Predlog: Izbor definicije dana

1. Meni sad pade na pamet. Mozemo da pustimo svaku defku da skuplja glasove 24h, pa tek onda da odredimo koja je def dana.
    Znaci, sve definicije napisane 05. aprila skupljaju glasove tacno 24h. Tako one napisane u 14h skupljaju glasove do 14h narednog dana, odnosno 06. aprila. Poslednje definicje napisane 05. aprila, odnosno one koje su se pojavile pred ponoc, prikupljaju glasove do 06. aprila pred ponoc, a u ponoc u noci izmedju 06. i 07 aprila, proglasimo def dana za 05. april.
    Mislim da je ovo mnogo bolje resenje od trenutnog i trebalo bi da popravi kvalitet definicija dana.

2. Nakon 24h, kad autor vise ne moze da menja definiciju i kad je zavrseno dvadesetcetvorocasovno glasanje za nju, ne bi bilo lose da se negde (recimo izmedju naslova i palceva) pojavi broj koji pokazuje kolika je popularnost te definicije za taj period. To bi moglo da nestane kad se zavrsi izbor def dana.

3. OK. Ja sam prvo shvatio da se nakon 24 casa zakljuca glasanje za def. Ali, ako nije tako (a nije), nego joj se racunaju glasovi koje skupi za 24 casa, ovo je dobra ideja. Ustvari, odlicna.

4. Оби, ја сам исто предложила одааавно, ал' ништа...
    Можда ти будеш успео нешто да урадиш... :)))

5. Marijana, tvoj predlog (koji sam ja procitao na ovoj temi, ne znam da li si pisala nesto tamo gde ne mogu da citam) se odnosi na izbor def dana uvek u razlicitom periodu, u zavisnosti od toga kad je napisana definicija koja je skupila najvise glasova. Ovo moje se uvek odnosi na peroid od ponoci do ponoci, odnosno vezano je za datum, kao sto je to slucaj sa trenutnim nacinom biranja def dana.

6. ja mislim da je ovako ok,zna se tacno vreme i ko hoce moze da postavi definiciju kada hoce.Sve zavisi od ljudi koji glasaju(koliko daleko i duboko idu u pregledanju definicija)

7. Procitajte VRLO PAZLJIVO ono sto je napisao obelix gore. Kad god se postavi neka definicija, dobije podatak uz nju (tacno vreme kad je definisana). Sutradan u to isto vreme dobije jos jedan (koliko je glasova sakupila u roku od 24h), i sa tim podatkom ulazi u izbor za def dana, koji ce se odredjivati u ponoc (mada moze u bilo koje vreme, to je i prednost ovoga). Nakon presudjivanja, ove dve stvari se lepo obrisu.
    Recimo kad bi se ovo jos udruzilo sa top 3 ili top 5, izbegla bi se vise prica o nepostenom ocenjivanju def dana.
    A na glavnu stranu se stave naslovi definicija, sa malim pocetkom definicije (preview), da vise stane. Mislim da je ovo bolje i za nove posetioce, koji ce u tom slucaju da kad dodju na vukajliju, prvo procitaju dobre definicije, a ne ovo sa desne strane, nefiltrirano.

8. Više fer, manje kalkulisanja, bolji kvalitet - dovoljno, sviđa mi se.

9. ako je moguće da se sprovede, na lak način i da sve bude pregledno onda sam za, inače protiv

10. Je li, bre, ko ovde pravi sajt, vi ili Kaizen? :) Mnogo se sekirate za to da nije "isuviše komplikovano".
    Predlog je super.

11. Ma kakvi komplikovano. Toliko je prosto da je fenomenalno :)

12. ovo sa preview mi se svidza,da ne iznosimo prljav ves bas u prvi plan!:)

13. Kao i svaka genijalna ideja i ova je savrsena i jednostavna. Iako se ni trenutka ne razumem u odrzavanje sajta, moram da naglasim jednostavnost sprovodjenja ovog predloga u delo. Posto vec postoji trenutak definisan periodom od 24h nakon nastanka definicije, moj predlog je da se zabelezi uspeh definicije u tom trenutku, odnosno njen rejting. Tako bismo na kraju dana mogli da odredimo koja def je ostvarila najbolji rezultat za period od 24h. Ta def bi bila proglasena za def dana.
    Postoje dve varijante. Jedna je da ta (najbolja) definicija bude def dana za dan u kom je nastala. Druga je da ta def bude najbolja za dan u kom se zavrsilo dvadesetcetvorocasovno glasanje.

14. Dobra je ideja,ja je podržavam.

15. slazem se sa obi-em ali nek se stavi u razmatranje da ja mislim da bi trebalo da imamo 2 vrste definicija dana...(ozbiljne i zezatorske) da mi slucajno ne obrisete ovaj predlog!!!!!!!!!!!!! stvarno ne bi bilo ok...ako obrisete....to dokazuje koliko su modovi ozbiljni!!!!!!!!!!!!!!!!!

16. Definicija dana bi kasnila jedan dan, ali ipak podržavam predlog.

Što se tiče programiranja ovoga, ne bi trebalo da bude teško. Radilo bi slično kao i reload kvote za definisanje.

17. @ zyclon - Ako vec postoji izbor za definiciju dana, bilo bi bolje da on funkcionise kako treba i da se zaista odredi najbolja definicija nastala u jednom danu, a ne ovako, vise pro forme.

18. Ja ne definisem cesto, tako da mozes pretpostaviti koliko mi je stalo do takmicenja za def dana. Samo mi je dosadilo da citam razne gluposti kao definicije dana. Ne bih sad da linkujem ali ima ih, slozices se. :)

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.