Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.
Deutsche Welle · 29. April 2011.
Не верујем да су суседне земље. САД ту углавном притискају. Негде сам гледао неког лика који је радио у ДЕА-и како прича о посети Аустралији након што су ови решили да покушају неку нову стратегију око дроза. Завршило се са "сносићете озбиљне последице ако наставите". У међувремену наш Ивица "МАСНО!" Дачић не престаје да се хвали сарадњом са том истом ДЕА-ом, бирократским монструмом који прогута 2 ипо милијарде годишње уз смешне резултате.
Углавном, неће се ту ништа озбиљније десити док се не опамете у самој Америци. Чак ни они Канађани не смеју да писну, иако у свакој улици имају "лабораторију марихуане", што би рекли у Блицу, и све то лепо продају тим истим Америма и на томе зараде више него што цела Србија произведе годишње.
Питање је и да ли ће у Амстердаму проћи тај закон на крају, а контам да у главном одатле и долазе приходи од те врсте туризма.
Код нас ће и даље да жвалаве о "генецки модификованој марихуани", "лабораторијама", деци која се набадају на џоинте, маестралним акцијама полиције у којим се заплени две ипо киле траве у целој Србији и сличним бисерима
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/320564/Dedino-imanje-ogradio-sadnicama-kanabisa
Кад у оној содоми од Калифорније не могу да скупе преко пола гласова за легализацију, где ће код нас јадних то да прође.
ALOBRE OĆ DA SE TEMA ZOVE MARILIZE LEGUANA, JEL STE ČULI
http://dump.fi/kuvat/meemit/dolan/dolan-axe-bw6jzv.jpg
Влајко, помири се са чињеницом да ниси интересантан, мање ће те болети.
MARILIZE LEGUANA
Модови, спам?
Једва чекам да се легализује. Има да пржим као ледени брег који је потопио Титаника.
http://30.media.tumblr.com/tumblr_ljisl7Nc2T1qhlhggo1_500.jpg
Пффф, било би лијепо :)
Sve narkomane u zatvor, svu drogu u zatvor. Ko hoće može da uđe, al nema napolje. Odma odstrel. Rade unutra šta hoće, kolko hoće, sve im obezbediš, ali zato nazad nema.
Za, ne zato što podržavam narkotike tj. narkomane već za to što bi se onda znao red gde smeš da duvaš,a gde ne smeš.To je uradjeno perfektno u Holandiji,imaš posebne prostorije gde možeš da radiš šta hoćeš i da duvaš ali za to čim izadješ napolje ako nisi "normalan" mršššš u zatvor ... ali ovo je Balkan itd.
http://www.cleartest.com/psotm/margaret-mead/
Naravno da bi trebalo legalizovati marihuanu.
Lično, ne konzumiram marihuanu, nikada je nisam ni probao, jer mi se ne dopada koncept dima u mojim plućima. Ali ko želi, neka slobodno izvoli.
Cigarete i alkohol, takođe droge, mnogo opasnije (naročito alkohol) su legalizovane i slobodno se prodaju širom zemlje. Po toj logici, trebalo bi legalizovati i marihuanu.
Ali zašto se zaustaviti samo na marihuani? Trebalo bi legalizovati SVE droge. Znam da je ovo daleko nepopularnije mišljenje od legalizovanja marihuane, ali logički se zasniva na istim premisama. Ili zabrani sve droge (što je nemoguće) ili legalizuj sve droge.
Benefiti legalizovanja droga:
1. Dekriminalizacijom nestaje crno tržište, samim tim se smanjuje stopa kriminala i puni se državna kasa od poreza.
2. Dekriminalizacijom droga narkomanija prestaje da bude slučaj za policiju i postaje slučaj javnog zdravlja. U takvoj klimi, narkomani će se radije javljati na odvikavanje od droga, jer će se manje bojati stigmatizacije. Paradoksalno, legalizovanje droga dovodi do smanjenja narkomanije, studije u skandinavskim zemljama to pokazuju.
ALI ČAK i da zanemarimo sve ovo, pitanje uzimanja marihuhane ili bilo koje droge je pitanje lične slobode. Ne može država da ti zabranjuje šta ćeš da stavljaš u svoje telo. Ne može država da ti diktira šta ćeš da radiš sa svojim telom. Ti si vlasnik svog tela i samo ti možeš da odlučuješ.
Ne mogu da vjerujem da ovo govorim, ali slažem se sa Vlasuljarom, mada je ovo čisto teoretski, pitanje je kako bi se pokazalo u praksi.
Ja bi voleo da se legalizuje, da mogu da izložim bong u sobi a da me keva ne pošalje na lečenje.
Cekaj, alkohol je legalan, pa da li drzis flasu mucenice pored kreveta?
Ja držim bocu vina u frižideru uvijek, ali jebiga, sam živim. :D
Ne, držim absint.
http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2012&mm=09&dd=09&nav_id=641552
I nešto o Portugalu i dekriminalizaciji.
http://www.time.com/time/health/article/0,8599,1893946,00.html
Легализација би помогла тренутним корисницима да се не штрецају користећи исту, повећао би се број корисника за оне који би али не смеју. Најгоре би прошли они које то не занима јер би онда Београд и Нови Сад постали грозно место за живот, замислите да се похвалама о добром ноћном животу дода и да је трава легална, па ако се узме у обзир и да је овде све јефтино не смем ни да помислим која би била навала туриста које сигурно не занима посета музејима. Замислите ту посету на егзиту где би реклама била "дођите трава је легална" итд.
Прво да, нема цимања од жандара. Ово друго, мање више, некима се не би свидело сигурно. А, наравно, имаш и оних које би дување сморило јер је готивно само ако је нелегално.
Па добро, ја бих рецимо уредио да постоје ''кофи шопови'' у којима је дозвољено конзумирати марихуану.
Уколико до легализације и дође некад (2144. отпр), никако не треба дозволити конзумацију на отвореном. Искључиво у баровима који томе служе.
А те барове да отвори држава, која би све паре одатле трпала у буџет.
Исто делимично тачно, али ја мислим да би држава повећала те ниске цене, уколико туристи стварно навале овде као што кажеш. Онда више не би било толико јефтино.
Па добро, егзит као егзит ионако привлачи само ћомане. Нисам био баш дуго, али сам сигуран да се варе буксне на сваком ћошку, а и више од тога.
Енглези и остали дрогоши дођу и објасне нам како се то ради.
Kad ja dođem na vlast ima da legalizujem sve moguće droge, opijate, tablete, lijekove, ma sve što može da te krne u glavu ima da bude legalizovano, ima bre da napravim Sodomu i Gomoru, havariju nacije, i kad budemo propali načisto da kažem: "Eto, propali smo, sad bar znamo od čega smo propali, onako bi propali a ne bi imali konkretan razlog."