Prijava

Па ево нпр. Петар Велики...

Prosvećeni apsolutizam je dobar sve dok ne preraste u tiraniju. Kada vladari počnu sami sebe da proglašavaju, ta država (najverovatnije) propada.

Pa evo pogledajte samo negativnu gradaciju vlasti za poslednjih pedeset godina:
1. Tito - strog je, ali pomaže narodu koji mu je lojalan
2. Sloba - takođe je strog, ali narod drži u siromaštvu i vodi u rat sa celim svetom
3. Boris Tadić - sitna riba okružena lopovima koje boli tuki za narod koji je ostao u posleratnom siromaštvu. Mladi pritom ne znaju šta će sa sobom, svi se bore za neka svoja prava nebitno da li ih zaslužuju ili ne, a mediokriteti bolje žive od fakultetski obrazovanih ljudi.

Čiji je režim najbolji, sami procenite.

Да. Апсолутно.

Најбољи режим је онај где има пара за све...

Ma da, za vreme Tite su cvetale ruže. Nisam tada živeo ali iz priča kapiram da ni onda nije bilo bajno. Svaki vid protivljenja je sankcionisan (Goli otok, ruski logori, cenzure, gubitak građanske časti...)

U tome i jeste caka Jocko. Da bi pozicija bila snažna, opozicija mora biti sasečena u korenu. Da je Tito bio blag i tolerantan prema svojim političkim protivnicima, verovatno bi završio kao Đinđić.

па то је и онај чувени парадокс (дал Хегелов, Макијавелијев или неког трећег)- држава је успешнија што је људска слобода мања. Тужна истина.

Sad se postavlja pitanje: da li nas je Tito (i Sloba) unazadio svojim režimom? Pitanje je kad ćemo ući u Evropu, a mnogi tvrde da nećemo nikada, upravo zbog komunizma... Mada imaš i ti pravo. Ova sad vlast je mnogo mlaka, Alan-Fordovska... Kao da brine (ustvari i brine) samo za svoje dupe.

Какве везе има улазак у Јевропу са напретком. Ми се само напретку надам уласком у ЕУ. Него, није ствар да се добро живи за време владара већ и после њега.
А ова двојица (колико год их мрзео) су добар домаћи дали овима ретардима тренутним.

A ko se ne nada? Pitanje je da li napredak postoji...
Nije da ih mrzim, ali vidi šta je bilo sa Čaušeskuom, i njegovim režimom... kako je završio...

Mi nećemo ništa bolje živeti nego sad čak i ukoliko nas budu primili u Evropsku Uniju. Živećemo bolje samo ako budemo jednog dana povukli vodu da govna zauvek odu.

ЈА ЈЕБЕМ!

НАма ПУШЕ!!!

I to u paketu sa jajima!

аНама пуше и ми јебемо и ја јебем и пуше нам КУРАЦ и пијани смо!!!!

da je GM ovo da vidi rekao bi opet da sam suptilan kao svapski pornic

Хаха. Разочараћу те.
Ал ово је до јаја: