Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Miki. Sad ta ista devojka vozi 207 1.4 starog 3 godine tipa ili 5 ne znam ni ja al nije prešao 70 k i troši kao zil jebeni.Ne može ispod 8.5 da ti je Bog ujak. Preko 130 ako ga držiš 12 jbg
Ko X5
Benzinca, ne dizela.
E za 1.4 benzinca, ne znam kakav je, 1.4 hdi vozi tetka, već dosta dugo, fazon 90% kilometraže joj je surčin - novi beograd - karaburma i troši oko 7 litara, oće i više kad se optereti.
Joj bre gonzo, de je jak 1.9 dci, taj ima 100 ili 102 ks na 1100 - 1200 kg težak auto...
Cek Bohore, Pezo 207, 1.4 benz., auto star 3-5 god i trosi 12l?
Pa moja Honda, 16 god stara, isto 1.4, pa trosi 9-10l plina po gradu. A ne stedim je ic.
A motor vise od 10 god mladji da trosi toliko..?? Msm jes da ne moze da se porede pezoovi i hondini benzinski motori, ali svejedno.. preterana potrosnja
Pa normalno da je preterana nije kadilak. Zato ga i ne vozim. A i nikad u njemu cigara nije zapaljena ja sednem palim s vrata ona mi kenja ja se derem ona plače posle kaže da da sam divljak, zajebi.
Na koliko obrtaja stiže na 130 km/h?
Jako puno mu treba. 4 k tipa
Ma nek puši kurac. Marsovac na 3 k ide 100 na 4,5 k obrtaja troši 8
Slabi su to motori.
A ta razlika ti nije do obrtnog no do tih 10KS. Čini ti se jer on eksplodira između 2 i 3 hiljade obrtaja, a ostalo je kurac, a vjerovatno si ga na toliko i vozio jbg.
Honda je Honda.
E jbg, ali bmw je rasterećeniji. Fazon, volvo v50, 2.0d od 136 ks troši pri 120 km/h nekih 5.5-6 l, ali ima 6-u brzinu i bukvalno je na 2000 - 2500 obrtaja sve vreme, ne znam sad tačno, ali preko 2500 nije.
Mečka je tu majka. C klasa 220 6 brzina Niš- Mladenovac 4.9
160 + ceo autoput neretko 180 po 30 km tipa pa opet na 160 itd
Ajd da pitam kad ste vec tu.. Radjeno mi je oko prednjeg trapa sve i svasta u poslednjih mesec-dva. Nakon poslednje intervencije (menjan neki lager dole jer se culo brujanje tokom voznje) auto je neverovatno nestabilan po mokrom asfaltu. I ne samo mokrom, nego i vlaznom. Osecam kao da auto "pliva". na sekciji od samo 5-10m vlaznog kolovoza auto promeni ponasanje i kao da zanosi. Reglaza nakon te intervencije nije radjena.. a mene me zanima dal je moguce da je tako lose ponasanje auta samo zbog neodradjene reglaze?
Moguće
Na suvom drži nekako kad naleti na mokar put klizavije i uspe da pobegne točak gde ga navlači i opet kad se vrati na suvo se vrati u drugi položaj. ISto bi ti bilo i da te uhvate valovi od kamiona na autoputu u srednjj traci. NE daj ti Bože da su puni vode od kiše ti koloseci prevrćeš se lagano
To sa valovima tim kuburim i ja jbg al zbog zadnje vuče i preširokih guma al to je druga tema XD
Nije limuzina da je bitno na koliko obrtaja ide 130, to su gradska auta sa kratkim prenosima itd. i pravljena da tipa ideš četvrtom kroz grad i ne gušiš motor.
To je to onda bohore..
Mene izuzetno nerviraju kolotrazi u srednjoj traci na auto putu. Fora je sto se na dnevnom svetlu, dok je suvo, ne vide, ali zato kada je kisa, po dve brazde pune vode u srednjoj traci.. Jos sam stavio sire letnje gume u odnosu na fabriku, pa sad osecam svaku promenu na asfaltu. Sire gume imaju svojih prednosti, ali i mana bogumi
gtd u pravu je
A jbg. 225 pozadi 215 napred to je ok al jebe svakako. Na auto putu vozim 3 uvek s okom na retrovizoru više nego napred što gledam i kad mi neko prilazi s 200 gde ćeš moraš u srednju nek je i jednom do Beograda pa je puno, jebe majku. Al zato stabilnost i to je štogod jbg
Ja bih centrirao najprije.
To mi je dobro poznato.