?
a mi ti sve vreme pričamo da i onaj što ne jede meso ne može bude skroz zdrav, jebu ga druge stvari...
I ja sam, da kažem u zdravstvenom polju, mada sam imala vrlo malo časova o namirnicama u srednjoj, jer sam bila farmaceutski smer, a sama se nisam time mnogo bavila, tako da nisam stručnjak, ali kozmo koja se školovala za babicu sigurno zna žena svoje znanje. Inače, sledeće godine imam na fakultetu bromatologiju, pa ću onda biti više upoznata.
A, čisto me interesuje, ne pitam ni zbog kakve zajedljivosti ili ičega, da se razumemo, da li ti pufnice imaš dete, ili ukoliko bi ga imala, da li bi ga hranila vegetarijanski čim prestane da sisa i potpuno uskratila mu meso i mlečne proizvode?
Ja licno uzimam saplement b12, ali ima i drugih veganskih izvora. Sojini kurci, nutritional yeast i tako to. Saplementi vitamina koje ne mozes dobiti iz ishrane su skroz okej, a male kolicine su potrebne.
Ono sto nije okej kod saplementa je kad se hranis skroz nezdravo i kljukas se njima.
Дакако подржавам суплементе, поготово везане за бодибилдинг индустрију. http://www.bodybuildingwarehouse.co.uk/ekmps/shops/kbf1981/images/gaspari-plasmajet-30-day-supply-liquid-nitric-oxide-maximiser--113-p.jpg
Otkad je znanje babica nutricionizam?!
Bromatologija nije isto sto i nutricionizam, mada ces znati vise nego prosecan gradjanin Srbije definitivno.
Nemam jos dete, a vrlo verovatno ce biti vegeterijanac. I zasto smatras to uskracivanjem? Zasto ne jednostavno izborom?
ako misliš da mu zagorčaš život...ne može dete tako da se čuva...moja deca išla u vrtić od jaslica, obroke određivao nutricionista i ručkali lepo čorbice sa teletinom i pileći batak bar jednom nedeljno...nedeljno jednom obavezno jaje za doručak...deca živahna, treba im energija da rastu...
ja bih pitao al iskreno me zanima, izvinite sto sam na ovom nalogu, nesto sam proveravao pa me mrzi da se vracam, dakle pitao bih dal vegetarijanci upraznjavaju oralni seks ili ne?
kontam, ako ne jedu meso ne volu ni oral, al opet sa druge strane nije to bas jelo....
a bas me zanima...
Oral sa ljudskim bicima da. Sa zivotinjama ne, nije veganski.
ahahahaha ŽIV JE!!!a ja mu poslala poštu na onaj nalog, jebi ga...
ja znam neke koje ne volu oral, a jedu meso...to je valjda stvar ukusa u drugim stvarima...neko vole da nosi suknju il da se farba u crno, neko ne voli...
А да ли ти сматраш да је човек по природи такав да не једе месо? Ако је тако, како би човек без фабрика и хемије, "у природном окружењу", дошао до тих суплемената витамина Б12?
Ех да, тамо негде рече да не једеш месо из етичког убеђења, ако се не варам. Како животиње, као ирацијонална бића, могу да потпадају под моралне законе? Пуно питам, не скитам лоло
i da, jeste postojaslo oduvek, al mi smo moderne stvari poceli da prikupljamo skorijih godina...
zivotni treneri, bele smrti, pilatesi, emancipacija zene....i ostala zapadna sranja...
Manikir, pedikir, stilista i psihijatar
Искрено, верујем да је веганизам чиста глупост. Још један изговор да се особа подвргне претераној непотребној самоконтроли. Веган је само вешто прикривени мазохиста.