Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
da, tebe sam pitala pod tim nadimkom duncara šta li već se dunsta.
I slažem se s Kosmopolitom, to je demokratsko pravo zagarantovano ustavom, pa sad kako ko ga koristi, šta da se radi.
Јесам, и на утакмицама и на демонстрацијама, и нисам баш чист у главу од примљених удараца од неке шеснаесте године. И какве то везе има сад са штрајком шугавих распалих џанки студената? МРШТЕ У ЊИВУ!!!
Слажем се. Али, не на уштрб људи који у протесту не учествују.
Али реално, други начин мени не пада на памет. Они да су штрајковали испред свог факса, кога би болео курац.
Medicinari su stvarno picke oni nikada nigde nisu ucestvovali. A i kad postanu doktori opet su picke.
Брате, нек уче. Ја изађем негде једном у мес два дана у просеку, петак ил суботу, а увек видим пуне јебене улице и локале шатро студената, џарају минџе и шиље каре, уместо да раде кад већ неће д уче. Мене би било срамота да изађем пред маторце и да им кажем: Ћале, кево, од октобра сам на ЕС ЕФУ, платите ми трећу. Само бих одрађивао неку шљаку дину дана, скупио тих јебених 1200 евра и вратио се следеће године. Не бих кукао да ми држава одобра услов са шта ти ја знам курац колко бодова, нек ако сам неспособан да завршим своје обавезе, канал па се врати покушај поново кад си имбецил. Нису студије за свакога. Као прво, није добро за функционисање једног друштва да има превише образованих лица. Образовани људи који немају радно место у рангу свог образовања су најнезадовољнија и најопаснија групација, а то држави не треба, и главоње то знају.
pitanje je zašto ne učestvuju, jel im toliko dobro u ovoj smrdiji da nemaju protiv čega ili koga da se bune?
Mene boli kurac. Dodje neka budala koja zna da nema para, a opet se ne trudi da bude na budžetu ili jedva predje bodove pa nema mesta, i onda bi on da država bude k'o Norveška pa da svima plati sve. Oće to tako. Oni koji rade kako treba oni su na budžetu, oni koji se zajebavaju neka plaćaju, ko ih jebe. Što se štrajkova generalno tiče, kenja mi se od toga. Ako je neki veliki štrajk sindikata ili slično onda ok, jbg bore se ljudi za nešto, neka ceo grad zakrče, ali kada mi se skupi 20 seljaka koji protestuju jer je firma propala njima bi jebao mater. Zakrče grad bez razloga. Šta tu može država da uradi? Jbg, propala firma, dešava se.
A što gejevi imaju pravo a studenti ne?
To da zaustavljaju saobraćaj i sl.
A to što te neko šalje na Ušće, tu su studenti samo pokusni kunić.
Ne boje se oni bolonjskih studenata nego gladnih radnika, pa da na vreme usmere masu na Ušće.
Слажем се, али ево годинама не раде ништа поводом тога. Колико је само факултетски образованих људи на бироу.
Онда нек се организују јуначки, да одјекне. Два, три, пет сома људи са јасним циљевима. А не Ђоле Вођа да их окупља преко Фејзбука, па после да се договарају за Курцијаду на Златибору или Будви.
Иду ми на курац много. Изнервиро сам се сад у пичку материну. Одо на пљугу па д учим, само ћемо се попичкарамо па ће нас банују.
Па у томе и јесте проблем. Људи хоће бодове, услов, буџет, а мрзи их да изађу из гајбе. Још ако пада, као данас, то нема шансе. Ми кад смо штрајковали скупило се нас двеста, од нас једно 5 000, колико је могло да се скупи.
Тачно, Бурзуме, одличан 5! И сам сам био у сличној ситуацији, сконтао после две успешне године и једне неуспешне да студирање не иде уз мој карактер, јер видећете касније, није то само штребање, већ има ту мало и чмарења професорима, постављања ноге другим колегама, лактања... А ја нисам такав човек и отишао сам, без да нешто сад штрајкујем. Покупио сам документа и кренуо да радим оно у чему сам сад постао најбољи, а што рекосте, ем није књига за свакога, ем преплављена Србија људима са дипломом факса, који о својој струци знају него ми који се тиме не бавимо, ем БРЕ ЈЕБЕНО СМО ПОКОНДИРЕНА НАЦИЈА! Село пропада, земљу нико не обрађује, ушли смо у невиђен парадокс, аграрна смо(већински) земља још увек, а цене хране су нам веће него у 90% земаља ЕУ! Пичка нам колективно материна, волео бих да видим како сви имамо факултетске дипломе, а умиремо од глади а у позадини библијски призор сумпоровите кише која пада и онако... симболично показује да смо заслужили судбину Содоме и Гоморе. Иако се уопште не јебемо, него смо покондирени сељаци!
Не бих се сложио баш за ово. Ево узимам себе за пример, не идем на факс, јако ретко а и тад да заблејим мало, не идем на вежбе, јебе ми се. Немам додирних тачака са професорима сем на испиту, а и за колеге ме заболе, сем за људе које готивим и који ми помогну кад могу а и ја њима. Јеби га, јесте да студирање има тих својих мана, али мислим да има и предности, у том људском смислу, не образовном.
Лепо рече Бурзум. Не могу да се расправљам, требао ми је само вентил, попиздео сам данас. Одо да спремим вежбу, па да одиграм двојку на Гробаре. Ај уздравље.
Ja sam govno studentsko, al ima još većih i gorih od mene. Kad vidim one uvlakuše i stoku bezobraznu na faksu, glave bi im odšrafio. Ne idem na proteste jer nemam zbog čega da protestvujem, a da odem najebao bih sigurno. Neki dan je kod nas na FTNu bio protest, bunili se ljudi jer je smanjen broj mjesta za upis na master studije na budžet. Po mom mišljenju, ko god izgura 4 godine elektro u roku, treba da ima pravo na budžet na masteru. Eto to je bio konkretan primjer za koji ja znam. Još da dodam da najviše štrajkuju, odnosno protestvuju, studenti sa pravnog i filozofskog, ali slabo je to.
stari tvoja Juga je bila veliki zajeb tebe i tvojih komunjara...
ФТН је најјачи факс, ко ту обнови годину, тешка је дилеја. Добро, Сос није дилеја, али је свакако срамота :) За Дуба http://vukajlija.com/budzetlija/226835 :р
Muluce, nije ovo tema za tu raspravu, neću da se prepiremo, ali zvanje inžinjer zaštite životne sredine, ma daj.
ЉОЉ.