Trudnice koje duvane
  • Šta_htjedoh_reći

Danas ispred bolnice viđeh ženu koja je u sedmom ili osmom mjesecu trudnoće, kako puši. Cigaretu.
    No da skratim uvod.

Treba li zakonom zabraniti duvanjenje u trudnoći?

Pušio sam nekoliko godina. A pored bombardovanja iz medija ne treba čovjek da bude genijalac da ukapira štetne strane duvana. Ova tema nije protiv ' običnih' pušača. To je stvar sopstvenog izbora. Ali da li opravdavate trovanje bebe koja je u najranijem i najosnovnijem razvitku.

I da li se puš-trudnicama trebaju oduzeti privilegije ( preko reda, posebna mjesta u autobusu itd), koja služe za očuvanje zdravlja bebe, kad same rade na suprotnom svakim dimom?

• Џими

Метак у вугла кад се породи, због угрожавања туђег живота.

• Фејзбукманијак

Treba li zakonom zabraniti duvanjenje u trudnoći?

Кој вам је бре... Па она је одговорна за свој и бебин живот! Не размишља стока, шта ћемо јој сад ми... а и како мислиш баја муркан 24/7 уз њу, а?

• Lullaby

Zavisi. Stres izazvan odvikavanjem od nikotina može biti fatalniji po plod nego (neka normalna) konzumacija duvana.

• forget-me-not

Trebalo bi zabraniti, ne može me niko ubediti da to ne utiče na zdravlje bebe...

• Фејзбукманијак

опет ја како мислиш да се контролише тај закон? Људи није то пљачкање банке

• forget-me-not

Ne znam kako, al' kad god smo se pozivali na nečiju svest, nije upalilo...

• l

pa kako ja u autobusu da provalim da li je trudnica pušač? msm, da je samo pušila, ne bi bila trudna! :P

elem, diskutabilno pitanje. lično, tukla bih žene koje puše u trudnoći. to mi je vrhunac sebičnosti i to treba drakonski kazniti. međutim! jednog mojoj prijateljici je lekar rekao kada joj je saopštio da je trudna: "moraš da prestaneš da pušiš! ali, ako u trudnoći zapališ cigaretu kada osetiš da ćeš početi da besniš i nerviraš se, više će detetu naškoditi stres nego duvan, jer već godinama pušiš pa ti organizam ni neće biti čist ako najednom prestaneš, a osim toga, pored svih izduvnih gasova, pesticida u hrani i prljavštine, duvan je još i najmanje škodljiv."
    opet, drugoj mojoj prijateljici, kojoj je ovo prva trudnoća a ima 41 godinu, desilo se da je otišla na ultrazvuk i lekarka kaže "divno, savršeno, placenta čista, bez i jedne mrlje, vidi se da ste nepušač!" a moja prijateljica kaže "heheheh, e moja doktorka, ja sam do trudnoće pušila i po dve pakle dnevno, a od kako sam trudna samo jednu!" lekarka ostala zabezeknuta...

• StrajaKg

Ništa novo ali tu pomoći nema... razlog? Pa šta sve ljudi rade sa svojom decom to i nije toliko strašno, to je samo početak, ali to je život, mnogo dobrih ljudi ne može da ima decu a goveda imaju po troje od kojih naprave još tri goveda svojim (ne)vaspitavanjem.

• Цыплёнок

Život trudnice - njena stvar. Život deteta kome je trudnica dala život - opet njena stvar. Možda je surovo, ali što se mešati uopšte...

• Фејзбукманијак

da je samo pušila, ne bi bila trudna! :P

Диви је ова! Али бре, није ти ово редтјуб :)))

• Šta_htjedoh_reći

Džimi, čitao si Narodni zakonik Kine, vidim..

Zbuče, nema ni plavaca 24/7 pored dilera, ali zajebe se čoek, pa izađe napolje. I ne poistovjećujem trudnice i dilere, samo taj argument. Mnogo je stvari zakonom zabranjeno, pa sami čin zabrane utiče na konzumente.

а и како мислиш баја муркан 24/7 уз њу, а?

Nisam zna za to Lullaby.. Koliko smatraš normalnim ?

(neka normalna) konzumacija duvana.

• messalina

Ne možeš to da zabraniš ljudima, iz prostog razloga što to ne možeš da kontrolišeš. Isto tako ne možeš zabraniti nekim jedinkama da imaju decu. Danas u novinama:

"Dvoje očevidaca u turskom gradu Jozgatu snimilo je mobilnim telefonom neverovatan prizor: jedna žena je devojčicu zavezala užetom i spustila sa balkona kako bi joj dohvatila odeću koja je pala."

I šta reći?

Dakle, ne znam kako neko može da ugrožava život deteta zbog sopstvene slabosti. Jebi ga, ima nas raznih, ali takvi sigurno nisu normalni.

• Lullaby

Lemajo, tako i ja rekoh. Mislim da je stres mnogo opasniji.

• Фејзбукманијак

"Dvoje očevidaca u turskom gradu Jozgatu snimilo je mobilnim telefonom neverovatan prizor: jedna žena je devojčicu zavezala užetom i spustila sa balkona kako bi joj dohvatila odeću koja je pala."

ДО јаја !!! ОЋУ И ЈА!!!! ОВО !!!

• Šta_htjedoh_reći

Циплёнок, nije njena stvar život bebe. Zaštita djece je jedna od ključnih stvari u porodičnom pravu.

• kizo

Ovako, jebo joj bog mater sebičnu.

• V

Eh, Straja je u pravu, a i lemaja.

Trudnice uzimaju i droge i ko zna sta. Cigarete mu tu dodju kao najmanje zlo. Po meni, abortus je vece zlo od pusenja cigareta u trudnoci.

Osim toga nauka kaze da tu i nema neke velike stete, osim sto je beba malo manje mase, nekih 5-10%.

• forget-me-not

Svašta može negativno da utiče, zato ranije treba razmišljati o tome, odnosno, pre trudnoće...

• Facafacaa

Zavisi. Stres izazvan odvikavanjem od nikotina može biti fatalniji po plod nego (neka normalna) konzumacija duvana.

Bas htjedoh ispasti pametan. Morala si ti prije mene :P
    ;)