Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).
Skodin blog · 04. Septembar 2010.
ćuti i raduj se što nisi imala marksizam četiri godine u matematičkoj gimnaziji kao ja...
Nećeš učiti neku sajber-sega-mega-fiziku, već je to prilagođeno jezičkom smeru i vašem fondu časova. Uzgred, nemoj potcenjivati frizeraj, jesi videla kakav je biznis od toga napravio Miki Panjković, ima i svoju akademiju.
za razliku od Nikole Tesle koji je umro od gladi :)
Meni je marksizam bio zanimljiv, doduše radili smo ga samo kao par lekcija iz sociologije. :)
Svejedno, mislim da je prilično jasno da neko koga to interesuje neće upisati ovo već matematički smer ili tamo nešto u tehničkoj ili šta već. Isto kao što oni na zanatima imaju srpski samo prvu godinu ili kako već beše. Jednostavno im ne treba.
Što onda nisi išla na zanat?
Popila sam jednu đus votku i udarila me u glavu.
Katastrofa.
Pa nemam ništa protiv srpskog, fizika je ta koja me smara.
Moja fizika je bila obimna, ali je uvek bila zanimljiva, bio mi je zanimljiv i srpskohrvatski jezik, kao i tri strana jezika koja smo učili, dva živa i jedan mrtvi. Nisam voleo elektroniku i Osnove tehnike i proizvodnje, ali sam i to odradio junački.
Čašu meda još niko ne popi da je čašom žuči ne zagrči...
Slomio sam ruku i imam pet kopči na čontari.
ladno sam zamislio sliku kako dižeš ruku da se odbraniš od bejzbolke i prvi put ti uspeva...
Prirodno matematička gimnazija je Aušvic od školovanja. Sedam časova svakog dana + 3x nedeljno još 4 časa popodne, sekcije i stručne ekskurzije!
Kacam otišla na studije, duša moja se odmorila. Brus možda može da se seti koje smo predmete imali, ista smo generacija.
samo 1 mrtvi?
pih :D
:D
pa svaka ti dala, provirone!
Za mene nisi kao svaka, ali slobodno daj, hihi!
Ja sam išao u Filološku, isto bio Aušvic, samo se meni to sviđalo, štaš, lingvističko-književnički mazohista :) Zato prve dve godine fakulteta nisam imao šta da učim.
uf, engleski, latinski, nemački, hemija, fizika, biologija, 4 matematike, OTIP, marksizam, fizičko (LOL), likovno, muzičko, istorija, geografija, elektronika, elektrotehnika, fizikalni praktikum, programiranje i programski jezici - više ne mogu da nabrojim ali je verovatno bilo još nešto egzotično
EDIT: i ja sam voleo svaki trenutak, bio jebeni đak generacije :)
Kacam otišla na studije, duša moja se odmorila. Brus možda može da se seti koje smo predmete imali, ista smo generacija.
Pa dobro, matematičari mi izgledaju malo ispijeno, mogu ti reći. Ali nije ni nama ništa lakše, evo i ja moram da učim fiziku. Pu!
Lako je tebi-ti nisi bio okupiran hidroksilnim grupama, Talesovim teoremama, Galilejevim transformacijama i Knopovim rastvorima!
Da viš kako bih ja blistala u filološkoj-samo da je bio taj smer u mojoj školi!
kod nas su filološku zvali školom za udavače..
Vi ste pukli
čuj, mi pukli, a ti imaš gips i kopče :)