Danas ispred bolnice viđeh ženu koja je u sedmom ili osmom mjesecu trudnoće, kako puši. Cigaretu.
No da skratim uvod.Treba li zakonom zabraniti duvanjenje u trudnoći?
Pušio sam nekoliko godina. A pored bombardovanja iz medija ne treba čovjek da bude genijalac da ukapira štetne strane duvana. Ova tema nije protiv ' običnih' pušača. To je stvar sopstvenog izbora. Ali da li opravdavate trovanje bebe koja je u najranijem i najosnovnijem razvitku.
I da li se puš-trudnicama trebaju oduzeti privilegije ( preko reda, posebna mjesta u autobusu itd), koja služe za očuvanje zdravlja bebe, kad same rade na suprotnom svakim dimom?
- l
pa kako ja u autobusu da provalim da li je trudnica pušač? msm, da je samo pušila, ne bi bila trudna! :P
elem, diskutabilno pitanje. lično, tukla bih žene koje puše u trudnoći. to mi je vrhunac sebičnosti i to treba drakonski kazniti. međutim! jednog mojoj prijateljici je lekar rekao kada joj je saopštio da je trudna: "moraš da prestaneš da pušiš! ali, ako u trudnoći zapališ cigaretu kada osetiš da ćeš početi da besniš i nerviraš se, više će detetu naškoditi stres nego duvan, jer već godinama pušiš pa ti organizam ni neće biti čist ako najednom prestaneš, a osim toga, pored svih izduvnih gasova, pesticida u hrani i prljavštine, duvan je još i najmanje škodljiv."
opet, drugoj mojoj prijateljici, kojoj je ovo prva trudnoća a ima 41 godinu, desilo se da je otišla na ultrazvuk i lekarka kaže "divno, savršeno, placenta čista, bez i jedne mrlje, vidi se da ste nepušač!" a moja prijateljica kaže "heheheh, e moja doktorka, ja sam do trudnoće pušila i po dve pakle dnevno, a od kako sam trudna samo jednu!" lekarka ostala zabezeknuta... 
Džimi, čitao si Narodni zakonik Kine, vidim..
Метак у вугла кад се породи, због угрожавања туђег живота.Zbuče, nema ni plavaca 24/7 pored dilera, ali zajebe se čoek, pa izađe napolje. I ne poistovjećujem trudnice i dilere, samo taj argument. Mnogo je stvari zakonom zabranjeno, pa sami čin zabrane utiče na konzumente.
а и како мислиш баја муркан 24/7 уз њу, а?Nisam zna za to Lullaby.. Koliko smatraš normalnim ?
(neka normalna) konzumacija duvana.
Ne možeš to da zabraniš ljudima, iz prostog razloga što to ne možeš da kontrolišeš. Isto tako ne možeš zabraniti nekim jedinkama da imaju decu. Danas u novinama:
"Dvoje očevidaca u turskom gradu Jozgatu snimilo je mobilnim telefonom neverovatan prizor: jedna žena je devojčicu zavezala užetom i spustila sa balkona kako bi joj dohvatila odeću koja je pala."
I šta reći?
Dakle, ne znam kako neko može da ugrožava život deteta zbog sopstvene slabosti. Jebi ga, ima nas raznih, ali takvi sigurno nisu normalni.
- V
Eh, Straja je u pravu, a i lemaja.
Trudnice uzimaju i droge i ko zna sta. Cigarete mu tu dodju kao najmanje zlo. Po meni, abortus je vece zlo od pusenja cigareta u trudnoci.
Osim toga nauka kaze da tu i nema neke velike stete, osim sto je beba malo manje mase, nekih 5-10%.