Moram nekom da se izjadam :((

1. Majka najverovatnije misli da su joj deca najbolja na svettu.Kasno si se setio da potegneš sa postavljanjem granica jer je kod tebe onako kako oni žele, a ne "po tvome".

2. Samo čitam o kažnjavanju, šibama, pretnjama, zabranama, vikanju...ništa ne pomaže, a?
    Baš me čudi.

3. Ja ovog mog derana apsolutno ne bijem. Nema prosto efekta. U stvari, dešava se suprotno:
    Kad ga opomenem ili izgrdim, poremeti mu se sujeta i bude mu krivo, pa sam počne da se bije i mi ga pustimo da izukti malo, posle se izvini i bude ok. :))
    Đuro, izvini što sam se tukao :D

Sistem nagrade/kazne jedino pali na duže staze.
    A klinci imaju energije, ne mogu mirno da sede tek tako, ako su normalni.

Nego, Čeljade, imaš li to kog još ukući, da hendluje đecu?

4. Koji su ovo saveti leba vam? Pa oni će da podivljaju još gore od ovoga, mada mak nije loša ideja lolo
    Uzmi kaiš lepo pa da vidiš kako će da se smire. Kurac će da prave sranje kad znaju da mogu da najebu od toga a nema deteta koje se od kaiša ne plaši. Zato što ih tako vaspitavaju tim proevropskim posranim metodama zato su i takvi divljaci, razmažena gamad. Batina je iz raja izašla!

5. Tucan kamen, otac koliko dece, samo da pitam?
    Mislim, priznate.

6. Nijedno da ja znam olololo
    Inače ovo se nije odnosilo na tvoj post, to sam video tek sad. Al se znalo kad sam ja bio klinac bilo kome od nas kad se zapreti kaišem svi se smirimo. Tad mi se nije sviđalo to al kad vidim kakva stoka deca mogu da budu, udri more kad ne sluša. Tako su vaspitavani skoro svi koje znam i nikom ništa ne fali. Sranja smo pravili napolju a ne u kući a pogotovo ne tuđoj kući, to valjda prvo naučiš decu.

7. Vidi, glavni problem je ne to što roditelji ne tuku decu, već se NE BAVE njima. Idu linijom manjeg otpora, puste ih da se zajebavaju bez ikakvog nadzora, daju im kintu, mobilni, ako se ko požali, negiraju problem itd.
    (Tu je i "moderni sistem", radno vreme od 9-5 (ko uopšte ima posao), nema porodičnog ručka, standardne muke "tranzicije" i "privatizacije" koje donose frustracije i to ne može dati kvalitet tek tako.)
    Kad vidim da bre predškolci nose mobilni? I to od 200 jura. Pa kojićeimkurac mobilni?
    Nisam hipster,ali, brate, kako se pre živelo bez mobilnog? Tj, šta su deca radila bez njega? I najgore je što ta deca utiču i na onu, "normalnu" (pod navodnicima, jer je sad pitanje šta je normalno, kad se Gausova kriva pomera, a i mrzi me da se jebetam sa italikom, lolo). Pita me dete "kad ću ja da imam mobilni". Pa, prirodno je da pita, kad uokolo svi imaju. Ili većina. E, pa, ne treba ti mobilni (sledi opširno objašnjenje) i nećeš ga imati do daljeg.

8. Sve to stoji nema šta. Ne kažem ja da decu treba lešiti non stop od batina daleko bilo. Ali deca moraju nečeg da se plaše, a "odneće te cigani" fazon pali samo na filmu. Ja ne znam da li sam dva puta u životu dobio batine kaišem al sam naučio da to jebeno boli i da nije vredno praviti sranja po cenu toga. Činjenica da mnogi roditelji razmaze decu pa se ponašaju ko antihristi, dete mora da zna šta sme a šta ne sme a ne da ono odlučuje o tome. Ja kad sam išao bilo gde u goste ponašao sam se kao gost, pa čak i kod rodbine. Nisam pravio sranja, palio kuću i dvorište. Naučen sam da poštujem tuđe.
    A ti si verovatno jedan od retkih koji nije u fazonu "Pa neće moje dete da bude najgore i da jedino nema Galaxy S 6782728127 ili neki tablet šta god da je sad u modi" i svaka čast za to.

9. Tako je, mnogo je jeftinije da im objasniš kako je to sve sranje.
    Dobar postupak ide ovako:
    - Sine, tata nema para da ti kupi galaxy XYZ a i kad bi imao ne bi ti ga kupio jer je to sranje i nije ti potrebno, gobićeš nokiu 3310 da se javiš ako je neki problem i to je to. Takođe, jetin je, bateriju mu puniš jednom nedeljno, ne može da se pokvari i možeš da ga koristiš u borbi prsa u prsa ako te navataju petaci.
    - Pa kako to da je tebi potreban galaxy XYZ, tata?
    - Tati treba za posao sine, tamo mu je dosadno pa mu treba da bi igrao piliće.
    - Ali i meni je dosadno u školi.
    - Odlično, to znači da si natprosečno inteligentan, zato uposli taj svoj mali blistavi um i zaradi pare pa ga kupi sam. Recimo napravi štand i toči limunadu kao čarli braun.

10. Hvala, grujane, uštedi mi ćelije za smišljanje :D Ću primenim ovo

11. De nada, grofe, služim sovjetskom savezu.

12. Za ime sveta, kako sam ja (i žmu) fantastično odradila posao sa detetom...prosto mi dođe da rodim još par komada, greota da na svetu nema još takve dece ko što je moje ;)
    Kad čitam sve ovo, prosto se pitam da li su roditelji ikad proveli malo vremena sa tom decom.
    Daj im neku zabavnu obavezu-da zajedno operu neke činijice iz kojih će da klopa mačka. Nikad ne potcenjuj moć vode leti, pa makar u kupatilu, u kadi. Par plastičnih igračkica, mlaka voda-i naravno, da budeš uz njih-daje fenomenalne rezultate. Posle kupanja se deci obično spava.
    Šećer i slatkiši od dece prave sumanute male aždaje. Daj im voća na volju, al im naseci sitno, da moraju plastičnom viljuščicom da sednu i jedu. Kaži da se to voće tako jede, tako rade baš u Francuskoj (ili izmisli tako nešto).
    Deca se unervoze i kad su gladna. Ne znaju šta im je, ali znaju da im nešto stvara nervozu. Zajedničke užine su period kad možeš da ih obuzdaš pričajući im nešto-kad si ti bio mali (kako nisi slušao brata, pa si bio kao(tu navedi njihove ludorije, ali sa najgorim izrazom gađenja i bez pominjanja njih kao aktera-samo dela) i kako te je posle bilo uuuužasno sramota kad ti je brat pričao šta si radio...etc)
    Kroz priču probaj da im te postupke prikažeš kao loše-ponavljam bez onog "Bio sam ko ti, jeo govna iz nosa, pljuvo dedi na duvan i to." Nego njih izostavi, ali upotrebi događaje i sranja koja su napravili za priču.
    E, onda stiže desert: a SAD sam (takav i takav, pomažem bratu/sestri/komšinici blabla, slušam roditelje IAKO sam veliki i stariji od tebe i tebe, i drugi slušaju mene (ovo je važno) , međusobno se volimo i radimo lepe stvari zajedno.)
    Možda ti zvuči dugometražno, ali veruj, pali. Priče i spike sa decom nikad dosta. Budi uporan, zarad njihovog (i tvog) dobra. Neka oni luduju, ali sa tobom će uvek da budu onakvi kakav ti budeš prema njima-budi im veliki brat, heroj detinjstva, najkulji rođa u familiji :)
    ED: deca su (generalno) takva zato što im je dosadno, niko se ne bavi njima.

13. Goga, ja ih imam dve, izgledaju kao klonovi kad uporediš fotke one starije kad je bila kao mlađa sad. Kad uporediš karaktere njih dve su kao Betmen i Džoker. Starija (sedam godina) uzme magičnu krpu i obriše svu prašinu sa polica, ode u sobu, uzme Zagonetne priče Uroša Petrovića i rešava. Mlađa je malopre, dok sam ja ovo kuckao, uzela sladoled i kašičicom ga razmazala po celom stolu.

Isti roditelji, isto vaspitanje, isto ponašanje prema njima. Jebiga, skuvaš dvaput isti ručak pa nije istog ukusa...

14. Znam, Brus. Ja sam imala tu sreću pa sam imala sve vreme ovog sveta da se posvetim sinu (nisam radila), pa je ispalo ne mož bolje. Ali, na osnovu rada sa decom (škola, radionice, "Slikalište"), gde ih je bilo od mini do midi varijante-to su neki uopšteni saveti koji u većini slučajeva pale.

15. Napravi im mali Guantanamo, sa fokusom na nefizičku torturu. lolo Budi ih po noći da misle da su duhovi, na svako dva sata. Koristi kombinacije svetla, zvukova, vizuelnih trikova, kontam da multimodalni stimulus pravi veće štete. Puštaj im horor filmove, probrane. Pokazuj im slike sa For Čena. Budi sistematičan i hladan. Učini im da im dolazak kod tebe nikad ne padne na pamet. Možda će posle imati traume i pišati u krevet, ali to je već tetkin problem. Venžns mast bi jourz.

16. Krenem jutros u Maksi, kad ono ukrali mi bicikl iz zgrade, ja krenem ženinim, na mene naleti idiot u audiju, obori me i olupam se kao kanta i oderem o asfalt. A danas mi rođendan. Hvala ti, Bože.

17. хахахахахха сасрећом

18. Da, srećan rođendan!

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.