Moram nekom da se izjadam :((

1. Ово није толико јадање колико нека општа информација, али пошто сам генерално шкртица и полу-сиротиња, ипак је јадање.
    Пошто сам будући студент, имао сам у последње две-три недеље доста трошкова, па ћу их набројати, да чисто видите колико шта кошта:
    - трошкови за пријемни 7273,00
    - превоз ЗР-СУ-ЗР (пријава за пријемни) 2110,00
    - превоз на пријемни - имао сам бесплатан превоз, али да нисам, опет би било две хиљаде
    - трошкови уписа 6225,00
    - превоз на упис 500,00 - скоро бесплатно, ал' улећем за гориво
    Укупно: 16108,00 динара
    "Уштедео" сам 3720,00 динара на превоз.
    Књиге половне су око 4-5 хиљада, с тим да их ја добијам бесплатно, али неке књиге морају бити нове, па ћу и ту искеширати пар хиљада.
    Тако да, ако хоћете да се зовете студент, то ће вас коштати 200 евра за почетак.

Jesi na budžetu? Ako jesi dobiješ kitu moju knjige, moraš sam da kupiš... Inače šta si upisao?
    Ja sam možda pukao 100e, al kreten hteo da konkurišem na 2 "za svaki slučaj", i puknem još 70...

2. šta bi da si na samofinansiranju

Privatni su jeftiniji, osim FTN, on je najjeftiniji od svih...

3. Мени се чини да сам пратећи сајтове осталих факултета видео да је мени пријемни најскупљи с тих 7000 динара, док су остали око 6000.

У ЗР-у имамо само Пупина, ал' ту нисам пратио ценовник.

4. jebote bog, šta bi da si na samofinansiranju!??!?!

Рачунао сам само ове трошкове који су обавезни, не обазирући се на начин финансирања.

Jesi na budžetu? Ako jesi dobiješ kitu moju knjige, moraš sam da kupiš... Inače šta si upisao?

Јесам, на буџету сам. Менаџмент на економском у НС-у.
    Јбг, комшија је на истом факсу, и он је на буџету, има половне књиге, па ми их даје, с тим што две-три морам узети нове.

5. To je drugo, znam da ja moram da se jebem da tražim knjige. A na nove mi se pare ne daju, sem tih, što ti kažeš "obaveznih", steram im, to da bi prof. uzeli još para.

6. А која два си конкурисао и шта си на крају уписао?

7. Pa i nije puno, ima fakulteta gdje plaćaš samo jednu knjigu 100 evra, ili predmeta gdje imaš more priručnika, atlasa itd. Ne moraš, možeš i kopirati, ali nije to to onda.

8. Pa ne brini ni ja nisam ništa jeftinije prošao u BGu na medicini. I terali su me da idem i prethodni dan da probam na stomatologiji, ja sam odbio... A mislim da ću morati da uzimam gotovo sve knjige nove jer to je nešto što ću često morati da uzmem u ruke da se prisetim, jer nema onog kome onolike knjižurine mogu da stanu u glavu...

9. već deset dana ležem u 6 ujutru i ustajem u 7 uveče, i to u sred ispitnog roka. i ne mogu da se sredim uopšte :c

10. А која два си конкурисао и шта си на крају уписао?

Saobraćajni i građevinu, građ. prva želja. Saobraćajni ne bih ni upisivao svakako, nego da skinem moje sa klinca, mada sam znao da ću i ovamo upasti.
    Vejv, sam biraš, ako upisuješ upiši ono što voliš, znam gomilu onih koji su upisali medEcinsku zbog "titule" doktora, serem im se na titulu, a već treću godinu gaze, a da nisu prvu celu očistili. U krajnjem slučaju mogu i ja da budem doktor, teoretski... :)

11. U krajnjem slučaju mogu i ja da budem doktor, teoretski...

Dyonisio, sa trendom da danas maltene svaka šuša upisuje (a bogami i završava) doktorske studije, to neće uopšte biti problem.

12. Znaš koliko mi puca da budem doktor... hehehehe
    Mada si u pravu 100%.

13. Pa ja jesam mEdecinu upisao zato što to volim... Tačnije, obožavao sam da učim čoveka iz biologije...Verovao ili ne, ali ja sam sa 3 godine voleo da listam i gledam slike u maminim(takođe završila med.) anatomskim atlasima. I satima to znao da sedim i radim... :)

ni u jednom trenutku nisam pomenu da me je neko naterao da upišem medicinu. Pomenuo sam da su me terali da prethodni dan idem da se oprobam na stomatologiji, da vidim kako to sa prijemnim izgleda, a ja sam odbio...

14. Koliko ispala i promašaja, a tek je pola leta.

15. CapooN

Koliko ispala i promašaja, a tek je pola leta.

Mojne da se deprimiras, bolji je skor 1-13 nego 0-2.

16. Zamisli koje vnugo od leta kada ne mogu da skupim ekipu da odemo na jebeni bilijar.

17. Zamisli koje vnugo od leta kada ne mogu da skupim ekipu da odemo na jebeni bilijar

+1

данас сам сат времена јурио људе за јебени 3в3 фудбал

18. Šta je sa ljudima? Ja i drugarica (vr' pička) oćemo na bilijar, al njoj glupo samo nas dvoje. :S

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.