Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Nije se izvukao papagaj. Neću više pticu da držim u kavezu, ajde tog su mi kupili kao klinki. Kaže tata da napravimo kućice za ptice što borave u bašti.
Crkla mi majci mašina za sudje, sad ću svu uštedjevinu njoj da dam.
Žao mi tvog papagaja, al ptice stvarno ne treba držati po kavezima. Pre je čovek za lanac i kavez nego životinja, životinja je rođena da bude slobodna. I kad vidim pticu u kavezu ili psa na lancu ili u boksu, smuči mi se život.
Slažem se skroz. A ova ideja za kućice je odlična, bašta mi je prepuna ptica, imam i gugutke do prozora. I ovog papagaja sam dobila kada sam imala jedanaest godina, klinka, već sa trinaest mi bilo baš žao što je u kavezu, puštala sam ga i sve ali opet mi ga bilo žao. Zato sam i iznosila kavez leti da se malo druži sa pticama, bio je mnogo srećniji. Sad sam pročitala da žive oko 10-15 godina, moj je imao skoro dvanaest, pa možda bi svakako skoro otišao...
Zavisi valdemare..
Ako je pas u boksu tipa dok su neki gosti tu ili po kisi, nekoj velikoj vrucini il ista ti ja znam..
Onda je okej..
ali ako je non stop u kavezu, u boksu, na lancu i to..
To je vec glupost..
osim ako nije agresivan..
Malo koji pas je baš agresivan ako nije naučen da bude takav. Imaš ljude koji se tripuju da naprave opasnog psa čuvara, kao da će Huni da mu pljačkaju dvorište... I vezuju ga na kratko, strogi su prema njemu, tuku ga, šta znam šta sve rade. A to je životinja u suštini dobrodušna, dovoljno je samo da laje, da te obavesti, i da ti neko baš bez potrebe ne ulazi u dvorište nepozvan, da malo zada zenta, ne da kolje ili otkine nogu.
razumem valdemare veruj mi :)
Ni ja nisam za ucenje pasa na agresivnost i to :)
Ali mislim da su gore navedeni razlozi sasvim normalni zasto da pas bude na lancu ili u boksu/kavezu..
Naravno da pas treba da ima svoju slobodu..
Ali u onim slucajevima je drukcije..
Inače da se uključim u diskusiju rodjak mi ima staforda koji se smatra za agresivniju rasu, bar kod nas...
To je duša od psa, poenta je samo kako ga ti vaspitaš, kao dijete da ti je
Gledaj da je to ipak nesrećan slučaj (plus starost), mnogo je gore videti uplašene, mučene, gladne, žedne životinje, tj. ljudske postupke prema njima. A ne možeš svakoj pomoći, i ne možeš čoveku objasniti.
Hvala, Marci, iskreno mi je sad lakše, bar se ne muči više.
To je duša od psa, poenta je samo kako ga ti vaspitaš, kao dijete da ti je
Upravo to..
I za boksera misle to opasan pas, to kurac, to palac.
To bre pas porodicni pravi, dobar ko leba.
Mi smo narod prepun stereotipa i kompleksa. Nemoš ograničenom umu objasnit nešto da ga jebeš
Upravo to seko.
Ja sam imao dušu od psa, mnogo su ga svi voleli, i deca, i komšije, i POŠTAR BRE!!! A bio je veseo, samo se igrao, peo se na drveće kao mačka ako mu staviš njegovo nešto čime se igrao. Išao sa grane na granu, dok ne dohvati to, lud pas. I sedeo među nama kao čovek, sedi nas nekoliko, on se popne i sedne pored tebe, baci ti šapu preko ramena i gleda u onog ko govori, kao, sluša i on. I pre oko pola godine samo nestane. Kao da nam je neko umro. Evo ga kako pozira... Sad sam se raznežio...
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/13849_1271006488805_3711826_n.jpg
Razumem valde, razumem..
To kada ti nestane ili umre pas.
Ko da si svog nekog rodjenog izgubio..
Ма животиње разумију све. Понекад се запитам да ми нисмо животиње, а они нешто друго, боље од нас...
Изнервирала ме кумова девојка, мсм изнервирала је њега, а онда сам нешто повезао и тачно ми се јављају пресликани разговори с мојом бившом где она почне неку озбиљну тему, онда буквално сву концентрацију усредсредим на њу да би ми она пресекла са ''небитно'' или ''нема везе''. Да нисам овако лепо васпитан, стрпљив, толерантан и разуман, мислим да бих носио палицу са собом за такве прилике па одма преко зуба што ме отворено зајебава, али обично превагне то да прво одбројим до 10 па онда да је на леп начин наведем да доврши кад је већ почела
možeš i šakom u zube, jebo palicu
Их, што да трошим шаку
Milan Životinja mlatno lika u stomak pred klubom, probio mu plućnu maramicu i podero crijeva.
Sad mi žao lika jbt....