Automobilizam

1. ovaj se već skoro uključio na put kad je ovaj naleteo - on je kriv

VRATI VOZACKU U SUP MOLIM TE

2. ako ide 140 na sat preci ce jedan kilometar za malo vise od 25 sekundi hahahah eto koliko se traktor ukljucivao i NISAM TE VIDEO JEBO TE CACA LUDI SAMO SI SE STVORIO TU KO MUNJA

3. Kažem ti da svi traktori voze tuda, jer nema drugih puteva da se dođe do njiva. I pre dok je pik tamiš funkcionisao je isto bilo. Ja otkad znam za sebe paradiraju traktori tamo, pa eto ponekad i kombajni itd.

Miki, ako ga traktorista ne vidi, pa ne može da proceni kojom mu se brzinom približava, onda mu isti kurac dal ide 80 ili 280, čim je taj vozio dvesta, vozio ga je po pravom putu, ne kroz krivine, tako da bi nekoga ko se već uključio na put i ubrzava video na vreme.

Nije tu ni traktorista toliko bitan. Ok, izašao je na put (dobar deo traktora i izvlačio je prikolicu), ali ovaj em je brzo išao, em reaguje kao mrtav konj i ne ume da prikoči. Dobro, idu i meni na kurac u sezoni kad se vozaju traktori po magistrali, ali šta da im radim, preteknem kad mogu i ćao.

4. Prednost ti se garantuje i možeš se pozivati na zakon ako ga i sam poštuješ, znaš kad bi u ovoj (recimo zamišljenoj) situaciji odgovarao traktorista? Nikad. Samo bi morao da dokaže da nema drugi prilazni put do njive i da ga boli kurac za sve ostalo. Čak i za blato, s obzirom da je baš u tom trenutku izašao na kolovoz, nije mogao (stigao) da ga izblatnjavi.

ali odgovarao bi. zakon tacno i nedvosmisleno kaze da je vozac koji se ukljucuje na put sa prvenstvom prolaza duzan da propusti sva vozila na njemu bez obzira na brzinu kretanja.

kapiram brt da ste nubovi za ove stvari i da vam sama pomisao na velike brzine izaziva nelagodu ali mislim da sam onako pomalo kompetentan za ove stvari

5. Kažem ti da svi traktori voze tuda, jer nema drugih puteva da se dođe do njiva. I pre dok je pik tamiš funkcionisao je isto bilo. Ja otkad znam za sebe paradiraju traktori tamo, pa eto ponekad i kombajni itd.

sto znaci da ako svi ne stanu na pesacki i ti ne stanes i udaris babu nisi kriv jer AJDE JEBO GA TI PA NIKO STAO NIJE STA SAD SAMO JA DA STANEM

ne blamiraj se jbt

6. Tesko je priznati kad nijesi u pravu, ali eto citirajte clan zakona koji kaze da je vozac auta kriv ili bilo koji validan razlog, jer ovo je presmijesno.

7. Nije tu ni traktorista toliko bitan. Ok, izašao je na put (dobar deo traktora i izvlačio je prikolicu), ali ovaj em je brzo išao, em reaguje kao mrtav konj i ne ume da prikoči. Dobro, idu i meni na kurac u sezoni kad se vozaju traktori po magistrali, ali šta da im radim, preteknem kad mogu i ćao.

uopste nije bitno koliko je izasao na put-isekao je coveka.

burazer mozda i namerno nije ukocio kad je video da traktor nije skroz izasao i odro ga za osiguranje. i treba ako jeste.

8. zakon tacno i nedvosmisleno kaze da je vozac koji se ukljucuje na put sa prvenstvom prolaza duzan da propusti sva vozila na njemu bez obzira na brzinu kretanja

Nađi ovaj deo u zakonu koji kaže "...bez obzira na brzinu kretanja". Toga nema, garantujem ti. Niti će ijedan sudija u praksi izuzeti brzinu iz te "jednačine".

9. evo ti za pocetak clan 33 koji je opsti clan a sad cu naci koji je to paragraf. siguran sam da postoji jer sam dobio vec parnicu kad je radnik olupao pikapa

Vozač sme da se uključi vozilom u saobraćaj na putu sa površine na kojoj se ne vrši saobraćaj ili sa mesta na kome je vozilo bilo zaustavljeno ili parkirano ili da se uključi vozilom u saobraćaj, samo ako se uverio da time neće ometati ostale učesnike u saobraćaju i o tome obavestio druge učesnike u saobraćaju.

Kada se vozač uključuje u saobraćaj iz dvorišta, garaže ili druge površine, u uslovima nedovoljne preglednosti ili vidljivosti, dužan je da bezbedno uključenje izvede uz pomoć lica koje se nalazi na pogodnom mestu van vozila i koje mu daje odgovarajuće znakove.

10. Ovaj znam napamet, ne pominje se "...bez obzira na brzinu kretanja" nigde.

11. tako je ne pominje se i ne mogu da ga nadjem ali u svakom slucaju i ne kaze "duzan je da propusti sve koji se krecu propisanom brzinom". dakle nema ako-duzan je da propusti sve a to nije uradio, kejs klouzd.

12. On je kriv, samo sto je traktorista platio stetu xD

Ljudi, pozivate se na zakon i zalazete se da se postuje, a istovremeno pojma nemate o njemu jebeno.

13. A potražiću sutra i neko tumačenje zakona o saobraćaju koje sam čitao pre par godina kad mi je trebalo, gde je jasno naznačeno pod kojim uslovima, a to je da se u svakoj situaciji podrazumeva da se drugi vozač kretao "primerenom" brzinom.

14. to ti je isto ko kad se neko zakuca u tebe otpozadi a ti pijan i kad te napadne aaaa ti si pijan. jesam legendo al si me zakucao otpozadi sta ti nije jasno debilncino jedna

ljudi misle da je onaj koji ima alkohola u krvi uvek kriv npr a to uopste nije tacno

15. Ali evo ne kontam, nisam vozio traktor, još sa prikolicom, kontam da je spor. U trenutku izlaska, on se valjda uverio da nema nikoga. Ono što kažeš 1 km za 25 sekundi, dobro možda je i na manje bio, a kontam da je i tih 25 sekundi za traktor malo da izađe na put. Svejedno usrali su obojica, treba da se vozi 200 i kraj.

Edit:

Prekoračenje od 61 km/h do 80 km/h (od dozvoljene brzine, van naselja) čl. 44. stav 1. i 45. stav 1. tač. 1, 2, 3. 15.000 do 30.000 din ili do 30 dana čl. 331. stav 1. tač. 7) 6
    Ukoliko je prekršajem izazvana neposredna opasnost ili saobraćajna nezgoda 30.000 do 50.000 din ili do 60 dana (+3) = 9 + 2 meseca (maks. 12 meseci)
    Prekoračenje preko 80 km/h (od dozvoljene brzine, van naselja) čl. 44. stav 1. i 45. stav 1. tač. 1, 2, 3. ili 100.000 do 120.000 din min. 15 dana čl. 330. stav 1. tač. 10) 14 min. 8 meseci
    Ukoliko je prekršajem izazvana neposredna opasnost ili saobraćajna nezgoda ili 120.000 do 150.000 din min. 45 dana 16 min. 10 meseci

pogrešno sam kopirao

16. nista se ne podrazumeva coa nije to 3 sekunde u reketu nego zakon

17. miki ovo sto si citirao je istina ali prvo treba da se utvrdi sta je uzrok nesrece, u ovom slucaju je uzrok nesrece nepostovanje prvenstva prolaza traktoriste.

18. a sta cemo sa clanom 85?

Član 85

Traktor i radna mašina smeju u saobraćaju na putu da imaju samo priključke za izvođenje radova shodno njihovoj nameni koji moraju biti propisno označeni.

Radna mašina i motokultivator ne smeju u saobraćaju na putu da vuku priključno vozilo.

19. Upravo zato što je zakon, ne primenjujemo ga ti i ja, nego sud. I ako misliš da će vozač za koga se utvrdi da je vozio 3-4 puta brže od dozvoljenog proći u toj situaciji (kad mu izađe traktor na magistralu) bez sankcija - varaš se. Primarna krivica je na vozaču koji se bahatio u tom slučaju.

20. Potpis na Pseta i dodatno na ovo

Kosovac zauzeto
    to ti je isto ko kad se neko zakuca u tebe otpozadi a ti pijan i kad te napadne aaaa ti si pijan. jesam legendo al si me zakucao otpozadi sta ti nije jasno debilncino jedna

ljudi misle da je onaj koji ima alkohola u krvi uvek kriv npr a to uopste nije tacno

Rekli o sajtu

Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Kurir · 20. Februar 2011.