Да ли постоје ванземаљци

1. Bombaš, ta priča sa planinama ti ne pije vodu. Stvar je pritisku, bilo bi logicno da ne postoji pritisak.

2. bombas
    apropo te price o temperaturama, evo ti najvece supljine... na planinama je temperatura niska i veciti sneg jer su daleko od tla koje je ugrejano suncevom svetloscu. Pa koji su kurac planine nego tlo, da li su napravljene od drufacijem materijala nego tlo? Zar nije logicno da na njima bude cak i veca temperatura?
    Znaci prodata je i prihvacena prica da su planine hladne jer su daleko od tla, sto je u sustini istina. Ali ne zbog sunca, vec su udaljenije od izvora toplote ispod tla.

аахахахахјахахаххах

3. objasni praktično kakvom pritisku.

Šta se ovaj što ne zna koliko je 6x4 smeje kao majko moja.

4. ovaj sa prethodne strane, objasni da je pad temperature povezan sa vazdušnim pritiskom i zašto su temperature u stratosferi više nego na himalajima.

5. Zar ne rece ti da verujes samo u empirijske dokaze? Kako si onda siguran za stratosferu?
    Za gravitaciju mi nisi rekao nista, ne verujes da postoji i da te drzi na tlu?

6. a ovo za stratosferu: ozon, UV zraci reaguju sa molekulima kiseonika oslobađajući toplotu itd.

7. tu sam te čekao, koliko je O2 u stratosferi procentualno?

8. Pa koliko Vaše jeste toliko Bombaševo nije XD

9. Jer ponovo previše rupa. Pazi sad ovo, vezano za ozonski omotač kakva je to prevara.

Mejnstrim nauka tvrdi da ozon (o3) nastaje tako što nekakava ultraljubičasta zračenja reaguju sa običnim kiseonikom i oslobađaju dodatni atom istog pretvarajući ga u 03 iliti ozon. Niko nije rekao gde se tačno taj ozonski omotač nalazi, već je on kao u stratosferi, negde između 20 i 30 km visine ili tako nešto.

Pazi sad ovo, UV zračenja dolaze u kontakt sa 02 na nekih 50 kilometara visine (i više generalno) i onda reaguju i stvaraju 03. Ajde da uzmemo da je to istina, a nije jer se o kiseoniku na tim visinama govori samo kao o ozonu, ali ozona ne bi bilo da nije o2 kojeg tamo nema ni na prvom mestu. ili veoma, veoma malo.

I sad, pretpostavimo da je to tako, kao što ustvari pretpostavljamo i svako evolucionističko objašnjenje jer ni za jedno ne postoje čvrsti dokazi. Onda kažu, ozonski omotač štiti zemlju od UV zračenja. Kako to i u kom smislu, ako već OZON ne reaguje sa UV zračenjem, već on sam nastaje iz reakcije 02 i UV?

10. kompletna pretpostavka phD, master znanja i generalno svakog naučnog rankinga na ovom svetu je jebena laž i prevara i svi ti kurčevi fizičari nisu nikakvi znalci već govna koja su pristala da učestvuju u laži

11. Tako ni meni ne mozes dokazati da postoji Australija jer ja nisam tamo bio. I da sam bio ko zna sta bih zapravo vidio jer se do tamo leti 900 sati i lagano bi mogli da me vrte u krug i izbace tipa u Afriku.

12. A sto bi se krilo da je zemlja ravna i sto nas svi naucnici lazu da je okrugla ako mozes da pojasnis? Koja je korist od svega toga? Skuplje naplacivanje avionskih karata mozda?

I zasto izbegavas da mi odgovoris za gravitaciju?

13. Ma ne želim ništa nikog da ubeđujem, cela moja priča se svodi da apsolutno svaka evolucionistička teorija ima ozbiljne nedostatke i da je zapanjujuće kako se nešto nepotvrđeno kao teorija uopšte odomaćilo kao mejnstrim.

Sama osnova evolucionista skače sama sebi usta, na jednoj strani kenjaju o materiji, a na drugoj pretpostavljaju početak sveta tima što je bilo ništa koje je eksplodiralo i postalo nešto. Nešto iz ničega, za to još nisu smislili jednačinu.

14. @andre
    Šta izbegavam za gravitaciju? Zašto ne verujem da postoji? Možda zato što nikad niko nije dokazao da postoji.

15. A sto bi se krilo da je zemlja ravna i sto nas svi naucnici lazu da je okrugla ako mozes da pojasnis? Koja je korist od svega toga? Skuplje naplacivanje avionskih karata mozda?

Pazi, jedna laž je vukla drugu i dovela dovde gde smo. Sve u cilju negiranja Boga i satanističke propagande, to ti je prvenstveni i krajnj cilj.

16. Nije mi ovo uža struka ali pokušaću ukratko da objasnim kako ja to vidim

sastav vazduha je otprilike isti svuda u atmosferi, samo je u gornjim slojevima dosta ređi, znači kiseonika ima negde oko 20% i u stratosferi

a za UV zračenje, UV zrak svojom energijom razbija O2 na atome, koji su nestabilni i koji se ubrzo povezuju sa drugim molekulom O2 stvarajući O3 odnosno ozon
    Molekul ozona se razbija novim UV zračenjem, ponovo postajući O + O2, tako ozonski omotač štiti niže slojeve od UV zračenja, znači on ga zadržava u tom trenutku i nestaje, i sada taj slobodni atom ponovo reaguje sa drugim molekulom O2 i proces se ponavlja

a ako se sa Zemlje šalju štetni izduvni gasovi itd. oni sadrže neke druge elemente koji reaguju sa slobodnim atomima kiseonika sprečavajući ga da se ponovi ovaj krug stvaranja ozona koji štiti od UV, pa se vremenom smanjuje broj formiranih O3, te se više UV provlači

eto prostim jezikom nisam hemičar ni meteorolog jbg

17. ne znam samo kako se ovo kosi sa bilo kojom religijom, a ne bih rekao ni da ima previše veze sa samom evolucijom, prosto takav je mehanizam, e sad kako je nastao taj mehanizam, to možeš da diskutuješ

nego, ovo što kažeš nekakva UV zračenja, kako to misliš? da ne postoje zapravo ili? šta je po tebi Sunce uopšte?

18. pa vidim da nisi jebote... i sad ti laicki kad posmatras, reci mi kolika je verovatnoca da ovo sta si rekao ima smisla? Znaci ti tvrdis da se dejstvom UV moze stvoriti O2? Zasto ga razbija na o2 i o, zato ne na o o o

19. cuj postoji li sunce, pa nisi corav jebote

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.